махане на газов инжекцион

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

махане на газов инжекцион

Мнениеот tskostov » Нед 08 фев 2009 14:09

значи, колеги, проблема ми е следния - имам някакъв сериозен проблем с газовата и никъде не могат да ми помогнат..... според всички единствения начин да се оправи е да се смени цялата инсталация барабар с компютъра, което ще ми излезе около 5 стотака.... и аз прецених, че така или иначе вече половин година карам на бензин, няма смисъл да се ръся с толкова пари - просто няма да си ги избия.... така, че моля да ми помогнете като ми кажете мога ли да я премахна , за да мога да си освободя багажника и да не се занимавам повече..... искам така да я махна ,че да не личи, че е имало изобщо, щото така или иначе много ме дразни със всичките си жици по двигателя.......

Потребителски аватар
The Officer
Автомобил:
Двигател:

Re: махане на газов инжекцион

Мнениеот The Officer » Нед 08 фев 2009 19:00

Ами колега няма кой знае какво сложно да си махнеш газовото.Всички кабели на газовия компютър трябва да са само привързани към другите така , че просто трябва да ги махнеш и изолираш и толкова.Единствените кабели , които са прекъснати са тези към дюзите и тях трябва да ги възстановиш.Общо взето това е , просто си възстановяваш оригиналната инсталация , махаш бутилката , изпарителя и газовия клапан , оправяш си водата и това е.
УСПЕХ.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 09 фев 2009 22:36

Даже най-вероятно няма да ти са рязани кабелчетата към дюзите ,а просто са ползвани допълнителни букси....,ако е така лесно ще се ориентираш. Невярвам някой да е тръгнал да ти реже кабелите и да прави цигании за да спести 20 лв за букси. Най-важното (което е пропуснал да каже колегата по-горе е да затапиш сигурно дупките в смукателният ти колектор. Най-добре..режиш маркучите към инжекторите по-от късо и с втулка и скоба. Ако не ги уплатниш добре ...ще си имаш проблеми. Имай впредвид ,че там вакуума смуче до около 1.2бара.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 09 фев 2009 23:47

По-добрия вариант е да се развият щуцерите, да се отрежат болтчета М6 с необходимата дължина, така че да не влизат в портовете на колектора и да интерферират с потока.
Болтчетата се навиват намазани със силикон и готово :)

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Вто 10 фев 2009 1:01

леле колеги много съм ви благодарен за подробната информация..... щеше да е супер и ако аз имах представа от всичките неща които ми казахте :) честно казано исках да знам дали ще има проблем ако махна газовата (но определено не искам сам да го правя... особено след последните ви постове) ! ще се обърна към някой, който има повече представа от мен да извърши тази процедурка :) много ви благодаря за помощта :)

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Вто 10 фев 2009 1:06

tskostov написа:леле колеги много съм ви благодарен за подробната информация..... щеше да е супер и ако аз имах представа от всичките неща които ми казахте :) честно казано исках да знам дали ще има проблем ако махна газовата (но определено не искам сам да го правя... особено след последните ви постове) ! ще се обърна към някой, който има повече представа от мен да извърши тази процедурка :) много ви благодаря за помощта :)

Не се плаши колега.Не е толко сложно.Парово затваряш клапаните на бутилката и я сваляш и от там лека полека по трабите и кабелите и нема да се усетиш как за 3 часа ще останеш без АГУ

mitreca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitreca » Вто 10 фев 2009 21:10

Колега какво мислиш да правиш със стария газов инжекцион?
Ако мислиш да го продаваш кажи някаква цена.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 10 фев 2009 22:41

Ако искаш ще го сваля :)

Какъв е инжекциона?

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот najdobrix » Вто 10 фев 2009 22:45

а може и да се отремонтира

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Сря 11 фев 2009 22:51

najdobrix написа:а може и да се отремонтира

не искам да го ремонтирам, защото всички газаджии при които ходих заключиха, че най-вероятно компютъра е заминал или някъде по инсталацията..... много било сложно да се открие къде е проблема и трябвало или да ми се сложи друг компютър да видим дали ще върви и после да го плащам ( около 250 кинта- това е най-малката цена която ми казаха, а най-голямата е 350-400), или да се подмени инсталацията и ако се окаже, че не е от нея пак да се смени компа (инсталацията ще е над 50 лв само кабели и датчици без работата)... при всички случаи ще ми излезе през носа и не ми се занимава, а и не ми се дават пари !!! а колегата дето питаше за компа - Фобос е ...... та ако някой се интересува - може да се спазарим за частите които са си супер.... :)

Върни се в “Автогазови уредби”