получи се при мен следния проблем.при стартиране стартера затяга и направо ми гаснат лампите на таблото.Прави го и студен и топъл.На стртера са правени втулките,правена е и втулката на камбатата на ск. кутия.Акумулатор си купих чисто нов.този проблем го има и на студен и топъл мотор.Прави го от 10 стартирания напълно хаотично на 1,примерно3 после на 5 и т.н.След това колата мяма никакъв проблем работи идеалноПробахме и с предварение и закъснение проблема го има винаги.Просто не знам вече какво да пробам,колата е само на бензин без газ.сменен е и редуктора на стартера.Ще сам благодарен ако някои ми подскаже нещо.Аз сам от Видин и вече не остама маистор тук които да не сам посетил.Става въпрос за мотор2Е на Пасат 92 год.
забравих да напиша преди това че стартера не затяга когато свала кабела за високото от бобината.Върти тогава колкото пъти искам без проблемно,щом го закача затяга веднага
проблем при паленето на мотор2Е
проблем при паленето на мотор2Е
Последна промяна от vladoiko на Вто 28 фев 2006 7:55, променено общо 1 път.
vaskoto1 написа:проверете си и двамата връзката на +.
тя е: алтернатор->шалтер->акумулатор. точно на шалтера кородира яко и почва да магарува.
сваляне на гайката, почистване на връзките и монтаж. като препоръчвам да се дублира кабела алтернатор->акумулатор с директен който не минава през връзки в шалтера.
Моя стартер прави ама едно към едно същите номера!!!!!
Та въпроса ми към "vaskoto1" е може ли да се извърши тая процедура
без да се сваля стартера, че като го гледам къде са го завряли на........??
И това за дублажа на кабела - от къде на стартера?? - ако може драсни нещо набързо да ми стане ясно??
Двигателя е същия 2Е.
Благодаря предварително. Атанас
[/b]
не се губат тоците.просто върти адски мъчно и бавно.Затяга в пълния смисам на думата.а когато сам махнал кабела на високото може да стартирам100 пъти подред и няма проблем.Върти си бързо като нов.Пдобах да варта и без да изключа имобилайзера.Варти си пак идеално по колкото си пъти искам.Е като река да запала дори и след такова развъртане преди това пак затяга адски.Проверих сега кабелите на делкото наредени са си както требва.Плюсов кабел още отдавна сам пуснал директно.Проберих нощес да не е от отечка-няма и оттечка.Просто е мистерия
Въртях и на закъснение.Колата стана тромава ама проблема остана.Може би го правеше по рядко но не може да се кара така.А не знам за кво кофти зацепване става въпрос ,аз по принцип не отбирам много ама хода при един приятел който има сервиз и е жичкаджия.Не е ли възмижно проблема да е в самото делко нещо да се е прецакало