Проблем с предната лява чистачка...какво да е решението? В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с предната лява чистачка...какво да е решението? В3

Мнениеот zfa159 » Нед 22 фев 2009 16:32

Аз май реших проблема :)
Свалих рамото и откачих пружината - оказа се,че най-лесно се сваля ако рамото се хване на мегнеме и един човек бута пружината с една отвертка и две ръце а друг в същото време с едни клещи откачи кукичката откъм самото рамо (там има една стоманена тел,която е кука и самата пружина).
Реално след като я разглобих изпилих двете ръбчета за всеки случай за да нямам проблми с тях....макар,че чистачката си опираше добре в стъклото и без да ги пиля.После хванах кукичката от тел и и вкарах два-три удара с чук за да се посплеска малко (така я свивам и натягам пружината)....посви се и монтирах всичко обратно по старата последователност.Ефект засега не мога да коментирам понеже успях да се засиля само с 130км/ч и тогава чистеше добре....а за по-високи скорости след 2-3 дни ще има резултат :)
Интересното е,че пружината на дяснотото рамо беше много по-стегната и не успяхме дори да я откачим с доста зор...което значи,че пружината на лявото доста се е охлабила :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 22 фев 2009 19:28

Сега ти видях темата, същия проблем с лявата чистачка имах преди 2г. След доста изпълнения като кривене на рамото смяна на пера и т.н. накрая сложих ДЯСНО рамо и работата заспа чисти та чак леда сваля :evil: Единствения недостатък е че неможеш да оставиш рамото вдигнато защото опира в капака :roll: но предпочитам това неудобство пред лошото чистене :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 22 фев 2009 19:39

е,аз днес си поиграх да се опитам да натегна пружината на лявото рамо....незнайно защо тя е доста по-слаба от тази на дясното - ти щом си сложил дясно и се е оправило явно отслабва повече лявата отколкото дясната.Чудя се дали не може да се смени само пружината - би трябвало пак да се реши проблема по същия начин ;)
Тестовете са в сряда на магистралата ако не е много зле настилката.

Потребителски аватар
peshodomo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshodomo » Пон 23 фев 2009 13:44

Задравейте, и аз имам проблем с лявата чистачка, но се оказа проблем не в рамото а в стъклото - т.е. горе в ляво стъклото ми е хлътнало и когато вали, чистачката минава и повече от половината площ за чистене остава с вода :( Искам да попитам някой сбласквал ли се е с такъв проблем и да е намерил решение - освен смяната с ново. :)
п.с Колата е Passat 1992 Arriva

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 23 фев 2009 13:50

Стъклото се е какво?!? Колега...това ми се вижда тотално невъзможно...мам ще се вдлъбне стъклото?
Може рамото да не опира добре в стъклото заради тези зъбчета примерно ама не и да е вдлъбнато стъклото....или аз поне незнам как е възможно :shock .то за да се двлъбне ако не е произведено така трябва да се развие много висока температура и няма да е напълно прозрачно после в тази област....по-скоро има проблем с рамото на чистачката или перото....

Потребителски аватар
peshodomo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshodomo » Пон 23 фев 2009 14:02

Незнам точно, но като вали или пуснеш пръскалките - от горе на долу по стъклото от шофьорската - чисто, замазано, чисто - това е до средата на стъклото. И на доло само не изчистена вода :( Чистачките са обикновенни, но на 2 седмици.
Друго което ме навежда за вдлъбнатина е сутрин когато ми е замръзнало предното стъкло, като запаля, стопли и пусна парното, чистачките като започнат да чистят, випросната лява като минава - упоменатите проблемни места по горе, остават с лед а там където прилепва изчиства.

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пон 23 фев 2009 15:10

Проблема е че нямаш натиск на рамото върху чистачката. Така не се образува нужната дъга която трябва да приема чистачката спрямо профила на стъклото. Почети по нагоре в темата или най просто казано изпили двете крайни зъбчета, след като махнеш пружината от рамото(след като си махнал рамото от оста). Сглобяш. По този начин се увеличава натиска на рамото върху чистачката и тя заема профила на стъклото, без да се образуват джобове по стъклото(т.е. непочистени сектори). Другия вариант, отиваш в морга и си търсиш рамо което можеш да го пробваш на място дали ти върши работа. :beer

Потребителски аватар
peshodomo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshodomo » Пон 23 фев 2009 15:18

OK. Благодаря ви много. :bowdown

kibo_tom_8440

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пон 23 фев 2009 15:19

viewtopic.php?f=6&t=55542
Ето тук темата е разисквана преди време и всеки да си търси кусурите. :да:

Потребителски аватар
burgazliqta2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burgazliqta2 » Пет 27 фев 2009 14:46

преди една седмица сутринта ставам и тръгвам за БУРГАС от БАНСКО и пускам 4иста4ките и моята лява изобщо не 4исти.слизам и махам 4иста4ката и забелязвам 4е рамото не допира стъклото!!!! беше много студено и лед и сняг и си помислих да не би ледът да е направил нещо затова полях 4иста4ката с топла вода оба4е ефект никакъв.затова не ми се занимаваше и огънах тънката 4аст от рамото.а инъ4е само за информация много съм доволен от 4иста4ките в ''Mr.Bricolaje''.10лв. е едната със споилер по цялата 4иста4ка и прилепва много добре като се има в предвид 4е проблема с по4истването на стъклото си го имах винаги.как така се слу4и 4е за една ве4ер без да съм я ползвал може така да се изкриви?????????

kibo_tom_8440

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пет 27 фев 2009 14:54

:roll: Щом си го имал проблема винаги, чети по нагоре и посочените теми в постовете. Вярвам, че ще намериш решение на проблема който е бил еднакъв за всички ни. :deal :beer

Потребителски аватар
burgazliqta2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burgazliqta2 » Пет 27 фев 2009 15:23

добре.проблема с по4истването го имах и си купих 4иста4ките които споменах и ве4е е ок,но това 4е просто еи така може от само себе си да се деформира така 4е да стои на 2-3 сантиметра от стъклото не го разбирам.

Върни се в “Passat”