Проблема с оборотите остава...РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Re: Проблема с оборотите остава...

Мнениеот Commander_Keen » Чет 19 фев 2009 21:41

Днес смених лагер(преден ляв),че той беше тегав...другата седмица съм писал час в един сервиз и ако го оправят ще пиша,ако не и аз не знам вече...

Потребителски аватар
Commander_Keen
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Чет 19 фев 2009 21:45

maslinkov написа:
Commander_Keen написа:Така и мисля да направя,обаче не знам къдеда ида... ? Предложения?

Адаптацията едва ли ще ти помогне - нашите компове могат и сами да си я правят, за разлика от АЕЕ-то на колегата Каспър. По - вероятно е да е от центровката, а при 500 оборота не трябва да ти присветва и лампата за маслото /при нас тя не винаги е сигнал за спаднало налягане на маслото, защото просто нямаме друга сигнализация за проблеми по работата на двг. При мене като присвятваше на диагностика излизаха противоречиви грешки - горивна смес извън контрол, което е нормално де ако я караш продължително с максимална скорост, прекъсната маса на антидетонационен датчик, или 0 грешки, а се оказа от центровката/ За това те съветвам да не я правиш колкото е указано от производителя, а на ухо, поне само за проба и да видиш дали играенето ще изчезне. Той компа после ще си се адаптира сам.
Успех и не се стряскай!

Онзи ден Васко (vaskoto1) я центрова и се оправи,но пак почна да го прави от време на време... Може ли да се разцентрова толкова бързо??? :?

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Чет 19 фев 2009 22:43

Васко е правил центровка или е адаптирал дросела?
Толкова бързо не виждам как ще разцентрова, по-вероятно е дросела да си е загубил настройките.

fasty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fasty » Пон 23 фев 2009 1:31

snupeca написа:Проверявал ли си датчиците за налягането на маслото? Но пък ако е от тях, трябва да покаже на диагностиката :roll: Иначе тва за "Oxygen sensor" по превод, го свързвам с определянето на съотношението на горивната смес (датчик за входящия въздух мисля, но не съм сигурен :idea: )
Колегата може и да си прав , става въпрос за МАФ сензора ,може да се почисти ако не е заминал, намира се под дросела преди колектора.Или просто да не му стига въздух .

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пон 23 фев 2009 11:40

fasty написа:
snupeca написа:Проверявал ли си датчиците за налягането на маслото? Но пък ако е от тях, трябва да покаже на диагностиката :roll: Иначе тва за "Oxygen sensor" по превод, го свързвам с определянето на съотношението на горивната смес (датчик за входящия въздух мисля, но не съм сигурен :idea: )
Колегата може и да си прав , става въпрос за МАФ сензора ,може да се почисти ако не е заминал, намира се под дросела преди колектора.Или просто да не му стига въздух .

Датчик за Т на входящия въздух и МАП сензор са две различни неща. Този мотор няма МАФ.

fasty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fasty » Пон 23 фев 2009 22:22

Каспър написа:
fasty написа:

Датчик за Т на входящия въздух и МАП сензор са две различни неща. Този мотор няма МАФ.
Така или иначе става въпрос за кофти въздух , дали от мърляви картерни газове или иска по студен или самият датчик се е сдухал, нещо от тоя род ще е може би.Просто кофти гориво въздушна смес или прецакана ламбда.

Потребителски аватар
Commander_Keen
Контакти:

Re: Проблема с оборотите остава...РЕШЕН!

Мнениеот Commander_Keen » Пон 16 мар 2009 10:57

След дълги ровичкания и проверка на каво ли не нищо не излезе. Вчера докато бях спрял да чакам един приятел реших да пробвам още нещо. Както беше запален двигателя и оборотите играеха взех шестограма развих малко болтовете на делкото и леко го завъртях към мен...оборотите се стабилизираха и от тогава (доста каране) не са мръднали. Разлика във вървенето не се усеща..има ама е много малка...малко по-пъргаво е :)

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Проблема с оборотите остава...РЕШЕНО!

Мнениеот freestyler911 » Пон 16 мар 2009 16:32

по пъргавото идва от радостта за стабилните обороти , а честито ... а замислял ли си се за хол- датчика...

Потребителски аватар
Commander_Keen
Контакти:

Re: Проблема с оборотите остава...РЕШЕНО!

Мнениеот Commander_Keen » Пон 16 мар 2009 17:38

freestyler911 написа:по пъргавото идва от радостта за стабилните обороти , а честито ... а замислял ли си се за хол- датчика...

Дам...наред е ;)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”