Възможни неизправности
-
- Автомобил:
- Двигател:
Възможни неизправности
Колата ми загрява както върви VW Vento 1.8/75к.с./ като отворя капачката на разширителното казанче започва да изхвърля водата. От какво може да е.
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Възможни неизправности
minata написа:Колата ми загрява както върви VW Vento 1.8/75к.с./ като отворя капачката на разширителното казанче започва да изхвърля водата. От какво може да е.
ами аз затова никога не отръвтам капачката на казанчето на загряла кола.....или ако се наложи,го правя много внимателно и бавно,като съшевременно си разя лицето и очите.....
проблем е ако перката не включва.....ако ти се включва,според мен няма от какво да се притесняваш.
minata написа:Колата ми загрява както върви VW Vento 1.8/75к.с./ като отворя капачката на разширителното казанче започва да изхвърля водата. От какво може да е.
Охладителната система работи при налягане. Нормално е когато колата е работила, като развиеш капачката да ти изхвърля охладителна течност-избива налягането в охладителната система.
Внимавай някой път да не си опърлиш веждите.

Ако някой път колата ти вдигне повече от нормалните градуси, не я гаси. Спри колата, но я остави на включен двигател, докато сама не си смъкне градусите. И ако ще отваряш капачката на разшерителното казанче-само на суден и изгасен двигател.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Възможни неизправности
Да включва перката но до сега като се движи никога не е загрявала обикновенно като се движи пада температурата колкото и да е горещо на вън
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
minata написа:Да включва перката но до сега като се движи никога не е загрявала обикновенно като се движи пада температурата колкото и да е горещо на вън
1.Какво значи загрява???До къде на датчика на таблото ти стига стрелката
2.Сигурен ли си,че проблема не е в датчика на таблото?Имаш ли други симптоми на загряване(твърди маркучи)
3.Имаш ли газово???
4.има ли промяна в мощността и шума на двигателя????
5.Провери ли с пипане на приводящите маркучи към радиатора,кога ти отваря термостата?(при какво положение на датчика на таблото)
6.При какво положоние на датчика на температурата на таблото ти се включва перката...
дай малко информация по тези въпроси....... за улеснение .........
както виждаш никъде не пиша за градуси,защото датчика на таблото е само ориентировъчен и градуси по него не се определят точно...
При мен при включване на фаровете датчика затемпературата се измества с около 1 мм вдясно(имитира по-висока температура,а не е така)....
- tanokaridi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zfa159 написа:При мен пасат-а изхвърляше прекомерно количество вода заради запушено маркуче - оказа се че това дето излиза от разширителния съд е запушено в единия си край.Заради това и колата вдигаше по-висока темпераура от време на време (около 100-105 градуса).
и един приятел имаше същият проблем с запушен маркуч и прегряваше с голф 3
Колега , при мен беше същото...като оставя колата 10 мин. в покой и отворя капачката , изхвърляше течност . Посъветваха ме да налея течност до минимума в казанчето и да забележа , дали я изхвърля през страничния отвор , когато двигателя е загрял и работи на място ( отсрани на казанчето ,за 3-ка )....ако я изхвърля е гарнитура...при мен беше така...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Търся някой колега да има моя проблем но не намерих такъв.Та проблема е следния:Като запаля колата там на таблото започва да мига индикатора за охладителната течност а такава налях според мен достатъчно някъде към 6 л. системата обездушена доливам но след кратко време исторята се повтаря и просто не мога да разбера на какво се дължи.
- Lookout2
- Автомобил: vw mk3 gti 115h
- Двигател: 2e 1992g
A6i44 написа:Търся някой колега да има моя проблем но не намерих такъв.Та проблема е следния:Като запаля колата там на таблото започва да мига индикатора за охладителната течност а такава налях според мен достатъчно някъде към 6 л. системата обездушена доливам но след кратко време исторята се повтаря и просто не мога да разбера на какво се дължи.
Ако маркучите "дебелите" са твърди при работа на двигателя много вероятно гарнитура на глава,също така губи се и парното
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”