Авто център Хеед'91 - МНЕНИЕ

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 10 ное 2008 0:59

vaskoto1 написа:във сервизите по света се спазват технологични процедури! :idea:
и можеш да им имаш пълно доверие. защото носят отговорност.
обаче медала има и друга страна-в сервизите по света ще ти представят сметка за нов кантар, че ако не и за нов мост. защото носят отговорност...
а в БГ за съжаление, сме много назад с материала (чисто финансово) и искаме да ловиме с трици маймуни. да ми излезе най тънкана... ако ицо представи сметка за нов кантар или нов мост-ше го вдигнат на байрак... а носи отговорността-нали?
просто кучето скача според тоягата...
всеки се опитва да угоди-и не успява в повечето случаи...

Съгласен съм с теб, винаги предпочитам да дам повече пари но да знам, че ще бъде направено както трябва. Но ми се случвало да откарам да сменят нещо, а после да се пре*али друго и да ми кажат и то беше за смяна - тука вече побеснявам. Или пък да ми надпишат сметката, без да знам че съм дал пари и за нещо друго, което те са омазали. Като не може да се направи нещо по план, обаждаш се на клиента и казваш "не може да стане по нормалния начин, ще трябва да се реже, съгласен ли си и.т.н. или ще трбва да дадеш пари за ново едикакво си". Аз така ги виждам нещата.

Не визирам конкретно сервиза Хеед, просото споделям общото ми наблядение.
Иначе там съм бил за малко неща, супер много съм доволен и съм контактувал с Gas, като на всички е ясно колко пич е той.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 18 ное 2008 17:06

iceto написа:относно отношението - някак си е неприемливо да се тъпчеш с пица и да говориш едновременно с клиента /какво да се прави възпитание/

Същия сладур с обичката след заплащане на смяната на тампони на заден мост със супер нагла усмивка ми заяви, че по-здрави тампони не са сменяли. Според мен коректното е да ми се обадят и да ми кажат "не ти е това проблема". Както и да е колата се оправи, но този образ ме вбеси максимално - от сервиза съм доволен, но от този тип определено не!

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Съб 06 дек 2008 10:38

Още 1 положително мнение от последното ми посещение в ХЕЕД.
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=1503271#1503271 :wink:

Потребителски аватар
Iritais
Автомобил: Golf 5 Plus
Двигател: BKC 2006

Re: Авто център Хеед'91 - МНЕНИЕ

Мнениеот Iritais » Пет 06 фев 2009 23:21

Да ви споделя моето преживяване - колата е Г4 - и така от няколко дни като завивам и като преминавам по неравности скърца, ама знае ли се - все едно душиш котка. Погледнах във форума и видях, че много колеги са имали тоя проблем - и че са го решили със смяна на шарнир(и) в повечето случай. И така - отивам вчера в сервиза на Стамболийски на Хеед и момчетата я поглеждат, тва онова и ми казват точно каквото очаквах - левия шарнир е доста зле от него вие и десния също е за смяна. Другите неща по предницата са сравнително добре, има още хляб в тях. Питам за цената - шарнирите 2х31лв. и за работа по 12 лв. на бройка. Общо - 86лв. Съгласих се - ама беше късно - викат ми айде ела утре, че са няма да успеем. Прибирам се и останах с много добри впечатления от сервиза на Стамболийски. Вечерта влизам пак във форума и гледам, че повечето са "супер прекалено много доволни" от сервиза им в Надежда и от апаратурата им там. На другия ден отивам там да видя за какво става въпрос- за мене беше без значение точно в кой сервиз от веригата ще ми ги сменят. Дигат ми колата и момчето почва - значи - и двата шарнира са много зле, ще се сменят, но не от тях скърца. Колата е удряна, левият амортисьор е с изкривено стъбло,а като гледам и тампона му е заминал ( да спомена че амортисьорите си ги смених декември заедно с тампоните са на не повече от 1500км - мисля че бяха Sachs). После - казва ми - като гледам и биалетите са позаминали - гледам и аз - нищо им няма, ама той - не - трябва да се смянат. После - от "удара, дето е изкривил стъблото на амортисьора" се е изкривил и носача - и нов носач ще трябва. А и за носача и заден тампон...като гледам и на десния задния тампон също е за смяна... И почва да я сваля да ходим в магазина да видим цените на всичките тези неща. Докато колата се спуска с подемника - ми казва - "Ооо, ама гледай си дисковете на спирачките - много са зле, много е опасно да караш така, да запиша и 2 нови диска, ама е хубаво и нови накладки с тях, с твойте има да се кара още, ама с нови е по добре". И да уточним какво трябва да се сменя според надежденския Хеед ( а бях отишъл само за 2 шарнира):
-2 шарнира
-амортисьор с тампони - ама за 1 не се дава гаранция - следователно 2 бр.
-Носач - ляв
-задни тампони за носач - 2 бр.
-биелети - 2 бр.
-Дискове за спирачките - предни - 2 бр
-накладки - 2 чифта.

Отиваме и момичето започва да смята , а аз междувременно убеждавам момчето, че амортисьорите са нови, не е от тях тва скърцане,че съм сигурен че е от тампоните.
И така след 15 мин. чакане да се изчисли цялата сметка, ми заявяват следното - частите + работата общо 678 лв. :banghead: И ми казава - амортиьорите не са включени,за тях като разглобим колата ще предценим. И аз падам. Казах им че се отказвам, не ща нищо да пипат. Питам - колко струва прегледа - момичето ми казва 12 лв. Давам ги и чакам към 1 мин да ми даде поне касова бележка - останах си с чакането. И понеже бях много ядосан си тръгвам без да се разправям, Алал да съм и тия пари.

А бях отишъл за 2 шарира. Съгласен съм, че тази цена за всичките тези части е горе - долу, повече горе приемлива. Ама нали аз бях там и гледах - освен шарнирите се съгласих единствено и за тампоните на носачите. Всичко друго беше силно хиперболизирано.
И с тръгвам - :не: бесен, а момчето дори и след като се качих в колата продължава да ми казва, че тези ремонти са крайно належащи. Както и да е .

Като се прибрах пред нас -вече започвам да си мисля, че може и да е прав "майстора", ама си викам абе я да видя. Направих следното - взех една спринцовка с игла, напълних я с тънко масло за шевни машини, пробих с иглата маншончето на левия шарнир и изпразних спринцовката, демек смазах шарнира. и...О ЧУДО. Може би по този наин изправих кривото стебло на амортисьора -колата спря да скърца. АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ЗВУК.

Така, че съм крайно недоволен от въпросните сервизи. Решил съм да отида при Васко в Герман да ми кажат тяхното мнение.
За тия Хед не ща и да чуя повече. Какво си мислят - гледат ме че съм горе долу млад и скво си викат - тоя за за първи път вижда кола от долу - давай да товариме колко може. :censored:

mod edit: batmilko

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 06 фев 2009 23:28

Iritais написа:Решил съм да отида при Васко в Герман ...

Преди да тръгнеш имай предвид, че в Герман е Ники, Васко е на друго място :wink:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Съб 07 фев 2009 0:04

Iritais написа:Като се прибрах пред нас -вече започвам да си мисля, че може и да е прав "майстора", ама си викам абе я да видя. Направих следното - взех една спринцовка с игла, напълних я с тънко масло за шевни машини, пробих с иглата маншончето на левия шарнир и изпразних спринцовката, демек смазах шарнира. и...О ЧУДО. Може би по този наин изправих кривото стебло на амортисьора -колата спря да скърца. АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ЗВУК.

А не мислиш ли че това е временно решение на проблема? За амортесьорите може и да не са прави! В правото си си да търсиш и друго мнение. Много ще ми е интересно какво ще кажат и другите майстори. Ако обичаш би ли споделил какво са казали след като ги посетиш.

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Съб 07 фев 2009 20:15

Bobi_S13 написа:
Iritais написа:Като се прибрах пред нас -вече започвам да си мисля, че може и да е прав "майстора", ама си викам абе я да видя. Направих следното - взех една спринцовка с игла, напълних я с тънко масло за шевни машини, пробих с иглата маншончето на левия шарнир и изпразних спринцовката, демек смазах шарнира. и...О ЧУДО. Може би по този наин изправих кривото стебло на амортисьора -колата спря да скърца. АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ЗВУК.

А не мислиш ли че това е временно решение на проблема? За амортесьорите може и да не са прави! В правото си си да търсиш и друго мнение. Много ще ми е интересно какво ще кажат и другите майстори. Ако обичаш би ли споделил какво са казали след като ги посетиш.

това е само проба

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Съб 07 фев 2009 22:35

Iritais написа:Да ви споделя моето преживяване - колата е Г4 - и така от няколко дни като завивам и като преминавам по неравности скърца, ама знае ли се - все едно душиш котка. Погледнах във форума и видях, че много колеги са имали тоя проблем - и че са го решили със смяна на шарнир(и) в повечето случай. И така - отивам вчера в сервиза на Стамболийски на Хеед и момчетата я поглеждат, тва онова и ми казват точно каквото очаквах - левия шарнир е доста зле от него вие и десния също е за смяна. Другите неща по предницата са сравнително добре, има още хляб в тях. Питам за цената - шарнирите 2х31лв. и за работа по 12 лв. на бройка. Общо - 86лв. Съгласих се - ама беше късно - викат ми айде ела утре, че са няма да успеем. Прибирам се и останах с много добри впечатления от сервиза на Стамболийски. Вечерта влизам пак във форума и гледам, че повечето са "супер прекалено много доволни" от сервиза им в Надежда и от апаратурата им там. На другия ден отивам там да видя за какво става въпрос- за мене беше без значение точно в кой сервиз от веригата ще ми ги сменят. Дигат ми колата и момчето почва - значи - и двата шарнира са много зле, ще се сменят, но не от тях скърца. Колата е удряна, левият амортисьор е с изкривено стъбло,а като гледам и тампона му е заминал ( да спомена че амортисьорите си ги смених декември заедно с тампоните са на не повече от 1500км - мисля че бяха Sachs). После - казва ми - като гледам и биалетите са позаминали - гледам и аз - нищо им няма, ама той - не - трябва да се смянат. После - от "удара, дето е изкривил стъблото на амортисьора" се е изкривил и носача - и нов носач ще трябва. А и за носача и заден тампон...като гледам и на десния задния тампон също е за смяна... И почва да я сваля да ходим в магазина да видим цените на всичките тези неща. Докато колата се спуска с подемника - ми казва - "Ооо, ама гледай си дисковете на спирачките - много са зле, много е опасно да караш така, да запиша и 2 нови диска, ама е хубаво и нови накладки с тях, с твойте има да се кара още, ама с нови е по добре". И да уточним какво трябва да се сменя според надежденския Хеед ( а бях отишъл само за 2 шарнира):
-2 шарнира
-амортисьор с тампони - ама за 1 не се дава гаранция - следователно 2 бр.
-Носач - ляв
-задни тампони за носач - 2 бр.
-биелети - 2 бр.
-Дискове за спирачките - предни - 2 бр
-накладки - 2 чифта.

Отиваме и момичето започва да смята , а аз междувременно убеждавам момчето, че амортисьорите са нови, не е от тях тва скърцане,че съм сигурен че е от тампоните.
И така след 15 мин. чакане да се изчисли цялата сметка, ми заявяват следното - частите + работата общо 678 лв. :banghead: И ми казава - амортиьорите не са включени,за тях като разглобим колата ще предценим. И аз падам. Казах им че се отказвам, не ща нищо да пипат. Питам - колко струва прегледа - момичето ми казва 12 лв. Давам ги и чакам към 1 мин да ми даде поне касова бележка - останах си с чакането. И понеже бях много ядосан си тръгвам без да се разправям, Алал да съм и тия пари.

А бях отишъл за 2 шарира. Съгласен съм, че тази цена за всичките тези части е горе - долу, повече горе приемлива. Ама нали аз бях там и гледах - освен шарнирите се съгласих единствено и за тампоните на носачите. Всичко друго беше силно хиперболизирано.
И с тръгвам - :не: бесен, а момчето дори и след като се качих в колата продължава да ми казва, че тези ремонти са крайно належащи. Както и да е .

Като се прибрах пред нас -вече започвам да си мисля, че може и да е прав "майстора", ама си викам абе я да видя. Направих следното - взех една спринцовка с игла, напълних я с тънко масло за шевни машини, пробих с иглата маншончето на левия шарнир и изпразних спринцовката, демек смазах шарнира. и...О ЧУДО. Може би по този наин изправих кривото стебло на амортисьора -колата спря да скърца. АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ЗВУК.

Така, че съм крайно недоволен от въпросните сервизи. Решил съм да отида при Васко в Герман да ми кажат тяхното мнение.
За тия Хед не ща и да чуя повече. Какво си мислят - гледат ме че съм горе долу млад и скво си викат - тоя за за първи път вижда кола от долу - давай да товариме колко може. *****

Бъди по умерен в квалификациите и не забравяй да споделиш какво е станало след поредния преглед.............
И не забравяй, че ако сложиш трици в двигателя, може и да спре да тропа.........., но не за дълго :wink:

mod edit: batmilko

Потребителски аватар
Iritais
Автомобил: Golf 5 Plus
Двигател: BKC 2006

Мнениеот Iritais » Нед 08 фев 2009 21:13

Смазването на шарнира е само за да видя дали от там идва скърцането- иначе на 100% е разбит и е за смяна - спор няма. Днеска ходих на друго място и ми казаха, че за смяна са шарнирите и тампоните на носачите. Това е. Утре ще ги сменям и ще ви кажа какво е станало.

А за квалификациите и за това да бъда по-умерен - не мисля че трябва да си премълчавам. Тия от въпросния сервиз не са никакви "капацитети" и не знам защо всички им се клняте доземи. Изразих си мнянието и стоя твърдо зад него!!!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 09 фев 2009 0:02

Всеки има право да изрази мнението си, но няма право да сипе обиди! Прочети хубаво правилата! Квалификации не са нужни никому!

vw_gazar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_gazar » Съб 14 фев 2009 16:35

От към шеф приемчик и майстори съм адски доволен, обаче тоя :censored: на касата ако ми беше жена щях да го бия всеки ден!

Последна промяна от dobrin на Нед 22 фев 2009 0:02, променено общо 1 път.
Причина: Четете правилата и бъдете по-умерени в изказванията си!

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Нед 15 фев 2009 11:03

vw_gazar написа:От към шеф приемчик и майстори съм адски доволен, обаче тоя :censored: на касата ако ми беше жена щях да го бия всеки ден!
абе вие не четете ли правилата :smackbum

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 17 фев 2009 13:44

Още веднъж да изкажа моите най-добри впечатления от работата на сервиза този път на Ал.Стамболийски! :bowdown Сменяха ми лагер на главината. :bowdown

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Съб 07 мар 2009 8:40

Bobi_S13 написа:Още веднъж да изкажа моите най-добри впечатления от работата на сервиза този път на Ал.Стамболийски! :bowdown Сменяха ми лагер на главината. :bowdown

ми да отида и аз там освен, щом в надежда съм ходил най-малко 3 пъти за един и същ проблем и не успяха. Ще пробвам и ще пиша впечатления.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Съб 14 мар 2009 18:11

Още 1 посещение на ХЕЕД изпълнено със задоволство :bowdown :bowdown :bowdown :обичам ви

Смяна на накладки, водачи на спирачни апарати, тампони на макферсон, амортисьори,
ремонт на стартер + качествен реглаж на преден мост. Всичко това на прилична
цена и експресното време от 3ч и 30 мин :shock 8)

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”