Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя

Мнениеот Lizard » Сря 11 фев 2009 11:46

Констатирам, че повечето колеги сме на едно мение:
Мотористите са опасни, защото не спазват правилата за движение!

През 2-3 мнения има поне по едно, което казва "не всички мотористи са черни". Да и тук съм съгласен, но на мен предполагам и на колегите проблема ни е със "черните". Ако кара по правилник моториста, аз нямам нищо против него и се съобразявам с него, защото го Виждам!

Според мен колегите са прави, не можем да опазим онези, които не искат да се пазят. Това не значи да гоним да ги плъскаме.

Голяма част от "донорчетата" дори нямат книжка или категория да карат мотор. Някой от тях нямат и години за да вземат книжка. Използват това, че са бързи и че нашите полицай не могат да ги гонят. В интернет може да се нагледаш на клипчета как не спират на полицай и как се гаврят с полицай.

Та като заключение, към колегите мотористи, моя отговор на въпроса "Какво ми е отношението към мотористите на пътя?" е :
1-ви Тип нормални, каращи по правилника: Внимавам, съобразявам се с тях. Пускам ги напред на светофарите! Не ми пречат и аз гледам да не им преча.
2-ри Тип "донорите": Надявам се да не ги срещам! Съобразявам се с тях, колкото и те се съобразят с мен, след като е преценил, че може да прелети със 200 м/у мен и мантинелата отговорността си я носи изцяло той, аз естествено ще се опитам по всякакъв начин да избегна удар.

п.п Не ми е приятна подобна тема. Темата клони към обвинения към автомобилистите, че не се съобразяват с мотористите. Аз искам/не искам се съобразявам със всеки и всички участници в движението пред мен, зад мен, от ляво и от дясно. Правя го за да стигна жив и здрав за там, за където съм тръгнал. Ако на някой със каска не му харесва как карам, нека спре да си поговорим :053: Аз не бягам!

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 11 фев 2009 11:49

Абе вие сте много интересни
искам да ви видя като сте с колело например дали няма да използвате възможните пролуки да минете.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 11 фев 2009 11:52

ABSOLUT написа:Абе вие сте много интересни
искам да ви видя като сте с колело например дали няма да използвате възможните пролуки да минете.

Как можеш да сравняваш нещо с мощност две крачни сили с 250 килограма маса която стига до 100км/ч за под 4 секунди :screwy :screwy :screwy Ти надмина интересността с това изказване.
Колелото мога да си го карам и по тротоара,и по алеи в парковете,има и сгъваеми модели и мога и в метрото да си го возя до спирката ми.................Кажи ми кое от посочените мога да правя и с мотора????
И най-важното,колко случаи знаеш за някой убит от велосипедист?А от мотоциклетист???

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 11 фев 2009 12:01

Към разни скутерчета се отнасям добре. Нормално да минават между колите. Ама бавничко. Тия с пистарките ги ненавиждам.

1. Седиш си на светофара и някой профучава на сантиметри от огледалото ти с 20-30км/ч. Ми ако тръгна и кривна леко в ляво?

2. Незнам защо изобщо са разрешени мотори, които вероятно дигат над 50 още на първа. Редовно се карат със 120+ по булеварди, редовно се трепят пък после другите виновни че ги засичат.

3. По-шумни са от трабант без гърнета. Трабанта ще го спрат от движение ако ме хванат така, моториста нищо...

4. Нощно време лятото се състезават на булеварда пред блока и не може да се спи.

Никой не си купува писатарка за икономични каране и да не го ловят задръстваня. Взимат си ги за да карат с 200 и да правят простотии.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 11 фев 2009 12:04

Ненавиждате щото не сте се качвали и слагате всичко под общ знаменател.
Аз понеже не съм хейтър като вас, като видя моторджия да се промъква в задръстването даже му правя и място да мине ако имам възможност. Вие разсъждавате "аз като не мога да мина, епа и той да не може". Нали за това е двуколесно, да може да се справяш по-лесно в задръстванията. Естествено че не говориме да ми отнесе огледалото, това не е ок.

theultimate

Мнениеот theultimate » Сря 11 фев 2009 12:11

Казах че нямам нищо против самите мотористи като цяло. Имам против този дето до следващото задръстване кара със 120 а това са поне 80% от тях.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 11 фев 2009 12:17

ABSOLUT написа:Ненавиждате щото не сте се качвали и слагате всичко под общ знаменател.
Аз понеже не съм хейтър като вас, като видя моторджия да се промъква в задръстването даже му правя и място да мине ако имам възможност. Вие разсъждавате "аз като не мога да мина, епа и той да не може". Нали за това е двуколесно, да може да се справяш по-лесно в задръстванията. Естествено че не говориме да ми отнесе огледалото, това не е ок.

Сменил съм три мотоциклета,докато и сам се уверих че не е за мен тая работа.Затова че не ми разправяй на какво сме се качвали и на какво не.
Точно като се кача на мотора и знам какво става ако не се самоконтролираш---супер ускорението,начина по който другите те гледат ако си с най-новия модел мотор и звука те карат да се самозабравяш.Затова че не ми ги говори какви изстрадали участници в движението са горките моторджийчета на по 19-20 години,които даже незнаят за какво служи каската и се стискат да дават пари за хубави гуми,щот на хубавите цените са трицифрени и далеч над 100,а за костЮм не са и чували.
Най ме е страх от младеж с малка пишка /пардон/ и голям двигател на две колела.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 11 фев 2009 12:29

Ама пак под общ знаменател слагаш всички. И аз съм карал всякакви мотори и знам че пистарката за София не е моята оферта. И мене не ме кефят тия със старите гуми и джапанките. Ама тука чета мнения, че два ли не като видите мотор в огледалото и нарочно ще дадете в ляво за да не може да мине. Не виждам какво лошо има да се възползва човек от пролуките в задръстванията. И ние с колите го правиме, само че се случва много рядко, защото трябва повече място. Освен това ти сам го каза: "самоконтрол". Аз съм си позволявал да вдигам примерно 150-160 по България като няма коли, но до там. По малки улици и при насрещно движение съм си пъплил на 2-ра предавка. И винаги с уважение към мощността върху която седя.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 11 фев 2009 12:29

ABSOLUT написа:Ненавиждате щото не сте се качвали и слагате всичко под общ знаменател.

:applause: :bowdown :applause: :bowdown

браво колега, дано повече хора започнат така да мислят.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Сря 11 фев 2009 12:40

ABSOLUT написа:Ама пак под общ знаменател слагаш всички. И аз съм карал всякакви мотори и знам че пистарката за София не е моята оферта. И мене не ме кефят тия със старите гуми и джапанките. Ама тука чета мнения, че два ли не като видите мотор в огледалото и нарочно ще дадете в ляво за да не може да мине. Не виждам какво лошо има да се възползва човек от пролуките в задръстванията. И ние с колите го правиме, само че се случва много рядко, защото трябва повече място. Освен това ти сам го каза: "самоконтрол". Аз съм си позволявал да вдигам примерно 150-160 по България като няма коли, но до там. По малки улици и при насрещно движение съм си пъплил на 2-ра предавка. И винаги с уважение към мощността върху която седя.

Никой не слага всичко под общ знаменател .Както има голфаджии и "голфаджии" така има и мотористи и "мотористи" .
Какъв процент от тях обаче знаят точното определение на думата "самоконтрол" ? Замислял ли си се?
Между другото .. винаги ще направя път на моотрист и няма да кривна в ляво само за да не мине и той... И не може всички да искаме състезателите на 2 гуми да карат по правилата .. След като и ние не го правим ....

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 11 фев 2009 12:47

Не ме интересува никой на пътя!Карам си по правилата и гледам да не ме бутнат или ако го правят,то олигофрена да е виновен,та да ми плати. Идиота си е идиот на каквото и да го сложиш! А на мотористите не им преча да се оправят сами да не са малки!

theultimate

Мнениеот theultimate » Сря 11 фев 2009 12:55

Ето няколко въпроса за размисъл защо съм резервирам към почти всички мотористи:
1. Какъв процент от тях имаш съответната книжка А категория? Една огромна част си карат с книжка за кола или без никаква

2. Какъв процент от тях носят каска и правилна екипировка?

3. Колко от тях спазват правилника за движение поне малко? Не става дума за промъкване между колите. Става дума за безумни изпреварвания, отнемане на предимство, минаване на червено и т.н.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Сря 11 фев 2009 12:57

theultimate написа:Ето няколко въпроса за размисъл защо съм резервирам към почти всички мотористи:
1. Какъв процент от тях имаш съответната книжка А категория? Една огромна част си карат с книжка за кола или без никаква

2. Какъв процент от тях носят каска и правилна екипировка?

3. Колко от тях спазват правилника за движение поне малко? Не става дума за промъкване между колите. Става дума за безумни изпреварвания, отнемане на предимство, минаване на червено и т.н.

Елементарно Уотсън ... И на трите ти въпроса може да се отговори с доста малък процент ..заогрномно съжаление ...
Въпреки ,че се възхищавам на хората които карат с читава екипировка .. каска и знаят защо го правят , а не от чиста гъзария ! :bowdown

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Сря 11 фев 2009 14:05

Винаги като видя че идва зад мен мотор в задръстването правя местенце за да се промуши. Мотоциклети и велосипеди са решението за големия град за всеки който не иска ( и с право ) да ползва обществен транспорт.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 11 фев 2009 15:02

То има мотористи и мотористи. Има и автомобилисти и автомобилисти. Как така ги слагате под общ знаменател :roll:
Иначе за промъкването между колите при задръстване, според мен няма нищо лошо да го правят стига да не обират огледала.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”