бензин в маслото на Пасат
-
- Автомобил:
- Двигател:
бензин в маслото на Пасат
Здравейте, колеги! Значи имам следният проблем с моят Пасат.Колата е старичка-1989 г., но за 5 години си е вършила перфектно работата.От 2 месеца започна да влиза бензин в маслото и в който и сервиз да отида в гр. Лом ми казват все различни причини за проблема-стъпков мотор, сегменти, гарнитури за къде ли не. Смених всичко без сегментите и проблема си остава. За 1000 км в маслото влиза около 300-400 грама бензин - от 1999г. съм сменил 3 Пасата и такова нещо не ми се е случвало.А иначе колата си върви перфектно, с нормален разход на гориво и никога не ми е горила масло. Моля, ако някой е имал същия проблем, да сподели причината за този проблем.
Re: бензин в маслото на Пасат
Точно същия проблем имах допреди 1 месец.Отидох в Бош сервиза и ми направи диагностика и след смяна/проба ми смениха ламбда сондата , тампона под моно инжекциона,свещи това беше проблема заради , който аз имах бензин в маслото.
Тампона беше 70лева със някаква гарнитурка към него явно там има някаква , която се слага.
Свещите си знаеш процедурата на мен ми сложиха Бош.
Ламбда сондата 100лева ми излезна
viewtopic.php?f=6&t=125834&hilit=%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0
Прочети тази тема там съм писал също.
Успех
Тампона беше 70лева със някаква гарнитурка към него явно там има някаква , която се слага.
Свещите си знаеш процедурата на мен ми сложиха Бош.
Ламбда сондата 100лева ми излезна

viewtopic.php?f=6&t=125834&hilit=%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0
Прочети тази тема там съм писал също.
Успех

toshivt написа:...От 2 месецазапо4на да жлиза бензин в маслото ...
При мен излезна центровка (проверка със стробоскоп - задължително).
- jigsaw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега кажи кода на мотора поне
Аз имах бензин в маслото към 500-600 грама над максимума и проблема беше в дебитомера, ако е пълна инжекция и в частност пружината на дебитомера, моното няма дебитомер и там вече е някаква друга шитня.

- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз имах, накрая сложих газ - няма бензин - няма проблем 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако сложа АГУ проблема ще се реши ли?
kbot написа:И аз имах, накрая сложих газ - няма бензин - няма проблем
Е нали зимата пак палиш на бенз, тогава хлабините са най-големи, и представи си няма да ти влиза въобще бенз. у картера

- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не влиза - вервайте ми!
(или пък има време да се изпари)
Вече година, карам на газ, на къси разстояния (превключва автоматично при 40 градуса) и не е дигала нивото.
Колата работи еднакво добре и на бензин и на газ. Още някой беше писал същото - не помня кой.
(или пък има време да се изпари)
Вече година, карам на газ, на къси разстояния (превключва автоматично при 40 градуса) и не е дигала нивото.
Колата работи еднакво добре и на бензин и на газ. Още някой беше писал същото - не помня кой.
Вервай ми ако само на бензин ти е влизало, и сега като караш бензин/газ пак влиза.
Отначало като запалиш, в мотора попада малко количество, което след като преминеш на газ и поработи мотора се изпарява. Това съм го забелязал и с друг автомобил освен VW. Но това не е важно, смисленото е че при работа само на бензин, не трябва да качва маслото !
Отначало като запалиш, в мотора попада малко количество, което след като преминеш на газ и поработи мотора се изпарява. Това съм го забелязал и с друг автомобил освен VW. Но това не е важно, смисленото е че при работа само на бензин, не трябва да качва маслото !
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
@Fed: Колата е на 20 лазарника. Ако човека няма такъв проблем през лятото, при нормално каране (не късо-студена) - слагането на газ е за предпочитане пред трошенето на нерви по диагностики. Ако е тежък случай - няма отърване.
-
- Автомобил:
- Двигател:
зна4и не изясних ! Пасата няма газова уредба и никога не е работила на газ.И Ако сложа проблема ще се реши ли? Ина4е съм дал 100 лв само за диагностики и маисторите си противоре4ат един на друг и ме вкарват в шах
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никой не може да ти каже със сигурност без да гледа колата. Вероятно няма да ти вдига нивото на маслото след минаване на газ.
На мен ми се случи това: viewtopic.php?f=6&t=28501&hilit=%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BD
и после сложих газ и нивото си е нормално (даже намалява
)
На мен ми се случи това: viewtopic.php?f=6&t=28501&hilit=%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BD
и после сложих газ и нивото си е нормално (даже намалява

- anatolias
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си "моно", пикаеща дюза или възвратен клапан на същата. Като я изгасиш остава налягане в бензиновите маркучи, просмуква и през клапаните, през сегментите и в маслото. Пробвай да вземеш горната част на "моното" /където е дюзата, там е и клапана/ от друг, който няма такива проблеми.