съседски миризми от отдушника в банята. Какво да правим?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Re: съседски миризми от отдушника в банята. Какво да правим?

Мнениеот fichtenweg » Сря 04 фев 2009 7:46

hooligans,
:mrgreen: да не става като в онази реклама за онова противогрипното дето си говорят на една спирка - та и аз да казвам "знам за какво говориш" :mrgreen: :mrgreen:
...банята я правихме от горе до долу двамата с тъста ми, пространството около тръбите на пода на банята и тавана си е запечатано, или ако този термин не е съвсем точен, трябва да кажа че си има излята плоча около всички минаващи тръби.
И като ти казвам че знам за какво говориш имам предвид...наскоро ходих в апартамента на един приятел, техния разбира се е на много ранен етап в момента и видях как са оставили празно място там където минават тръбите по цялата височина от първия до последния етаж.

...все си мисля че след като съм участвал в преобразяването на банята от голи стени със стърчащи кабели до окончателния й вид, все щях да забележа ако пространството около тръбите на пода и тавана не беше запълнено.

...щях да забравя да спомена още нещо. В някой от предните постове бях писал, че освен че пространството около тръбите има излята плоча, ние сме заградили тръбите в скеле от профили, по което после монтирахме гипсокартон за да се отделят тръбите в отделно пространство, отделно по гипсокартона си има налепени плочки. Проверявал съм много пъти - когато банята вони на цигари отварям ревизионния отвор (дори и той уплътнява перфектно) да видя дали евентуално от там не идва миризмата и всеки път установявам че там си е чисто. Дори е толкова добре изолирано че изобщо не прониква миризма, дори от банята към това постранство.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 04 фев 2009 12:30

fichtenweg написа:@hooligans,
Когато го пусна на 3тата последна степен и се доближа до някой от контактите/ключовете на стената в някоя от другите стаи се чува отчетливо свистене от засмукване на въздух, сами се досещате че щом го спра и свистенето спира. Каква естествена вентилация си имат апартаментите в новото строителство покрай ел. инсталацията :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Стените с гипсокартон ли са та смуче от там или замазката е толкова дебела че покрива цели гофрета отдолу през които смуче въздух ?? А иначе за миризмите в апартаментите ново строителство не ми се говори изобщо мъка мъкаааа,имаме едни такива апартаменти на 1 етаж и пак се усеща когато комшиите отгоре готвят а в банята ако се заслушаш повече ще чуеш как се напъва някой на 4 етаж :mrgreen:

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Сря 04 фев 2009 13:30

Stivi написа: Стените с гипсокартон ли са та смуче от там или замазката е толкова дебела че покрива цели гофрета отдолу през които смуче въздух ?? А иначе за миризмите в апартаментите ново строителство не ми се говори изобщо мъка мъкаааа,имаме едни такива апартаменти на 1 етаж и пак се усеща когато комшиите отгоре готвят а в банята ако се заслушаш повече ще чуеш как се напъва някой на 4 етаж :mrgreen:

...аха описанието е много добро ... всичко си отговаря :-), иначе стените не са с гипсокартон, но...предполагам че мазилката си е дебела

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 04 фев 2009 20:13

http://www.mmotors-bg.com/mm.htm
С такава клапа взех един преди и честно казано е по-доволно отколкото с ония клапи като щори. А миризмата влизаше в стаята зимните месеци когато нямаше проветрение от банята... :|

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Чет 05 фев 2009 15:53

да само зимата, и то само като е по студено, сега забелязaхме че като се постопли тия дни и спряха да изтикват смрад (май взеха да си пушат по балконите)

Потребителски аватар
gotto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotto » Чет 05 фев 2009 17:02

аз бих го направил така :
- зазидвам стария отдушник и пробивам до него нов отвор и му слагам тръба с нов готин вентилатор !!
успех !

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Чет 05 фев 2009 20:06

@gotto

gotto написа:аз бих го направил така :
- зазидвам стария отдушник и пробивам до него нов отвор и му слагам тръба с нов готин вентилатор !!
успех !

ех де да можех толкова лесно да го реша тоя въпрос :Mr Green Fun

...само не ми е съвсем ясна целта на упражнението което предлагаш. Какво ще се промени ако реша да зазидам стария отдушник (ако и да можех да го направя) и да пробия до него нов отвор - та нали въпросната смрад постъпва от едно и също място. Това не е като да си иззидаш автономен въздуховод (само за твоя си апартамент) до покрива. Проблем с уплътнението между вентилатора и въздуховода не съществува.

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Чет 05 фев 2009 20:44

колега скоро ште ти се реши проблема от самосебеси , така и така ще вдигат цигарите и по малко щте се пуши

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Чет 05 фев 2009 20:50

Има това което тарсиш.В магазините за отоплителна ЕЛ>техника питаш за клуч които сам го настроиваш кога да се вклучва струва кам 55 лв.Аз от фирмата на ADAX си взимах конверторни радиоатори и там ми предлагаха такива клучове.При руски паметник им беше единия магазин

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 06 фев 2009 10:05

jonn_krissy написа:Има това което тарсиш.В магазините за отоплителна ЕЛ>техника питаш за клуч които сам го настроиваш кога да се вклучва струва кам 55 лв.Аз от фирмата на ADAX си взимах конверторни радиоатори и там ми предлагаха такива клучове.При руски паметник им беше единия магазин

Има и много по евтин вариант . Или от Практикер или Метро цена от почти 10 лв до 15 лв.Поевтиния е с механичен програматор , а по-скъпия с дисплей. Настройваш си го да вкл/изкл .когато искаш.Те са за поставяне в контакт.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 06 фев 2009 10:25

така
ще три предложа един евтин и бърз вариант за решение
пъпниш един презерватив или балон или здрава найлонова торба с вода да дойде по-голям от отвра на тръбата която ти идва от долу и те трови
поставяш го така че да оплътни нещата и приключваш с миризмите - тия от долу ще се издушат ама си е техех проблем - да пафкат на терасата :) :)

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Пет 06 фев 2009 22:49

Колега,ти проверявал ли си дали отдушника ти "тегли",защото,ако някой от горните етажи го е запушил по някякъв начин,ти автоматично ставаш отдушник на долните етажи

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 06 фев 2009 23:35

виж къде излиза този въздуховод.
принципно на по-старите блокове цялата вентилация излиза в подпокривното помещение и се събира в общ вентилатор.
лично аз не съм виждал действащ такъв защото всички са гепени отдавна.
в твоя случай като ново строителство може да има такъв вентилатор, който да не работи, но за съжаление действа като бленда.
демек свива отвора на вентилационната тръба и постъпващият отдолу голям дебит въздух няма как да излезе.
съседите под теб също ползват вентилатори и се получава налягане, което трябва да излезе от някъде.

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Нед 08 фев 2009 14:56

добър съвет, ще проверя как стоят нещата на покрива, въпреки че като пусна вентилатора за сравнително кратко време си свършва работата

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Нед 08 фев 2009 14:59

направи ли таймера, колега? какво е положението с него?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”