Силно Виене-РЕШЕНО
- SIMETO1
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 1999
Силно Виене-РЕШЕНО
Колеги вчера когато се прибирах вечерта в големия сняг започна да виее нещо отпред но незнам дали е от това защото ремъка се е намокрил или от нещо друго преди това като беше сухо нямаше проблем колата е Г3 1.6 АЕЕ 75кс.Днес на обяд реших да я припаля исчаках докато си достигне оптимална работна температура но неспря да вие и то доста.Който е емал такъв проблем моля да помогне.Ремъци и ролки съм сменял преди 1000км.ПОЗДРАВИ
Последна промяна от SIMETO1 на Пон 23 фев 2009 15:37, променено общо 1 път.
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Силно Виене
за алтернатор или водна помпа замислял ли си се ?
- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
Обикновенно при смяната на ремъка(ангренажния) водната помпа се случва да завие. При мен така се получи. Виеше леко, а след това започна много и за всеки случай го смених. На мен ми излезе към 80 лв. всичко. Дори да не е от нея, ще си по-спокоен:) Защото блокира ли, простооооо знаеш какво става.
- SIMETO1
на сухо нямяше проблем
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
водна помпа,алтернатор,хидравлична помпа оптяжна ролка.......
Колега, аз имах подобен проблем. Ролки и пистов ремък бяха сменяни съвсем наскоро. Наложи се да сменя ангренажен ремък и след това... страхотно виене! Отидох при майсторите и смених още обтяжна ролка и за всеки случаи малкия ремък (мисля, че е за хидравликата). Вече няма проблеми! Успех! 

- SIMETO1
Преди малко ходих да заредя бензин през цялото време си виеше та направо пищеше и изведнъж спря.След това когато тръгнах пак започна същата работота.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Пробваш първо с обтягане на ремъка който върти алтернатора, компресора на климатика и хидравличната помпа. Ако не се оправи го сваляш и проверяваш тези неща по отделно. Ако са наред сваляш ангренажа и гледаш водната помпа. Пробвай дали шума зависи от пускане на климатика, от навиване на волан, от пускане на дълги светлини или чистачки на най-бърза степен (товарят алтернатора).
Аз съм с голф 2.При мен ангренажния рямак не минава през водната помпа но лятото мн започна да ми вие смених я и сичко е ОК.Но съм имал виене и от лагер на динамото(алтернатора)
- Momot
- Автомобил: Passat 1.9 tdi
- Двигател:
и при мен беше така,окоза се водната помпа 
И на мен когато е много студено започва да вие нещо,имам чувството че е от другата страна на шофъора.Когато включа и изключа парното понякога престава,а понякога след известно време,след като загрее колата спира.Някои знае ли от какво може да бъде?
- SIMETO1
Каспър написа:Пробваш първо с обтягане на ремъка който върти алтернатора, компресора на климатика и хидравличната помпа. Ако не се оправи го сваляш и проверяваш тези неща по отделно. Ако са наред сваляш ангренажа и гледаш водната помпа. Пробвай дали шума зависи от пускане на климатика, от навиване на волан, от пускане на дълги светлини или чистачки на най-бърза степен (товарят алтернатора).
Колега когато е на място и работи пак пищи дори и пусна дългите или каквото там ми каза какво трябва да сепромени
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Обърни внимание дали при някои от тези неща които ти писах шума се увеличава, намалява, променя или спира.
- SIMETO1
Когато съм на дълги,при пуснати чистачки на най-бърза скорост не се променя звука
когато навия волана до край започват да падат оборотите защото хидравликата се мъчи но звука си остава
когато навия волана до край започват да падат оборотите защото хидравликата се мъчи но звука си остава
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”