втулката я купих от евро07.
веднага им казах какво търся и изкараха няколко бройки...бели ,черни даже имаше .
за лагера горния съм оставил номер в магазина на ФАГ тук и в понеделник ще мина да видя какво са намерили за мен.
иначе друг вариант за който се сещам е.

- wtulka.JPG (10.12 KиБ) Видяна 6899 пъти
от ляво с 1 съм показал къде търкалят топчетата на лагера (оригинално)
с 2 съм показал ръбчето което пречи да бъде набит нов.
а от дясно съм показал как си мисля че ще стане.
то ще стане де стига да знам какъв е диаметъра на вилката при лагера и какъв при шлиците.
ако е еднакъв то няма грижи.но ако е по голям пак няма как да стане.освен с някаква втулка от 2 части и с лагер с по-голям вътрешен диаметър но външния равен на стария (бахти какво обяснение и рисунка

)
колкото до долния лагер.
такива ИМА!
проблема е там че не знам още стават ли...като занеса корпуса на рейката ще пробвам 2 вида в магазина и ще кажа.
ако става ще го снимам и постна тук.
лагерите са ИНА иначе.
колкото до тапичката която избих от долу на рейката за да извадя лагера ... йок тапичка.
варианта за който се сещам е стотинка (1 или 2 стотинки)
по размери са близки с отвора...след това стотинката се запечатва от горе и това е
голям филм е рейката

снимки:
с шестограм развивате 2та болта на чашката която държи кожуха над карето

под нея има един фланец който махате

като го махнете виждате лагера (горния)

развивате двата болта с ключе 10 които се виждат на снимката (средния е за обиране на луфта не го барате)

докато развивате придържайте капачето на долу тъй като под него има пружина и една метална чашка която се трие по гребена.в нея стои пружината а над нея има метална пластина която я притиска когато обирате луфта от болта.
ето вече извадената гад

това е точно под вилката. принципно там има тапичка която е пресована.изважда се с права отверка/шило и чукче..на снимката се вижда и как ляга игления лагер

от горна страна гледката вече е такава

самия той гребена

него го издърпвате на страната противоположна на втулката (късата страна на корпуса...а не както бях написал преди без значение на коя)
имам на предвид от тук

а не от тук...където се вижда и самата втулка

така...втулката е трудна за избиване тъй като е запекла на 1 място..опитайте но ако след 2 3 удара с чука не излезе не се мъчете.права отверка или шило пак някакво и чукчето правите втулката на парчета....събирате ги и с тях в магазина (не ме питайте защо продавача искаше да я види че били няколко вида

)
а тук съм снимал какво е останало от игления лагер (е аз го изкривих но си беше сцепен както си е на снимката и му липсваха половината игли

)