махане на газов инжекцион
- tskostov
- Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
махане на газов инжекцион
значи, колеги, проблема ми е следния - имам някакъв сериозен проблем с газовата и никъде не могат да ми помогнат..... според всички единствения начин да се оправи е да се смени цялата инсталация барабар с компютъра, което ще ми излезе около 5 стотака.... и аз прецених, че така или иначе вече половин година карам на бензин, няма смисъл да се ръся с толкова пари - просто няма да си ги избия.... така, че моля да ми помогнете като ми кажете мога ли да я премахна , за да мога да си освободя багажника и да не се занимавам повече..... искам така да я махна ,че да не личи, че е имало изобщо, щото така или иначе много ме дразни със всичките си жици по двигателя.......
- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
Re: махане на газов инжекцион
Ами колега няма кой знае какво сложно да си махнеш газовото.Всички кабели на газовия компютър трябва да са само привързани към другите така , че просто трябва да ги махнеш и изолираш и толкова.Единствените кабели , които са прекъснати са тези към дюзите и тях трябва да ги възстановиш.Общо взето това е , просто си възстановяваш оригиналната инсталация , махаш бутилката , изпарителя и газовия клапан , оправяш си водата и това е.
УСПЕХ.
УСПЕХ.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Даже най-вероятно няма да ти са рязани кабелчетата към дюзите ,а просто са ползвани допълнителни букси....,ако е така лесно ще се ориентираш. Невярвам някой да е тръгнал да ти реже кабелите и да прави цигании за да спести 20 лв за букси. Най-важното (което е пропуснал да каже колегата по-горе е да затапиш сигурно дупките в смукателният ти колектор. Най-добре..режиш маркучите към инжекторите по-от късо и с втулка и скоба. Ако не ги уплатниш добре ...ще си имаш проблеми. Имай впредвид ,че там вакуума смуче до около 1.2бара.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
По-добрия вариант е да се развият щуцерите, да се отрежат болтчета М6 с необходимата дължина, така че да не влизат в портовете на колектора и да интерферират с потока.
Болтчетата се навиват намазани със силикон и готово
Болтчетата се навиват намазани със силикон и готово

- tskostov
- Контакти:
леле колеги много съм ви благодарен за подробната информация..... щеше да е супер и ако аз имах представа от всичките неща които ми казахте
честно казано исках да знам дали ще има проблем ако махна газовата (но определено не искам сам да го правя... особено след последните ви постове) ! ще се обърна към някой, който има повече представа от мен да извърши тази процедурка
много ви благодаря за помощта 

- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
tskostov написа:леле колеги много съм ви благодарен за подробната информация..... щеше да е супер и ако аз имах представа от всичките неща които ми казахтечестно казано исках да знам дали ще има проблем ако махна газовата (но определено не искам сам да го правя... особено след последните ви постове) ! ще се обърна към някой, който има повече представа от мен да извърши тази процедурка
много ви благодаря за помощта
Не се плаши колега.Не е толко сложно.Парово затваряш клапаните на бутилката и я сваляш и от там лека полека по трабите и кабелите и нема да се усетиш как за 3 часа ще останеш без АГУ
Колега какво мислиш да правиш със стария газов инжекцион?
Ако мислиш да го продаваш кажи някаква цена.
Ако мислиш да го продаваш кажи някаква цена.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Ако искаш ще го сваля 
Какъв е инжекциона?

Какъв е инжекциона?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а може и да се отремонтира
- tskostov
- Контакти:
najdobrix написа:а може и да се отремонтира
не искам да го ремонтирам, защото всички газаджии при които ходих заключиха, че най-вероятно компютъра е заминал или някъде по инсталацията..... много било сложно да се открие къде е проблема и трябвало или да ми се сложи друг компютър да видим дали ще върви и после да го плащам ( около 250 кинта- това е най-малката цена която ми казаха, а най-голямата е 350-400), или да се подмени инсталацията и ако се окаже, че не е от нея пак да се смени компа (инсталацията ще е над 50 лв само кабели и датчици без работата)... при всички случаи ще ми излезе през носа и не ми се занимава, а и не ми се дават пари !!! а колегата дето питаше за компа - Фобос е ...... та ако някой се интересува - може да се спазарим за частите които са си супер....

Върни се в “Автогазови уредби”