Повишено ниво на маслото

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
tumbavw
Автомобил: vw polo 1998 50hp
Двигател: 6 N

Повишено ниво на маслото

Мнениеот tumbavw » Нед 15 фев 2009 12:20

Здравеите колеги.
Имам нужда от съвет. Сутрин на студен ДВГ нивото на маслото в/у щеката е 3-4мм над МАХ. Има лек мирис на бенз, кото не е от сега. В смисъл винаги си е миришело. Има и прословутата пияна по капачката за наливане на маслото. От скоро се появи и така обсъждания надпис INSP SERV, на дневния километраж. Маслото е Valvoline 15w40, на 5000км от смяна в сервиз и диагностика на компа, Полото 1.0 АЕР - 98г., на 81 000км по километраж де, иначе кой знае. Видимо колата си работи както винаги. Освен този проблем с оборотите на празен ход, които се менят и след 4 диагностики в два сервиза "главите" се произнесоха:
1 сервиз - дроселовата клапа е за смяна, 400 лв.
2 сервиз - повреда на компа, дроселната си е наред, трябва да се отвори компа да се разпояват някакви интеграли и да се запояват пак, цена 100лв.
Та накратко какво да правя:
1-нова диагностика? И в кои сервиз в Пловдив?
2-смяна на маслото? И къде?
3-нулиране на надписа и си свиркам и си карам?
4-кое от двете да предприема: дросел или комп, като мен променливите обороти на празен не ме притесняват, защото иначе колата не гасне и си работи супер, когато не е на празен ход, просто ДВГ-то играе малко, докато чакам зеленото : ).
Извинете ме за многословието ми.
Предварително благодаря за съветите Ви.

Последна промяна от tumbavw на Вто 17 фев 2009 23:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Re: Повишено ниво на маслото

Мнениеот eradev » Нед 15 фев 2009 13:46

1. Винаги на едно и също място ли е колата когато мериш маслото?
2. Има комбинация от натискане на двете копчета на таблото, с което се нулира надписа. Потърси из форума.
3. Щом не те притесняват оборотите, свиркай си, както ти казваш. Поздрави!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Нед 15 фев 2009 14:28

Отиди там където разбират какво вършат. Да я караш в това състояние не е добре, щом маслото мирише на бензин, макар някои да казват че ако се кара на къси разстояния това е нормално и винаги се получава. Има някаква мембрана на инжекциона ти която трябва да се смени щото е почнала да се закъсва и оттам меси бенз с маслото - повече не знам, но търси този който знае за какво говоря.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 15 фев 2009 14:34

Оборотите на празен ход ти се менят от вакума ,явно мембраната се е прецакала!

Потребителски аватар
tumbavw

Мнениеот tumbavw » Нед 15 фев 2009 16:56

Благодаря Ви за бързите отговори : ) Не съм много компетентен, но колата с инжекцион има ли вакум? И какви са тези мембрани на инжекциона? Аз си мисля, че единственото място където може бенза да се смеси с маслото е горивната помпа. Така ли е или се лъжа?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Нед 15 фев 2009 17:15

При Жигулито е така, ама твоята горивна помпа е в резервоара......За съжаление не мога да ти кажа точно къде се намира мембраната на инжекциона /нямаше ме като я сменяха на едно АЕЕ/ затова те съветвам да потърсиш някой който знае, или някой от колегите ако се сети за какво става дума.Вакуум също имаш, а в сервоапарата ти има мембрана, която ако се закъса почват проблеми и с оборотите./Можеш да я изключиш като причина в буквалния смисъл като откачиш вакуума и видиш дали играят оборотите.

Anio-Mamata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anio-Mamata » Нед 15 фев 2009 20:40

отиваш на диагностика в кичука,пресечката срещу нептуна-сервиз кастрол-търсиш митко,на мен ми оправи полото за 15 мин-и на мен ми бяха казали нов дросел 900 лева.

Потребителски аватар
tumbavw

Мнениеот tumbavw » Сря 18 фев 2009 0:02

Здравеите!
Тези дни останах по-свободен и се поразрових из форума, та ето и резултатите.
1 - оказа се, че там където спирам има наклон към левия калник. Преместих колата на равно и на сутринта нивото бе точно на МАХ. По съвет на eradev
2 - оказа се, че надписа insp serv се е появил, защото се е изминала 1 година от смяна на маслото и в сервиза така са го програмирали. Нулирах го. По тема от форума.
3 - реших да си почистя дроселовата клапа. По темата пусната от Аnbuch - почистване на дроселовата клапа. Струва ми се страхотно ако има описания там ефект. Ако няма ефект, ще проверя вакума на сервото и ... Като го направя, ще пиша резултата.
Е да мириса на бенз си остава, както и пияната, което маи е от недобро масло, според форум темите. Ще го сменям с друго. Това ме навежда на мисалта за марка. Има толкова много мнения тук, че няма да е лошо някои от модераторите да направи нещо като анкета на видно място във форума и да има графичен израз. Ако това стане ще е супер :bowdown :banana .
И да попитам има ли някои, които може да ми обясни за тази вакум мембрана на инйекциона, за която пише maslinkov? Какво е това животно :D ? Има ли лесен начин да се провери в изправност ли е?
Благодаря Ви! :beer

topkarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topkarov » Чет 19 фев 2009 12:51

Колега имах същият проблем с пяната по капачката
Решението на който е много просто и лесно
Купуваш масло Motul Synergy + струва около 55лв. сменяш и забравяш за този проблем
Относно мириса на бензин аз го имам същия
Изчетох и чух доста мнения по въпроса но не и решение аз я карам така откакто я взех или 35000км.
Така че си карай колата и не се вглеждай толкова
Поздрави !

Потребителски аватар
speka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speka » Чет 19 фев 2009 22:55

tumbavw написа:Здравеите!
Тези дни останах по-свободен и се поразрових из форума, та ето и резултатите.
1 - оказа се, че там където спирам има наклон към левия калник. Преместих колата на равно и на сутринта нивото бе точно на МАХ. По съвет на eradev
2 - оказа се, че надписа insp serv се е появил, защото се е изминала 1 година от смяна на маслото и в сервиза така са го програмирали. Нулирах го. По тема от форума.
3 - реших да си почистя дроселовата клапа. По темата пусната от Аnbuch - почистване на дроселовата клапа. Струва ми се страхотно ако има описания там ефект. Ако няма ефект, ще проверя вакума на сервото и ... Като го направя, ще пиша резултата.
Е да мириса на бенз си остава, както и пияната, което маи е от недобро масло, според форум темите. Ще го сменям с друго. Това ме навежда на мисалта за марка. Има толкова много мнения тук, че няма да е лошо някои от модераторите да направи нещо като анкета на видно място във форума и да има графичен израз. Ако това стане ще е супер :bowdown :banana .
И да попитам има ли някои, които може да ми обясни за тази вакум мембрана на инйекциона, за която пише maslinkov? Какво е това животно :D ? Има ли лесен начин да се провери в изправност ли е?
Благодаря Ви! :beer
колега кажи моля те как го нулира тоя serv.insp аз на моя aer съм пробвал всички методи от форума и все не става плсс помогни ?

Потребителски аватар
tumbavw

Мнениеот tumbavw » Нед 22 фев 2009 10:47

Колега, при мен стана така: дадох контакт и задържах бутона за нулиране на дневния километраж натиснат докато не се изчисти надписа. Около 10-тина секунди. Надявам се да се получи и при теб. Успех :да:
Благодаря и за съвета на topkarov . След 5000км като сменям ще пиша резултата :D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 22 фев 2009 15:48

Под 'мембрана' да не би да се има предвид мембраната на регулатора на налягането на горивото? :roll:
Иначе то се командва с вакуум от всмукателния колектор, да.
Вакуума се проверява лесно: Откача се някое от маркучлетата му, пали се колата на празен ход и ясно трябва да се усеща на пръста как засмуква.
Да се има предвид, че след 2 500 оборота вакуума трябва да изчезва.

Не знам какво са проверили на диагностиките, но важни параметри в случая са показанията на дебитомера, на дроселната клапа и на Ламбда-сондата. Също може да напълни картера с бензин ако прекъсва искра на някой цилиндър.

При каране на къси разтояния, студен мотор, конденза по капачката и бензина в картера са често срещани явления :(

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”