въпрос относно пружини за голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
diavo
Автомобил:
Двигател:

въпрос относно пружини за голф3

Мнениеот diavo » Сря 10 дек 2008 20:19

Колеги знам че въпроса е тъп обаче само вие можете да ми помогнете.Въпроса ми е следния: взаимозаменяемили са четирите пружини на голф 3 96-та 1,6(101 коня) с такива от голф 3 94-та 2.0 16V(150 коня)? :roll: Проверих в магазин и там миказаха че задните били еднакви обаче предните не били.

благодаря предварително

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Сря 10 дек 2008 21:27

Знам,че амортисьорите на тройките до и след 1995г. имат разлика,може да имат и пружините,но и да нямат с пружини от 2,0 16V съм сигурен,че предницата ти ще щръкне доста нависоко - твоят двигател е по-лек.И за задните не ми се вярва да са еднакви,твоите амортисьори май са по-дълги.

Потребителски аватар
panasonicsds
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос относно пружини за голф3

Мнениеот panasonicsds » Чет 11 дек 2008 8:31

diavo написа:Колеги знам че въпроса е тъп обаче само вие можете да ми помогнете.Въпроса ми е следния: взаимозаменяемили са четирите пружини на голф 3 96-та 1,6(101 коня) с такива от голф 3 94-та 2.0 16V(150 коня)? :roll: Проверих в магазин и там миказаха че задните били еднакви обаче предните не били.

благодаря предварително
същите са ако имат разлика то това е на предните тез от 95 са с малкия тампон на макферсона а от 94 има с големия има и с малкия

diavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavo » Чет 11 дек 2008 8:52

видях тази разлика с тампоните, но дали самите пружини са взаимозаменяеми? Тоест пружината от стария тип тампон дали ще може да се монтира на макферсон с новия тип. Иначе може би имат разлика във височината на самата пружина.

diavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavo » Пет 12 дек 2008 13:07

Значи колеги смених пружините. Просто го пиша в случай че на друг му потрябва. Задните пружини стават без никакви проблеми и преправяне. Предните пружини от АБФ-а не са като на АФТ-то те са по твърди защото мотора е по-тежък и при монтаж на на Г3 1,6 предницата се вирва много. Имат и още една разлика, тя се състои в това че пружините на АБФ-а в горния край откъм тампона последната навивка е с по-малък диаметър. Няма проблем да се взаимозаменят но заедно с металните подложки от горния край на самата пружина. И разбирасе ако не ви притеснява вирнатата муцуна. :wink:

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

...

Мнениеот Lifeguard » Съб 13 дек 2008 18:56

колеги аз на мойта ГТИ-ка сложих амортисори с пружини от ТДИ,ама и те са сменяни и са БОГЕ,но като ги наложих двата от ГТИ и ТДИ на гти-то са по къси и тва май е от пружината,тя е по къса,ма викам да пробвам и сега се вирна предницата с новите и не ме кефи никак,да не говорим че като правя пълен ляв завой нещо опира,някой има ли идея от какво може да е,може ли да е от тампоните горе щото са различни и разликата в дължината?

diavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavo » Съб 13 дек 2008 22:11

еми ако твоето ГТИ е 115 нормално е да се вдигне с дизеловите пружини.По каталозите го дават на ГТИ 150 коня и на дизел са еднакви

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Съб 13 дек 2008 22:49

Колеги споделям ви скромния си опит, изводите за вас оставям. Лятото реших да слагам ниски пружини, но си ги взех без да се замислям, че може да има разлика. Оказаха се от голф преди 95-та година и имаше разминаване в тампона горе и чашката където лягат.. все пак ги монтирахме, но 'хрупаха' горе тампоните и тракаха по чашката, защото не лягаха правилно. След смяна на тампоните с такива от преди 95-та всичко си заспа и нямам проблеми за сега.. Та идеята ми е, че няма проблем стават пружините, само да са си със съответния тампон горе.

diavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavo » Нед 14 дек 2008 8:41

BeckoTDI написа:Колеги споделям ви скромния си опит, изводите за вас оставям. Лятото реших да слагам ниски пружини, но си ги взех без да се замислям, че може да има разлика. Оказаха се от голф преди 95-та година и имаше разминаване в тампона горе и чашката където лягат.. все пак ги монтирахме, но 'хрупаха' горе тампоните и тракаха по чашката, защото не лягаха правилно. След смяна на тампоните с такива от преди 95-та всичко си заспа и нямам проблеми за сега.. Та идеята ми е, че няма проблем стават пружините, само да са си със съответния тампон горе.

Знам колега че има разлика в чашките и в тампоните. А твоя модел коля година е и малката или с голямата чашка беше оригинално?

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Нед 14 дек 2008 13:50

97-ма година, с малкия тампон... сега съм с големия :wink:

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Пон 02 фев 2009 17:59

аз съм слагал и големи и малки тампони горе и няма никакъв пробме е поне при мен де,ама ми се струва че с големия беше мало по добре,но сега а пружините дето вика колегата не виждам защо да не станат от 150 коня голф,малко по ниска ще стане може би?!

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Вто 03 фев 2009 13:35

аз пък имам проблем от зад :( смених абсолютно всичко чисто ново - тампони амортесиори пружини - и колата щръкна, грозна гледка, отидох в полмо на рекламация и ми казаха че това са частите за тази кола, нищо не е объркано :(
ужас, даваш 400лв за ремонт и ти правят колата москвич

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Вто 10 фев 2009 0:02

daniel_falin написа:аз пък имам проблем от зад :( смених абсолютно всичко чисто ново - тампони амортесиори пружини - и колата щръкна, грозна гледка, отидох в полмо на рекламация и ми казаха че това са частите за тази кола, нищо не е объркано :(
ужас, даваш 400лв за ремонт и ти правят колата москвич
колега може да са прави хората в сервиза щото сега всичко по окачването ти е ново и напр. пружините не са омекнали като старите които си свикнал да виждаш и за тва в момента ти се трува мн навирена като москвич :lol: аз мойта пук я смъкнах мн и сега лази по асвалта направо,ама трудно се кара по наще БГ калдъръми :?

Потребителски аватар
Golf_Gti2.0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Gti2.0 » Вто 10 фев 2009 0:49

колеги и аз имам сащтия проблем сложих червени пружини апекс и пак си остана висока отпред а отзаде клекана като москвич в моя сервиз казаха че е от амортисиорите но аз мисля че не езащото амортисиорите са чисто газови спортни и вече не знам кво да правя освен да си купя регулируемо окачване но не зна каква е гаранцията че и с него ще стане както аз искам както каза колегата по горедаваш 400 лева и пак стои като москвич :( :( :( :063:
кйхк.JPG
кйхк.JPG (23.43 KиБ) Видяна 1282 пъти

Потребителски аватар
popodopolo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popodopolo » Вто 10 фев 2009 8:09

Слагайте регулируемо окачване и няма да имате проблем с високи предници и няма да сравнявате колите си с Москвичи :lol:
Ето и моя китук как седи с регулируемо окачване!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”