Мотористите са опасни, защото не спазват правилата за движение!
През 2-3 мнения има поне по едно, което казва "не всички мотористи са черни". Да и тук съм съгласен, но на мен предполагам и на колегите проблема ни е със "черните". Ако кара по правилник моториста, аз нямам нищо против него и се съобразявам с него, защото го Виждам!
Според мен колегите са прави, не можем да опазим онези, които не искат да се пазят. Това не значи да гоним да ги плъскаме.
Голяма част от "донорчетата" дори нямат книжка или категория да карат мотор. Някой от тях нямат и години за да вземат книжка. Използват това, че са бързи и че нашите полицай не могат да ги гонят. В интернет може да се нагледаш на клипчета как не спират на полицай и как се гаврят с полицай.
Та като заключение, към колегите мотористи, моя отговор на въпроса "Какво ми е отношението към мотористите на пътя?" е :
1-ви Тип нормални, каращи по правилника: Внимавам, съобразявам се с тях. Пускам ги напред на светофарите! Не ми пречат и аз гледам да не им преча.
2-ри Тип "донорите": Надявам се да не ги срещам! Съобразявам се с тях, колкото и те се съобразят с мен, след като е преценил, че може да прелети със 200 м/у мен и мантинелата отговорността си я носи изцяло той, аз естествено ще се опитам по всякакъв начин да избегна удар.
п.п Не ми е приятна подобна тема. Темата клони към обвинения към автомобилистите, че не се съобразяват с мотористите. Аз искам/не искам се съобразявам със всеки и всички участници в движението пред мен, зад мен, от ляво и от дясно. Правя го за да стигна жив и здрав за там, за където съм тръгнал. Ако на някой със каска не му харесва как карам, нека спре да си поговорим