Как се изключва задната чистачка?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tns
Автомобил:
Двигател:

Re: Как се изключва задната чистачка?

Мнениеот tns » Съб 31 яну 2009 18:01

Аз имах подобен проблем,но при мен като запалиш колата и чистачката се включваше като върнеш ключа и спира,оказа се че на задния капак където минават кабелите през маншончето са се скъсали и се допираха,после свързаване,изолиране и всичко се оправи.Успех.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Съб 31 яну 2009 18:49

mr24 написа:
blinder написа:А що се отнася до положението на чистачката, не се треБоЗи :roll: , на моята(Г3) стои на ляво, на двойките стои на ляво и доколкото се сещам и на четворките е на ляво.

На г3 е на дясно (въпросния). Виждал съм, че има и коли, на които чистачката стои в средата (по спомен г2). Според мен е някаква настройка

Сега ще пробвам да я изключа

Ммммдааа, надясто си стои, аз нещо говорих на изуст, по спомен.Досега бях с колата и се огледах, на дясно си стои :beer

val4ana
Автомобил: Бора
Двигател: AUM

Мнениеот val4ana » Съб 31 яну 2009 19:14

.При местене на лоста веднъж надолу, започва интервалното работоне на чистачката, незна как се определя бързината на интервала - само това немога да разбера
и аз съм забелязал че интервала понякои пут е мн дълъг или мн кратък ако някой може да ме светне по въпроса би било добре голф3 95 101 коня

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Съб 31 яну 2009 19:30

val4ana написа:.При местене на лоста веднъж надолу, започва интервалното работоне на чистачката, незна как се определя бързината на интервала - само това немога да разбера
и аз съм забелязал че интервала понякои пут е мн дълъг или мн кратък ако някой може да ме светне по въпроса би било добре голф3 95 101 коня

Интервала го регулираш сам, ако не се лъжа е от 1 до 25 секунди. Включваш веднъж надолу за интервал и изключваш веднага /само да минат веднъж чистачките/ и после като включиш втори път те вече са програмирани на времето между двете включвания т.е. след колкото време включиш втория път на толкова работят но не трябва да е повече от 25 сек. Мен тая функция определено много ме кефи.
А задната се пуска и спира по един и същи начин като се бутне лостчето напред. Първо веднъж да тръгне и после още веднъж /при което пак минава чистачката/ за да спре. Ако се задържи бутнато напред пръска отзад /ако е изрядна системата де, щото при мен не пръска понеже ми е счупено пласмасовото носле отвътре в което влиза маркучето и пръска вътре на кората :) /.

val4ana
Автомобил: Бора
Двигател: AUM

Мнениеот val4ana » Съб 31 яну 2009 19:43

мерси за бързия отговор

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 31 яну 2009 22:44

Това с "програмирането" става ли и на Г2 ?

Потребителски аватар
mr24
Автомобил: Golf 3 TDI 110hp
Двигател:

Мнениеот mr24 » Съб 31 яну 2009 22:57

slav написа:Интервала го регулираш сам, ако не се лъжа е от 1 до 25 секунди. Включваш веднъж надолу за интервал и изключваш веднага /само да минат веднъж чистачките/ и после като включиш втори път те вече са програмирани на времето между двете включвания т.е. след колкото време включиш втория път на толкова работят но не трябва да е повече от 25 сек. Мен тая функция определено много ме кефи.
А задната се пуска и спира по един и същи начин като се бутне лостчето напред. Първо веднъж да тръгне и после още веднъж /при което пак минава чистачката/ за да спре. Ако се задържи бутнато напред пръска отзад /ако е изрядна системата де, щото при мен не пръска понеже ми е счупено пласмасовото носле отвътре в което влиза маркучето и пръска вътре на кората :) /.

E това е много яко. Много подобни неща научавам от тук. А задната може ли да се програмира?
Иначе пробвах да я изключа и се изключи точно както казва slav - при второто цъкане прави още един оборот и край

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Нед 01 фев 2009 3:15

Не, задната не се програмира.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”