Coilover - спортно окачване
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
К'ва е цената на комплект coilover-i
Зависи от състоянието но вървят по скъпо от ''нормалното'' спортно окачване - грубо около 400-500 и повече лева втора ръка в добро състояние.Аз извадих късмет и размених нормалното окачване за коиловъри,човека от които ги взех му беше писнало от твърдата возия и ги разменихме.Лошото при коиловърите е ако се скапе някои от амортисьорите - почти е невъзможно да се намерят един или два поотделно.Също и ако не си ''пристрастен'' трудно се свиква с твърдата возия и постоянното опиране на предния нож по бордюри и издатини по пътя

- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
negodnika написа:То каквото и спортно да сложиш забравяш за бордюри а при койловърите даже може да го вдигнеш на MAX
Да бе...направо си го представям. Спираш пред бордюра, вадиш крика, вдигаш колата, навиваш Койловъра, за да го повдигнеш, сваляш крика и паркираш на тротоара....през това време "дружелюбни" шофьори на МПС, които чакат цялата процедура да свърши, предлагат любезно услугите си .... да помогнат
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- roadrunn3r
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Coilover - спортно окачване
здравейте наскоро и аз се сдобих с coilover-и,оба4е искам да питам дали е нормално при снижаване на колата ока4ването да става по меко?
- Волен
- Автомобил: 1996 Polo 6N
- Двигател: 1H
roadrunn3r написа:здравейте наскоро и аз се сдобих с coilover-и,оба4е искам да питам дали е нормално при снижаване на колата ока4ването да става по меко?
Има логика във въпроса ти.
Като си взех койловъра, сложих деветки отзад, но не бях раздул още калниците и навих окачването нагоре. Така се сплеска малката пружинка, предвидена да обира леките вибрации. Фактически при висока кола с койл играе само голямата пружина. Като я тръшнах до долу, се отпусна и малката пружинка. Возията беше малко по-добра.
- roadrunn3r
- Автомобил:
- Двигател:
ами ок ама някои може ли да ми разясни то4но как да си го настроя за да нямам ядове?Взех го от колега от форума- TA Technix
Ето го и самото окачване- [url=http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/933/1150926255.JPG]
Ето го и самото окачване- [url=http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/933/1150926255.JPG]
- Волен
- Автомобил: 1996 Polo 6N
- Двигател: 1H
С каква кола си?
С какви джанти си?
С какви гуми си?
Правено ли е нещо по калниците?
Какво искаш добиеш като визия с това окачване?
Как да ти кажем така, предните развий толкова, задните толкова? Слагаш на колата, пускаш, гледаш как ще ти хареса и оставяш...
Имай предвид че предните развити до долу в завой ще ти опира дясната полуоска в рога
можеш да оставиш пръст два резба отпред и малко повече отзад, за да има стойка колата. Мери точно до резба преден с преден и заден със заден.
С какви джанти си?
С какви гуми си?
Правено ли е нещо по калниците?
Какво искаш добиеш като визия с това окачване?
Как да ти кажем така, предните развий толкова, задните толкова? Слагаш на колата, пускаш, гледаш как ще ти хареса и оставяш...
Имай предвид че предните развити до долу в завой ще ти опира дясната полуоска в рога
можеш да оставиш пръст два резба отпред и малко повече отзад, за да има стойка колата. Мери точно до резба преден с преден и заден със заден.
- roadrunn3r
- Автомобил:
- Двигател:
ами голф 3 е колата с 15" джанти,гумите не са нископрофилни.За стойката ясно-както ми хареса тай ще я смъкна.Просто ми е много странно 4е ока4ването става доста меко като се смъкне колата.
Последна промяна от roadrunn3r на Сря 04 фев 2009 11:33, променено общо 1 път.