Вентилирани дискове и тънки накладки

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Вентилирани дискове и тънки накладки

Мнениеот buFka » Съб 08 юли 2006 12:03

Та става ми вече неудобно да питам Ваското1 се на ЛС за всяквви глупости, та си викам дай тука да пусна темичка.

Трябва да сменям дискове и накладки....бях поръчал едни плътни, обаче Ваското ме разубеди за вентилирани. Накладките обаче са по тънки, това означава по-честа смяна. Та си мисля, ако трябва да ги сменям накладките тука в немско доста често ше ми е по-скъпичко всеки път на майстор да хода, от друга страна с плътни дискове и нормални накладки било по зле спирането. Въобще незнам кво да правя, иска ми се вентилирани дискове с дебели накладки mhihi mhihi mhihi То ако тънките накладки издържат примерно 25 000 км ще е добре, ама много ме съмнява...другия варянт е да се науча сам да ги сменям, ама тва ми се струва почти неосъществимо :cry:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Съб 08 юли 2006 12:11

Аз бях със вентилирани дискове на моя Голф, апаратите са VWII стават и за вентилирани и за плътни.

Оригинално бях с плътни, слагай вентилирани същия размер и другите накладки и не се чуди въобще....

Карат доста, пък и ако ти се занимава, накладки се сменят като отвиеш 6/7 болта и си готов.... :wink:

Сваляш колелото, има 2 болта на апарата (мисля че са шестограм 8), апарата излиза с малко натискане, сменяш накладките и металните пластинки на леглата и монтираш....

Тва е...

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 08 юли 2006 12:43

чак пък толко лесно да е ме съмнява....:) ако някой има ръководство с картинки и обяснение за блондинки моля да го пусне

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Вентилирани дискове и тънки накладки

Мнениеот °niksi° » Съб 08 юли 2006 13:35

buFka написа:..... от друга страна с плътни дискове и нормални накладки било по зле спирането.

И защо да е по-зле спирането.
Не очаквай разлика в спирането при нормално каране.
Единствената разлика е, че при вентилираните има по-добър топлообмен и при по-екстремно каране със повече спирачки няма да греят толкова.
А и за накладките - също не очаквай чак толкова честа смяна /не знам коко караш де, но 25 000 км ще карат поне/. Ако ги минаваш примерно за 6 месеца тия километри е друг въпроса.

А за смяната сам - колегата prj57 ти го е обяснил, не е никаква философия.

golf_tuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_tuning » Съб 08 юли 2006 13:38

Ми по-зле е :) Защото като се загреят яко се получава една възглавница от газовете м/у накладката и диска и едвам,едвам спира :? А пък напоследно време при мен доста загряват :shock стават червиви дисковете :lol: :lol:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 08 юли 2006 13:42

golf_tuning написа:.....

ОФФ: Ти си минал покрай 1.4 - 60 к.с. :ble: :ble: mhihi mhihi

golf_tuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_tuning » Съб 08 юли 2006 13:44

°niksi° написа:
golf_tuning написа:.....

ОФФ: Ти си минал покрай 1.4 - 60 к.с. :ble: :ble: mhihi mhihi

то верно на 1.4-60коня се губи смисъла да се слагат такива дискове.Но все пак човека си решава,парите са си негови :D

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 08 юли 2006 17:42

°niksi° написа:
buFka написа:..... от друга страна с плътни дискове и нормални накладки било по зле спирането.
И защо да е по-зле спирането.

Еми се така си мислех, щото повече се нагрява диска и...абе знам ли що :)

°niksi° написа:Не очаквай разлика в спирането при нормално каране.
Единствената разлика е, че при вентилираните има по-добър топлообмен и при по-екстремно каране със повече спирачки няма да греят толкова.

Аз карам предимно извънградско (по 400 км на седмица, от тях 50-70 са градско)...незнам обаче какво точно се има предвид под нормално "каране"

°niksi° написа:А и за накладките - също не очаквай чак толкова честа смяна /не знам коко караш де, но 25 000 км ще карат поне/. Ако ги минаваш примерно за 6 месеца тия километри е друг въпроса.

За 6 месеца навъртам 10-15 000, така че това е приемливо...ако тънките се карат по толко, то сигурно големите се карат по 35 000 км :) или?

°niksi° написа:А за смяната сам - колегата prj57 ти го е обяснил, не е никаква философия.

Ша го тествам кат опра до там :)

Доколкото оставам с впечатление, вие ме съветвате да взема нормални....

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 09 юли 2006 1:46

Стига с тези вентилатори ве..
Колко често ти се налага да използваш сериийно спирачката яко?

Вентилаторите спомагт да се подобри топлообмена на дисковете.. но не е толкова фрапиращо.. и не е агресивно толкова към накладките

Виж вече за дисковете с канали, там нещата са значително по-добре по отношение на загряване.. ама и много ядат.

СТига се многоумил, слагай нормални дискове..
Като те гледах с какви си карал и досега не си се претрепал... не виждам каква работа ще ти свършат някакви първорманс дискове.

И както казаха колегите не спора "по-яко" просто може да спира по-дълго време под натоварване без да изгуби спирачните си свойства...

Ако питаш мен.. едни летни джанти, ще имат по-голям ефект за охлаждането и вентилацията на дисковете..

п.п.
Можеш да си сложиш въздухозаборници пред дисковете поссле.. и да ходиш на Хокенхайм ;)
МА при теб.. като спреш от 120 до 40 ... после докато набереш.. дисковете ще са изстинали 3 пъти.. ;0

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Нед 09 юли 2006 8:58

buFka написа:.....
Аз карам предимно извънградско (по 400 км на седмица, от тях 50-70 са градско)...

Ако караш предимно извънградско - накладките ще ти изкарат доста повече от 25 000 км ;)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 09 юли 2006 9:39

wili98 написа:п.п.
Можеш да си сложиш въздухозаборници пред дисковете поссле.. и да ходиш на Хокенхайм ;)
МА при теб.. като спреш от 120 до 40 ... после докато набереш.. дисковете ще са изстинали 3 пъти.. ;0

mhihi

а мерси....на всички :mrgreen:

VW GOLF 3 1.9 TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF 3 1.9 TDI » Чет 19 фев 2009 20:16

КИРИЛЛИЦАТА!!!!

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот kimif2008 » Чет 19 фев 2009 21:20

buFka написа:
wili98 написа:п.п.

mhihi

а мерси....на всички :mrgreen:

малка добавка,вентилирани нарязани с хубави накладки 6000км макс,за мое съжаление :banghead:

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Re:

Мнениеот valkilmera » Чет 19 фев 2009 22:40

wili98 написа:Стига с тези вентилатори ве..
Колко често ти се налага да използваш сериийно спирачката яко?

п.п.

:bowdown :bowdown :bowdown
:applause:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”