Вдига обороти!?!?!? Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Ostanchev
Автомобил:
Двигател:

Вдига обороти!?!?!? Б3

Мнениеот Ostanchev » Пет 30 яну 2009 1:53

Здравейте колеги. Проблема е следния...2.0инжекция е мотора... та влизаш , палиш и даржи 1000-1100 оборота (нормално уж),но след около 30секунди до 2минути започва да дига обороти сериозно. Качва ги до 2000-3000оборота. Временното решение беше да откача буксата на нещо , като клапан над капака на главата с един вход и изход на самия него. Входа идва от маркуче от големия маркуч на въздушния филтър и изхода му влиза в инжекциона... като изключа буксата даржи ниски обороти, но се придвижваш до вкъщи, а ако го сложа пак ги дига . От самото него ли е или е нещо друго? Колата е имала газ , но са махнали бутилката и така я взех. Ако някой може да ми помогне ще се радвам . Благодаря предварително на отзовалите се

Потребителски аватар
VroMoS
Автомобил:
Двигател:

Re: Вдига обороти!?!?!? Б3

Мнениеот VroMoS » Пет 30 яну 2009 12:48

Това нещо е стъпково моторче и най вероятно "заминава"....можеш да пробваш да го свалиш и да го почистиш,при доста случай действа !
Успех

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пет 30 яну 2009 17:40

VroMoS написа:Това нещо е стъпково моторче и най вероятно "заминава"....можеш да пробваш да го свалиш и да го почистиш,при доста случай действа !
Успех

временно спасение. Ново 130лв

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 31 яну 2009 1:03

Временно, наистина, но поне ще знае колегата какво търси ;)
Почиства се с корсилин. Наливаш от едната страна, разклащаш- изсипваш. После от другата... и така, докато си сигурен, че вътре не са останали боклуци!
Хубаво е да капнеш капчица тънко масло на щока- примерно- масло за шевни машини или да пръснеш с WD-40.
Другата причина, дето ми хумва на първо четене за този проблем е прецакан температурен датчик. Този, синия, дето показва температурата на компа. Или съответно скъсана жица към него.
мотора почва да се прогрява, а датчика лъже, че е все още замръзнал и... вдига обороти.
Трябва да се види и 5-ата дюза, дето е отстрани на смукателния колектор. Може и тя да не затваря и да 'пикае'.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Съб 31 яну 2009 6:35

radotom написа:Временно, наистина, но поне ще знае колегата какво търси ;)
Почиства се с корсилин. Наливаш от едната страна, разклащаш- изсипваш. После от другата... и така, докато си сигурен, че вътре не са останали боклуци!
Хубаво е да капнеш капчица тънко масло на щока- примерно- масло за шевни машини или да пръснеш с WD-40.
Другата причина, дето ми хумва на първо четене за този проблем е прецакан температурен датчик. Този, синия, дето показва температурата на компа. Или съответно скъсана жица към него.
мотора почва да се прогрява, а датчика лъже, че е все още замръзнал и... вдига обороти.
Трябва да се види и 5-ата дюза, дето е отстрани на смукателния колектор. Може и тя да не затваря и да 'пикае'.

Радо така е и аз миналата година минах по този път свалях почиствах 1 2 пъти докато ми писна и най вече събрах пари и си купих ново смених датчиците и засега да чукна на дърво нямам ядове

Потребителски аватар
Ostanchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ostanchev » Съб 31 яну 2009 22:00

Благодаря много на всички . Ще го почистя и ще пробвам.
:bowdown :bowdown :bowdown :да: :да: :да:

Потребителски аватар
vgala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vgala » Вто 03 фев 2009 22:54

Колега, имах същия проблем с оборотите със същата кола.Запалвам, тръгвам и след 5-10 минути каране оборотите започват да се вдигат 1000-2000-3000 обр/мин.Дори веднъж достигна 4000 обр. на празен ход като самолет.Закарах я на компютърна диагностика и човека каза че е залепнало някакво микро ключе на стъпковия мотор, стояло постоянно отворено или затворено- не разбрах точно.Та той ми предложи 3 вариянта да взема нов стъпков мотор-около 200лв.,втора ръка около 100лв. или да го почисти.Разглоби стъпковия мотор,почисти ключето и от тогава колата е часовник.Взе ми 20лв. за диагностиката и ремонта.Това е! Дано съм ти бил полезен.Успех!!! :wink:

Потребителски аватар
Ostanchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ostanchev » Пет 17 юли 2009 22:46

Проблема излезна от центровка на дебитомер и комп.Майстора ги настрои и заспа даже запо4на по малко да хар4и

Върни се в “Passat”