Губи антифриз - Голф 3, 1.8mi ADZ - мотор
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Губи антифриз - Голф 3, 1.8mi ADZ - мотор
Ами колега, това че си сменял гарнитурата, не е гаранция че проблема е отстранен, в смисъл може да го гори 
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Ми и аз незнам вече, по принцип всичко е сменено....вече....и умирам от яд

- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
колега защо не погледнеш и другия накрайник които излиза от двигателя намира се отдясно на двигателя!и като казваш че няма видими течове има и вариан изгубеното количество антифриз да попада на гореща част от двигателя и да се изпарява затова направи обстоен преглед когато мотора не е загрял!MrLover написа:Оглеждам вече от 2-3 дена, смених и пласмасовия тройник които влиза в глава (стори ми се, че тай), а локва не прави суген съм губи се по-малко и сякаш се изпарява (на 150-200 км 100-200мл.)
PS. Забравих да спомена колата има газово възможно ли да е от него проблема ?
- MrLover
titi28 написа:колега защо не погледнеш и другия накрайник които излиза от двигателя намира се отдясно на двигателя!и като казваш че няма видими течове има и вариан изгубеното количество антифриз да попада на гореща част от двигателя и да се изпарява затова направи обстоен преглед когато мотора не е загрял!MrLover написа:Оглеждам вече от 2-3 дена, смених и пласмасовия тройник които влиза в глава (стори ми се, че тай), а локва не прави суген съм губи се по-малко и сякаш се изпарява (на 150-200 км 100-200мл.)
Прегледан и оплътнен със силикон
Да не е спукана главата колега.Щото аз на времето имах такъв проблем и от това се оказа след 1 година ходене по мъките.
- MrLover
Mitko-79 написа:Да не е спукана главата колега.Щото аз на времето имах такъв проблем и от това се оказа след 1 година ходене по мъките.
Ми вече и аз незнам, главата е сваляна минала през шлайф и всичко казаха, че е наред.....А най-интересното е, че ако гореше антифриз щеше да пуши бяло....пък тя грам не припушва..
- MrLover
Проблема засега е решен.....Държи си едно ниво малко под минимума, но не слиза по-надолу...
- KING-T
- Автомобил: VW Bora TDI 90кс
- Двигател: AGR 2000г
Колега,кажи как реши проблема.Нали за това е форума. 
- MrLover
Ми смених общо взето всички пласмасови накрайници, водна помпа, навсякаде силикон....но антифриза не иска да стои между минимума и максимума....просто си слиза надолу до едно положение и си стой там. Майстора каза, че е нормално (аз не мисля, че е много нормално), но не загрява повече от допустимото и не го губи, след като стигне до това определено ниво. Еми общо взето това...дано не ми създава повече проблеми 

- TURL
- Двигател: AFN
- Контакти:
titi28 написа:колега защо не погледнеш и другия накрайник които излиза от двигателя намира се отдясно на двигателя!и като казваш че няма видими течове има и вариан изгубеното количество антифриз да попада на гореща част от двигателя и да се изпарява затова направи обстоен преглед когато мотора не е загрял!MrLover написа:Оглеждам вече от 2-3 дена, смених и пласмасовия тройник които влиза в глава (стори ми се, че тай), а локва не прави суген съм губи се по-малко и сякаш се изпарява (на 150-200 км 100-200мл.)
на студен двигател, палиш и почваш да зяпаш около уплътненията и маркучите!- MrLover
Колега проверил съм всичко....вече няма проблеми близо 600 км не съм доливал грам. 
-
kurgan
- Автомобил:
- Двигател:
Малко късно се включвам,ама все пак.И при мене беше така,първо пласмасовите фланци смених че се бяха раздули.Гарнитури каквито има по него всичките,радиаторчето на парното и него че се беше пробило.
И пак така по малко губеше течност,и един майстор ми каза че отзад на двигателя имало някакви тапи,дето били на майка си в газъ,и от тях оставало да е.Не ги смених,ами си купих една добавка на WURTH,слага се на загрял двигател,изливате я цялата в разширителният съд и карате поне 20-30км,ако имате дълъг път още по-добре.От тогава нямам ядове с антифриза.
Успех.
И пак така по малко губеше течност,и един майстор ми каза че отзад на двигателя имало някакви тапи,дето били на майка си в газъ,и от тях оставало да е.Не ги смених,ами си купих една добавка на WURTH,слага се на загрял двигател,изливате я цялата в разширителният съд и карате поне 20-30км,ако имате дълъг път още по-добре.От тогава нямам ядове с антифриза.
Успех.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”