Вдига обороти!?!?!? Б3
- Ostanchev
- Автомобил:
- Двигател:
Вдига обороти!?!?!? Б3
Здравейте колеги. Проблема е следния...2.0инжекция е мотора... та влизаш , палиш и даржи 1000-1100 оборота (нормално уж),но след около 30секунди до 2минути започва да дига обороти сериозно. Качва ги до 2000-3000оборота. Временното решение беше да откача буксата на нещо , като клапан над капака на главата с един вход и изход на самия него. Входа идва от маркуче от големия маркуч на въздушния филтър и изхода му влиза в инжекциона... като изключа буксата даржи ниски обороти, но се придвижваш до вкъщи, а ако го сложа пак ги дига . От самото него ли е или е нещо друго? Колата е имала газ , но са махнали бутилката и така я взех. Ако някой може да ми помогне ще се радвам . Благодаря предварително на отзовалите се
- VroMoS
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Вдига обороти!?!?!? Б3
Това нещо е стъпково моторче и най вероятно "заминава"....можеш да пробваш да го свалиш и да го почистиш,при доста случай действа !
Успех
Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
VroMoS написа:Това нещо е стъпково моторче и най вероятно "заминава"....можеш да пробваш да го свалиш и да го почистиш,при доста случай действа !
Успех
временно спасение. Ново 130лв
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Временно, наистина, но поне ще знае колегата какво търси 
Почиства се с корсилин. Наливаш от едната страна, разклащаш- изсипваш. После от другата... и така, докато си сигурен, че вътре не са останали боклуци!
Хубаво е да капнеш капчица тънко масло на щока- примерно- масло за шевни машини или да пръснеш с WD-40.
Другата причина, дето ми хумва на първо четене за този проблем е прецакан температурен датчик. Този, синия, дето показва температурата на компа. Или съответно скъсана жица към него.
мотора почва да се прогрява, а датчика лъже, че е все още замръзнал и... вдига обороти.
Трябва да се види и 5-ата дюза, дето е отстрани на смукателния колектор. Може и тя да не затваря и да 'пикае'.

Почиства се с корсилин. Наливаш от едната страна, разклащаш- изсипваш. После от другата... и така, докато си сигурен, че вътре не са останали боклуци!
Хубаво е да капнеш капчица тънко масло на щока- примерно- масло за шевни машини или да пръснеш с WD-40.
Другата причина, дето ми хумва на първо четене за този проблем е прецакан температурен датчик. Този, синия, дето показва температурата на компа. Или съответно скъсана жица към него.
мотора почва да се прогрява, а датчика лъже, че е все още замръзнал и... вдига обороти.
Трябва да се види и 5-ата дюза, дето е отстрани на смукателния колектор. Може и тя да не затваря и да 'пикае'.
-
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Временно, наистина, но поне ще знае колегата какво търси
Радо така е и аз миналата година минах по този път свалях почиствах 1 2 пъти докато ми писна и най вече събрах пари и си купих ново смених датчиците и засега да чукна на дърво нямам ядове
- Ostanchev
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много на всички . Ще го почистя и ще пробвам.

Колега, имах същия проблем с оборотите със същата кола.Запалвам, тръгвам и след 5-10 минути каране оборотите започват да се вдигат 1000-2000-3000 обр/мин.Дори веднъж достигна 4000 обр. на празен ход като самолет.Закарах я на компютърна диагностика и човека каза че е залепнало някакво микро ключе на стъпковия мотор, стояло постоянно отворено или затворено- не разбрах точно.Та той ми предложи 3 вариянта да взема нов стъпков мотор-около 200лв.,втора ръка около 100лв. или да го почисти.Разглоби стъпковия мотор,почисти ключето и от тогава колата е часовник.Взе ми 20лв. за диагностиката и ремонта.Това е! Дано съм ти бил полезен.Успех!!! 

- Ostanchev
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема излезна от центровка на дебитомер и комп.Майстора ги настрои и заспа даже запо4на по малко да хар4и