! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот theultimate » Нед 08 фев 2009 17:20

Тия с бусовете са уникати. Малко след село Яна преди магистралата бях в колона - забранено изпреварването. Аз бях точно зад двата бавни камиона с трабанта. Моментално след завоя дадох мигач и тръгнах да ги минавам, като преди тва отзад нямаше никой. В следващия момент виждам в огледалото присветкване и някъв бус, който е още 2-3 коли назад, излезе след мене, изпреварва ги всичките и иска да мине през мене, въпреки че няма насрещно, а аз си набирах стабилно без да се влача. Еми....прибрах се защото дойде на сантиметри от мене без видимо да намалява.....

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 08 фев 2009 17:55

http://plovdiv.dir.bg/2009/02/07/news3969295.html

Шофьор реши да се прави на каскадьор и влетя върху външните маси на заведение.
Свидетели на инцидента заявиха специално за Plovdiv24.bg, че снощи около 22:30 БМВ е влязло в завоя по бул."6-ти септември" след площад "Шахбазян" с висока скорост, излетяло е на тротоара и е помело външните маси на кефене "Сини очи". Само късметът, че студеното време оставя външните маси без клиенти е причина да няма пострадали от инцидента.
От заведението съобщиха пред репортер на Plovdiv24.bg, че работното им време през зимата е до 22:00 ч. и инцидентът се е случил след като кафенето е било вече затворено. От там заявиха, че след като управителят им е бил повикан на мястото на инцидента снощи се оказало, че автомобилът е бил управляван от младеж от ромски произход, като в колата са се возили други двама, също от ромски произход.
Автомобилът се е движел с доста над 100 км/час, което и причина да не успеят да вземат завоя и да разбият на трески външните маси на заведението. От там уточниха още, че лятно време работят до 23:00 ч. и ако това се бе случило тогава и имаше хора на външните маси, е почти сигурно, че щеше да има сериозно пострадали.
Автомобилът бе вдигнат eдва следобед от полицията. От пресцентъра на ОДП Пловдив обаче остават безмълвни за нелепия инцидент, който по чиста случайност е завършил без пострадали.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 08 фев 2009 18:10

Снощи в Перник някой се беше проявил като идиот на пътя :evil: Слизам от магистралата и точно преди светофара на Пашов , в моята лента някой беше избутал контейнер , добре че беше от пласмасовите и карах бавно иначе не ми се мисли ... Що за малоумна работа - в 12 вечерта , на неосветено място , на дъжда контейнер насред пътя . След като го уцелих отиде в насрещното и там колегата нямаше моя късмет - остана без фар , на голфарката само едната бленда се откачи и счупена крушка на мигача :x

Потребителски аватар
J'N
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J'N » Нед 08 фев 2009 18:42

Да ви споделя : както си карах по Е-79 с 150км/ч краина лява... гледам един реис пред мен зад него некво "АУДИ" 80 с Пернишка регистрация...седе , седе зад реиса и точно когато аз ги застигнах тои реши да прави изпреварване на реиса без да пусне и мигача... за малко беше да влезна в багажника му...секви ги има пазете се ....

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 08 фев 2009 18:51

J'N написа:Да ви споделя : както си карах по Е-79 с 150км/ч краина лява... гледам един реис пред мен зад него некво "АУДИ" 80 с Пернишка регистрация...седе , седе зад реиса и точно когато аз ги застигнах тои реши да прави изпреварване на реиса без да пусне и мигача... за малко беше да влезна в багажника му...секви ги има пазете се ....

А ти знаеш ли колко е ограничението на Е-79 ?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 08 фев 2009 18:54

AmW написа:
J'N написа:Да ви споделя : както си карах по Е-79 с 150км/ч краина лява... гледам един реис пред мен зад него некво "АУДИ" 80 с Пернишка регистрация...седе , седе зад реиса и точно когато аз ги застигнах тои реши да прави изпреварване на реиса без да пусне и мигача... за малко беше да влезна в багажника му...секви ги има пазете се ....

А ти знаеш ли колко е ограничението на Е-79 ?

човека си е преценил с колко да си кара , айде стига с моралните съвети

колега , при положение , че караш , трябва да обмисляш какво може да направи този пред теб , зад теб или отстрани...
трябва да си го очаквал това изпреварване :)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 08 фев 2009 19:06

hooligans написа:човека си е преценил с колко да си кара , айде стига с моралните съвети

колега , при положение , че караш , трябва да обмисляш какво може да направи този пред теб , зад теб или отстрани...
трябва да си го очаквал това изпреварване :)

Абе Хулигане, ама ти сам си противоречиш :) . Нали и ти точно това си написал-въпроса не е до морал и до съвети, просто човек като кара трябва да бъде на щрек (особено ако така се е разбързал). Винаги трябва да се има едно на ум за останалите участници в движението, че не знаеш на кой какъв му е акъла или пък на колко водки е (нищо против водката :) ) (още повече ако е от моя район mhihi )

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 08 фев 2009 19:07

Морални, ама е тапо да казваш, че някой е идиот а в същото време ти да правиш същото.

theultimate

Мнениеот theultimate » Нед 08 фев 2009 19:22

Абе не е така. Аз като карах трабант си знаех че съм бавен и внимавах. Като трябва да изпреварвам разни камиони или пенсионери винаги гледах. Не е нормално някой да кара бързо а ти да изпреварваш пенсионерски в ниски обороти и да го запречиш. С колкото и да кара - ти си БЕЗ предимство в таката ситуация.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 08 фев 2009 19:27

Ама никой не казва, че не е винове, че изпревара бавно.Идеята е да не плюеш по другите като и ти си в нарушение.

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Нед 08 фев 2009 19:49

Ау... вече като изпреварвам винаги ми идват пред очите най-гадните ми моменти.
Ето например, вчера правя ляв завой от светофара и настигам един бус. След като вече карам в дясната си пуснах мигач да го изпреварвам и след това погледнах в огледалото - няма никой(това около ~ 5 секунди) влизам в лявата лента и го настигам(това да кажем за максумум 10 секунди),тръгвам да изпреварвам този бус, скоростта с която се движех ~ 60км/ч, точно се сетих, че тоя с буса няма да ме види и хопп ония без мигач се прасна пред мене рязко, като си пусна мигача вече като ми влезе в лентата :o избиикам аз гневно... след като го настигнах му направих с ръка "Къде отиваш ти бе?", шоьорчето така ме гледаше, че все едно виждаше извънземно.
Направо ме побиват тръпки вече като изпреварвам. Само нинджи. Хем да ти мига мигача да те види кьоравия, хем с фаровете караш, пак няма да те види. Чиста безотговорност :evil:

Потребителски аватар
J'N
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J'N » Нед 08 фев 2009 21:32

AmW написа:Морални, ама е тапо да казваш, че някой е идиот а в същото време ти да правиш същото.

Батко ... Не си прав аз какво правя превишил съм скороста(добре виновен съм) ама няма шофиор които не го прави! И ти си го правил сигорен съм. просто пътя го позволява ...

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 08 фев 2009 21:43

J'N написа:
AmW написа:Морални, ама е тапо да казваш, че някой е идиот а в същото време ти да правиш същото.

Батко ... Не си прав аз какво правя превишил съм скороста(добре виновен съм) ама няма шофиор които не го прави! И ти си го правил сигорен съм. просто пътя го позволява ...

Всеки го е правил но помисли дали колата ти позволява безопасно спиране ако внезапно се наложи с тази скорост :wink:

theultimate

Мнениеот theultimate » Нед 08 фев 2009 22:38

Специално този широкия път Е79 е пълна недомислица. Има всички условия за магистрала, а ограничението е 90. С трабанта дето скоростта много се усеща под 100 ми изглежда ужасно бавно, все едно карам колело. Не ми се занимава с актове и почерпки иначе бих карал с голфа с около 130-140, с колкото и на магистрала.

Потребителски аватар
    AmW
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 08 фев 2009 22:50

Не на мен ми е ясно, че всички си преценяват нещата и че ограниченията и законите са недосмислица, ама ае молим ви се! То ако всички преценяваха праилно немаше да има катастрофи нито пък ограничения.
    Ае стига писахме, темата не е за тва.

Върни се в “Пътеводител”