Всичката тази информация е въпрос на шепа корумпирани служители,които могат да издават фирмени тайни на външни лица за собствена облага
Проблем ли е липсата на маркиране при Каско?
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Re: Проблем ли е липсата на маркирация при Каско?
Който си е харесал определена кола на дали ще гледа на прозорците дали има каско. По регистрационния номер ще разбере има ли,къде е,за колко е,забавена ли ти е последната вноска,маркирана ли е,има ли аларма,на колко е оценена.
Всичката тази информация е въпрос на шепа корумпирани служители,които могат да издават фирмени тайни на външни лица за собствена облага

- kimif2008
- Автомобил:
- Двигател:
Dorian написа:Който си е харесал определена кола на дали ще гледа на прозорците дали има каско. По регистрационния номер ще разбере има ли,къде е,за колко е,забавена ли ти е последната вноска,маркирана ли е,има ли аларма,на колко е оценена.
Всичката тази информация е въпрос на шепа корумпирани служители,които могат да издават фирмени тайни на външни лица за собствена облага![]()
![]()
е това е проблема
Това че са спрели, не значи, че не можеш да си маркираш колата при желание от твоя страна. На въпроса защо не е задължително маркирането вече, служители на Дженерали ми отговориха ..."че според тяхното проучване, процента на кражби със стикери и без, бил почти еднакъв".
Доколкото съм в течение, докато беше задължително маркирането, застрахователните компании не маркираха, а те изпращаха в друга фирма, която се занимава с маркиране и има сключен договор със съответния застраховател. Съответната фирма, която се занимава с маркирането, има различини стикери, за различните застрахователни компании и така
.
Всичко си е същото, просто вече не те задължават да даваш 40лв. за първоначално маркиране + 25лв. ежегодно, за подмяна на стикери. То е ясно че вдигнат ли е мерника на колата, няма да е твоя, но поне ще живееш с мисълта, че си направил всичко възможно за да я защитиш, в рамките на закона. Другото което е, че може да уплашиш някой пишман крадец с тези лепенки, че после мобилните групи ще му счупят главата
.
Доколкото съм в течение, докато беше задължително маркирането, застрахователните компании не маркираха, а те изпращаха в друга фирма, която се занимава с маркиране и има сключен договор със съответния застраховател. Съответната фирма, която се занимава с маркирането, има различини стикери, за различните застрахователни компании и така
Всичко си е същото, просто вече не те задължават да даваш 40лв. за първоначално маркиране + 25лв. ежегодно, за подмяна на стикери. То е ясно че вдигнат ли е мерника на колата, няма да е твоя, но поне ще живееш с мисълта, че си направил всичко възможно за да я защитиш, в рамките на закона. Другото което е, че може да уплашиш някой пишман крадец с тези лепенки, че после мобилните групи ще му счупят главата
.- syncro fen
- Автомобил:
- Двигател:
.[/quote]
Това имах предвид, като пуснах темата.
.[/quote]Това имах предвид, като пуснах темата.
- sebastien
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами аз имах каско в Булстрад и нямах стикери и ми разбиха двете ключалки на вратите да я крадат ,и ако не го бях видял изруда от терасата и да се развикам сигурно щеше да я отнесе като куцо пиле домат,е може и да е бил аматьор или наркоман ...ама аз все пак минах към Армеец...но ако решат винаги ще я гепат...въпроса е,да не попаднат на хората на армеец след това или както казаха мобилните групи...
-
petkow
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем ли е липсата на маркиране при Каско?
Здравейте колеги.Нали правим разлика между "маркиране" и лепене на стикери.Стикер може да се направи във всяка фирма изработваща реклами,лепенки,и каквато се сетиш картинка.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Да, "Дженерали" например не слагат стикери, но срещу сумата от 25 лева, винаги ще ти маркират колата. В случая стикерите са по желание на клиента. Мисля че просто като ти кажат че няма да маркират ти спестяват малко пари и правят самата услуга малко по-привлекателна.
В "Дженерали" една година стоях НЕмаркиран (стояха ми старите стикери, още когато "Дженерали" бяха ... май "Орел"). Сега съм при друг застраховател, който автоматично си слага стикери.
В "Дженерали" една година стоях НЕмаркиран (стояха ми старите стикери, още когато "Дженерали" бяха ... май "Орел"). Сега съм при друг застраховател, който автоматично си слага стикери.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Здравейте Колеги!
Та по темата.
Значи да ви кажа аз като бивш застраховател.....
Доста от мненията са с достоверна информация, но все пак, кое е най важното за вас?
По стечение на обстоятелствата мойто каско също е в Дженерали / за последен път /. Когато го сключвах - април 2008, ми казаха, че маркирането е по желание само.
ШО ЗА ВЪПРОС?!?!
Естествено че всяка кола трябва да е маркирана поне веднъж. Причините са няколко и всичките важни..
1.Когато колата е маркирана не може по закон да се продава на части в някоя морга.
2.В общите условия на повечето компании по каско е записано, че без маркировка кражбата НЕ ВАЖИ!
така че, маркирана кола не може да спре джамбазите, нито пък коя да е аларма. /разбиха ме в борово преди месец - счупено стъкло и липсващо SONY GT-620U/, но ако всичко друго е ок, няма проблеми, ако важи кражбата, все пак на повечето от нас оценките са по-високи от реалната стойност нали?!?!
И малък съвет накрая. Като ви маркират колите ги карайте всички части, като халогени, огледала, стъкла, врати и т.н. да ви маркират.....
Даже джанти с гуми съм ги карал да ми маркират, не че ако ми ги откраднат ще се намерят де, но все пак един вид защита си е това!
Айде всичко хубаво!
Та по темата.
Значи да ви кажа аз като бивш застраховател.....
Доста от мненията са с достоверна информация, но все пак, кое е най важното за вас?
По стечение на обстоятелствата мойто каско също е в Дженерали / за последен път /. Когато го сключвах - април 2008, ми казаха, че маркирането е по желание само.
ШО ЗА ВЪПРОС?!?!
Естествено че всяка кола трябва да е маркирана поне веднъж. Причините са няколко и всичките важни..
1.Когато колата е маркирана не може по закон да се продава на части в някоя морга.
2.В общите условия на повечето компании по каско е записано, че без маркировка кражбата НЕ ВАЖИ!
така че, маркирана кола не може да спре джамбазите, нито пък коя да е аларма. /разбиха ме в борово преди месец - счупено стъкло и липсващо SONY GT-620U/, но ако всичко друго е ок, няма проблеми, ако важи кражбата, все пак на повечето от нас оценките са по-високи от реалната стойност нали?!?!
И малък съвет накрая. Като ви маркират колите ги карайте всички части, като халогени, огледала, стъкла, врати и т.н. да ви маркират.....
Даже джанти с гуми съм ги карал да ми маркират, не че ако ми ги откраднат ще се намерят де, но все пак един вид защита си е това!
Айде всичко хубаво!

- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
yoan4o написа:2.В общите условия на повечето компании по каско е записано, че без маркировка кражбата НЕ ВАЖИ!
дам , много на място мнение !
вие не си ли четете договорите с застрахователите ??
ако няма аларма или маркововка , при кражба , не се изплаща НИЩО!
пък нека и на 100 000 са ти я оценили
ПП: мислих си че е при всички компании...
Последна промяна от hooligans на Съб 14 фев 2009 11:30, променено общо 1 път.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
всяка компания си има изисквания относно маркировката и алармите
към бившия "колега" щом си се занимавал трябва да си в час че всичко което е маркирано може да се премахне от частите
явно толкова си бил и "застраховател"

към бившия "колега" щом си се занимавал трябва да си в час че всичко което е маркирано може да се премахне от частите
явно толкова си бил и "застраховател"

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
santo_trafficante написа:всяка компания си има изисквания относно маркировката и алармите![]()
към бившия "колега" щом си се занимавал трябва да си в час че всичко което е маркирано може да се премахне от частите![]()
явно толкова си бил и "застраховател"![]()
Колега, на мен ми е пределно ясно, какво и как може да се премахне. Ти като професионалист явно се нуждаеш от още едно пояснение....
Обяснявах, че като е маркирана колата и има редовна застраховка със по-висока оценка - компанията, която и да е тя плаща, и никой от нас няма да го интересува какво се случва с нея по-нататък....., след като си вземе парите.
пп. Ако някой иска да дойде да ми краде колата и после да трие маркировката - да каже, да му я оставя отключена.... да го улесня малко поне.....
а иначе относно мойта квалификация - Будинов питай, щом работиш с Дженерали, но стига спамихме.....
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Грешката е моя. Като казах че съм бил НЕмаркиран имах предвид че нямах стикери за съответната година, иначе стъклата, капаците, вратите са маркирани. Дори вътре таблото ми е надписано на 2 места с маркер видим на УВ светлина. В Дженерали просто не подменят стикерите (само ако искаш). При новия застрахоеател си ми опсаха старата маркировка и по нея ми залепиха стикери.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Тъжно ,но факт! Големи компании като Армеец и Булинс задължават клиента да държи третия екземпляр в колата си. Така , ако някой заспал кпадец не обърне внимание на маркировката, да види с кой застраховател ще си има работа.
В такива случаи крадците връщат колите на мястото от където са ги взели с пълен резервоар и основно външнж и вътрешно измиване:)
В такива случаи крадците връщат колите на мястото от където са ги взели с пълен резервоар и основно външнж и вътрешно измиване:)
- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
K22 написа:В такива случаи крадците връщат колите на мястото от където са ги взели с пълен резервоар и основно външнж и вътрешно измиване:)
Значи нямам нищо против да ми я откраднат
По темата значи добре,че не ми гепиха колата.До скоро вече бившата 4-ка беше с каско в Дженерали и ми казаха,че не е задължително да има аларма и маркиране.
- cenitel
- Автомобил:
- Двигател:
Някой фирми маркират други не.А трети маркират само 1 година,но все пак щом съм си направил каско те си решават аз само плащам и не му мисля.Но не е проблем да не е маркирана.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”