Проблем ли е липсата на маркиране при Каско?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Re: Проблем ли е липсата на маркирация при Каско?

Мнениеот Dorian » Пет 23 яну 2009 19:38

Който си е харесал определена кола на дали ще гледа на прозорците дали има каско. По регистрационния номер ще разбере има ли,къде е,за колко е,забавена ли ти е последната вноска,маркирана ли е,има ли аларма,на колко е оценена.
Всичката тази информация е въпрос на шепа корумпирани служители,които могат да издават фирмени тайни на външни лица за собствена облага :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Пет 23 яну 2009 19:54

Dorian написа:Който си е харесал определена кола на дали ще гледа на прозорците дали има каско. По регистрационния номер ще разбере има ли,къде е,за колко е,забавена ли ти е последната вноска,маркирана ли е,има ли аларма,на колко е оценена.
Всичката тази информация е въпрос на шепа корумпирани служители,които могат да издават фирмени тайни на външни лица за собствена облага :evil: :evil: :evil:

е това е проблема :twisted:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 23 яну 2009 22:04

Това че са спрели, не значи, че не можеш да си маркираш колата при желание от твоя страна. На въпроса защо не е задължително маркирането вече, служители на Дженерали ми отговориха ..."че според тяхното проучване, процента на кражби със стикери и без, бил почти еднакъв".

Доколкото съм в течение, докато беше задължително маркирането, застрахователните компании не маркираха, а те изпращаха в друга фирма, която се занимава с маркиране и има сключен договор със съответния застраховател. Съответната фирма, която се занимава с маркирането, има различини стикери, за различните застрахователни компании и така :) .

Всичко си е същото, просто вече не те задължават да даваш 40лв. за първоначално маркиране + 25лв. ежегодно, за подмяна на стикери. То е ясно че вдигнат ли е мерника на колата, няма да е твоя, но поне ще живееш с мисълта, че си направил всичко възможно за да я защитиш, в рамките на закона. Другото което е, че може да уплашиш някой пишман крадец с тези лепенки, че после мобилните групи ще му счупят главата :Mr Green Fun .

Потребителски аватар
syncro fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот syncro fen » Съб 24 яну 2009 0:13

Всичко си е същото, просто вече не те задължават да даваш 40лв. за първоначално маркиране + 25лв. ежегодно, за подмяна на стикери. То е ясно че вдигнат ли е мерника на колата, няма да е твоя, но поне ще живееш с мисълта, че си направил всичко възможно за да я защитиш, в рамките на закона. Другото което е, че може да уплашиш някой пишман крадец с тези лепенки, че после мобилните групи ще му счупят главата :Mr Green Fun .[/quote]

Това имах предвид, като пуснах темата.

Потребителски аватар
sebastien
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sebastien » Съб 24 яну 2009 0:59

Ами аз имах каско в Булстрад и нямах стикери и ми разбиха двете ключалки на вратите да я крадат ,и ако не го бях видял изруда от терасата и да се развикам сигурно щеше да я отнесе като куцо пиле домат,е може и да е бил аматьор или наркоман ...ама аз все пак минах към Армеец...но ако решат винаги ще я гепат...въпроса е,да не попаднат на хората на армеец след това или както казаха мобилните групи...

petkow
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем ли е липсата на маркиране при Каско?

Мнениеот petkow » Нед 25 яну 2009 9:26

Здравейте колеги.Нали правим разлика между "маркиране" и лепене на стикери.Стикер може да се направи във всяка фирма изработваща реклами,лепенки,и каквато се сетиш картинка.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Нед 01 фев 2009 12:50

Да, "Дженерали" например не слагат стикери, но срещу сумата от 25 лева, винаги ще ти маркират колата. В случая стикерите са по желание на клиента. Мисля че просто като ти кажат че няма да маркират ти спестяват малко пари и правят самата услуга малко по-привлекателна.
В "Дженерали" една година стоях НЕмаркиран (стояха ми старите стикери, още когато "Дженерали" бяха ... май "Орел"). Сега съм при друг застраховател, който автоматично си слага стикери.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 13 фев 2009 21:20

Здравейте Колеги!

Та по темата.

Значи да ви кажа аз като бивш застраховател.....
Доста от мненията са с достоверна информация, но все пак, кое е най важното за вас?

По стечение на обстоятелствата мойто каско също е в Дженерали / за последен път /. Когато го сключвах - април 2008, ми казаха, че маркирането е по желание само.
ШО ЗА ВЪПРОС?!?! :smackbum

Естествено че всяка кола трябва да е маркирана поне веднъж. Причините са няколко и всичките важни..
1.Когато колата е маркирана не може по закон да се продава на части в някоя морга.
2.В общите условия на повечето компании по каско е записано, че без маркировка кражбата НЕ ВАЖИ!

така че, маркирана кола не може да спре джамбазите, нито пък коя да е аларма. /разбиха ме в борово преди месец - счупено стъкло и липсващо SONY GT-620U/, но ако всичко друго е ок, няма проблеми, ако важи кражбата, все пак на повечето от нас оценките са по-високи от реалната стойност нали?!?! :applause:

И малък съвет накрая. Като ви маркират колите ги карайте всички части, като халогени, огледала, стъкла, врати и т.н. да ви маркират.....

Даже джанти с гуми съм ги карал да ми маркират, не че ако ми ги откраднат ще се намерят де, но все пак един вид защита си е това!

Айде всичко хубаво! :обичам ви

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 14 фев 2009 2:56

yoan4o написа:2.В общите условия на повечето компании по каско е записано, че без маркировка кражбата НЕ ВАЖИ!

дам , много на място мнение !
вие не си ли четете договорите с застрахователите ?? :shock
ако няма аларма или маркововка , при кражба , не се изплаща НИЩО!
пък нека и на 100 000 са ти я оценили

ПП: мислих си че е при всички компании...

Последна промяна от hooligans на Съб 14 фев 2009 11:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 14 фев 2009 9:41

всяка компания си има изисквания относно маркировката и алармите :idea:

към бившия "колега" щом си се занимавал трябва да си в час че всичко което е маркирано може да се премахне от частите mhihi
явно толкова си бил и "застраховател" mhihi mhihi

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Съб 14 фев 2009 18:07

santo_trafficante написа:всяка компания си има изисквания относно маркировката и алармите :idea:

към бившия "колега" щом си се занимавал трябва да си в час че всичко което е маркирано може да се премахне от частите mhihi
явно толкова си бил и "застраховател" mhihi mhihi

Колега, на мен ми е пределно ясно, какво и как може да се премахне. Ти като професионалист явно се нуждаеш от още едно пояснение....

Обяснявах, че като е маркирана колата и има редовна застраховка със по-висока оценка - компанията, която и да е тя плаща, и никой от нас няма да го интересува какво се случва с нея по-нататък....., след като си вземе парите.

пп. Ако някой иска да дойде да ми краде колата и после да трие маркировката - да каже, да му я оставя отключена.... да го улесня малко поне..... :mrgreen: :applause:

а иначе относно мойта квалификация - Будинов питай, щом работиш с Дженерали, но стига спамихме.....

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Съб 14 фев 2009 22:55

Грешката е моя. Като казах че съм бил НЕмаркиран имах предвид че нямах стикери за съответната година, иначе стъклата, капаците, вратите са маркирани. Дори вътре таблото ми е надписано на 2 места с маркер видим на УВ светлина. В Дженерали просто не подменят стикерите (само ако искаш). При новия застрахоеател си ми опсаха старата маркировка и по нея ми залепиха стикери.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 06 окт 2009 9:33

Тъжно ,но факт! Големи компании като Армеец и Булинс задължават клиента да държи третия екземпляр в колата си. Така , ако някой заспал кпадец не обърне внимание на маркировката, да види с кой застраховател ще си има работа.
В такива случаи крадците връщат колите на мястото от където са ги взели с пълен резервоар и основно външнж и вътрешно измиване:)

Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Вто 06 окт 2009 9:53

K22 написа:В такива случаи крадците връщат колите на мястото от където са ги взели с пълен резервоар и основно външнж и вътрешно измиване:)

Значи нямам нищо против да ми я откраднат :D
По темата значи добре,че не ми гепиха колата.До скоро вече бившата 4-ка беше с каско в Дженерали и ми казаха,че не е задължително да има аларма и маркиране.

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Вто 06 окт 2009 11:04

Някой фирми маркират други не.А трети маркират само 1 година,но все пак щом съм си направил каско те си решават аз само плащам и не му мисля.Но не е проблем да не е маркирана.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”