Да ви споделя моето преживяване - колата е Г4 - и така от няколко дни като завивам и като преминавам по неравности скърца, ама знае ли се - все едно душиш котка. Погледнах във форума и видях, че много колеги са имали тоя проблем - и че са го решили със смяна на шарнир(и) в повечето случай. И така - отивам вчера в сервиза на Стамболийски на Хеед и момчетата я поглеждат, тва онова и ми казват точно каквото очаквах - левия шарнир е доста зле от него вие и десния също е за смяна. Другите неща по предницата са сравнително добре, има още хляб в тях. Питам за цената - шарнирите 2х31лв. и за работа по 12 лв. на бройка. Общо - 86лв. Съгласих се - ама беше късно - викат ми айде ела утре, че са няма да успеем. Прибирам се и останах с много добри впечатления от сервиза на Стамболийски. Вечерта влизам пак във форума и гледам, че повечето са "супер прекалено много доволни" от сервиза им в Надежда и от апаратурата им там. На другия ден отивам там да видя за какво става въпрос- за мене беше без значение точно в кой сервиз от веригата ще ми ги сменят. Дигат ми колата и момчето почва - значи - и двата шарнира са много зле, ще се сменят, но не от тях скърца. Колата е удряна, левият амортисьор е с изкривено стъбло,а като гледам и тампона му е заминал ( да спомена че амортисьорите си ги смених декември заедно с тампоните са на не повече от 1500км - мисля че бяха Sachs). После - казва ми - като гледам и биалетите са позаминали - гледам и аз - нищо им няма, ама той - не - трябва да се смянат. После - от "удара, дето е изкривил стъблото на амортисьора" се е изкривил и носача - и нов носач ще трябва. А и за носача и заден тампон...като гледам и на десния задния тампон също е за смяна... И почва да я сваля да ходим в магазина да видим цените на всичките тези неща. Докато колата се спуска с подемника - ми казва - "Ооо, ама гледай си дисковете на спирачките - много са зле, много е опасно да караш така, да запиша и 2 нови диска, ама е хубаво и нови накладки с тях, с твойте има да се кара още, ама с нови е по добре". И да уточним какво трябва да се сменя според надежденския Хеед ( а бях отишъл само за 2 шарнира):
-2 шарнира
-амортисьор с тампони - ама за 1 не се дава гаранция - следователно 2 бр.
-Носач - ляв
-задни тампони за носач - 2 бр.
-биелети - 2 бр.
-Дискове за спирачките - предни - 2 бр
-накладки - 2 чифта.
Отиваме и момичето започва да смята , а аз междувременно убеждавам момчето, че амортисьорите са нови, не е от тях тва скърцане,че съм сигурен че е от тампоните.
И така след 15 мин. чакане да се изчисли цялата сметка, ми заявяват следното - частите + работата общо
678 лв.

И ми казава - амортиьорите не са включени,за тях като разглобим колата ще предценим. И аз падам. Казах им че се отказвам, не ща нищо да пипат. Питам - колко струва прегледа - момичето ми казва 12 лв. Давам ги и чакам към 1 мин да ми даде поне касова бележка - останах си с чакането. И понеже бях много ядосан си тръгвам без да се разправям, Алал да съм и тия пари.
А бях отишъл за 2 шарира. Съгласен съм, че тази цена за всичките тези части е горе - долу, повече горе приемлива. Ама нали аз бях там и гледах - освен шарнирите се съгласих единствено и за тампоните на носачите. Всичко друго беше силно хиперболизирано.
И с тръгвам -

бесен, а момчето дори и след като се качих в колата продължава да ми казва, че тези ремонти са крайно належащи. Както и да е .
Като се прибрах пред нас -вече започвам да си мисля, че може и да е прав "майстора", ама си викам абе я да видя. Направих следното - взех една спринцовка с игла, напълних я с тънко масло за шевни машини, пробих с иглата маншончето на левия шарнир и изпразних спринцовката, демек смазах шарнира. и...О ЧУДО. Може би по този наин изправих кривото стебло на амортисьора -колата спря да скърца. АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ЗВУК.
Така, че съм крайно недоволен от въпросните сервизи. Решил съм да отида при Васко в Герман да ми кажат тяхното мнение.
За тия Хед не ща и да чуя повече. Какво си мислят - гледат ме че съм горе долу млад и скво си викат - тоя за за първи път вижда кола от долу - давай да товариме колко може.
mod edit: batmilko