15 суперрадара на КАТ дебнат за нарушители

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 15 суперрадара на КАТ дебнат за нарушители

Мнениеот parno » Пон 23 фев 2009 18:59

при положение че вие ги плащате а струват 30К на парче (което дълбоко ме съмнява)
не виждам какво се радвате.
по радиото днес приказваха че ще са от 15 до 30 бр. като ще сменят местата им всяка седмица...
интересно колко ли ще ви вдигнат гражданската,данъка,винетката,бензина,хляба,цигарите,БИРАТА и др . за да си го позволят mhihi

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Пон 23 фев 2009 19:50

propparo написа:Само ми е чудно дали на 50м. преди всеки радар ще има пътен знак указващ съществуването му.
Както в страните от по-бялата част на Европата,към която уж и ние се числим.
Или деликатно ще ги пропуснат,както и ченгенцата ще си продължат да дебнат с угасени светлини и скрити в миши дупки,да не изпуснат месечните добавки към заплатата.
Освен повишаване броя на купените спрейове за регистрационни номера,които затрудняват снимането им от какъвто и да било вид камери,не виждам друга полза.

Ами ако стоят на средата на пътя с пуснати светлини какъв е смисъла от радара??? То е ясно, че като ги видиш ще намалиш! По какъв друг начин ще стане да те хванат, ако не са скрити ами се виждат от 500 метра. Такива табели има на много изходи на града ама радар след тях не съм засичал...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 23 фев 2009 20:16

Я да ви припомня не толкова далечното минало :wink:
http://www.pressboard.info/Preview.aspx?prj=30744
Единственото сигурно нещо от цялата шумотевица е че някой братко на батко ще си сложи 450 000 неброени евра в джоба и те кой знае защо ще изтекат от Гаранционния фонд...

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Пон 23 фев 2009 20:36

Става все по тежко за куките.Ще умрат от глад

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 23 фев 2009 20:36

icoico написа:Я да ви припомня не толкова далечното минало :wink:
http://www.pressboard.info/Preview.aspx?prj=30744
Единственото сигурно нещо от цялата шумотевица е че някой братко на батко ще си сложи 450 000 неброени евра в джоба и те кой знае защо ще изтекат от Гаранционния фонд...

mhihi колегата усеща в бизнеса как вървят нещата
това казвам....напоследък нищо в моя полза не съм видял да измислят.

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Пон 23 фев 2009 21:26

propparo написа:Само ми е чудно дали на 50м. преди всеки радар ще има пътен знак указващ съществуването му.
Или деликатно ще ги пропуснат,както и ченгенцата ще си продължат да дебнат с угасени светлини и скрити в миши дупки,да не изпуснат месечните добавки към заплатата.
Освен повишаване броя на купените спрейове за регистрационни номера,които затрудняват снимането им от какъвто и да било вид камери,не виждам друга полза.

mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 23 фев 2009 22:29

дано бъдещето им да е като на картонините патрулки.
не че карам бързо (макс 100) ама не мога на околовръстен път да карам с 60.

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 24 фев 2009 1:16

Luper написа:и колеги стига с тоя негативизъм бе! :)

верно, че нещата в нашата мила родина често не се случват, ама пък дайте шанс на някои хора, дето наистина искат да си свършат работата както трябва, пък и то до голяма степен си зависи от нас самите... не може ли вместо да мислим за спрейове, фолиа разни, радардетектори, законови вратички и кво ли още не, да се замислим над това как се държим на пътя и следващия път като минеш пред София ленд със 110км/ч да си кажеш 'абе чакай бе тука има някакви правила'...

Не , не можем да не мислим за спрейове и фолиа , при положение, че куките мислят , на кой храст, клонка да станат :idea:
Тъпа идея според мен , защото какво ще спаси живот , като го снимат, че кара с 200км/ч и след 100 метра убие 5 човека... а земете му книжката...

За мен рисковите шофьори са тези дето карат с 40км/ч /при хубав път , не говоря за софия - самоков :lol: / при ограничение 90 !
Не казвам, че и тези дето карат с 200 не са рискови ....
За мен допустимата скорост над ограничението е 40км/ч , като изключим магистралите , там приличната скорост е 140-150км/ч , говоря за мен и моята кола /поло , хюндай/

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 24 фев 2009 1:28

Кво го чоплите толкова, цяла Румъния е пълна с такива стационарни инфрачервени камери, радар детекторът ги хваща 20 метра преди камерата.

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Вто 24 фев 2009 7:28

те да не забранят радар-детекторите както е в Гърция, че тогава става лошичко :)

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Вто 24 фев 2009 10:27

рано или късно ,ще стане като по цивилизованите страни,който нарушава правилата за движение да си понася санкциите.Но дано парите от глобите не влизат в нечии джобове,а там където трябва.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 24 фев 2009 10:55

stenly_m написа:те да не забранят радар-детекторите както е в Гърция, че тогава става лошичко :)

И като ги забранят кво - пак има варианти, целият радар детектор се разглобява и се скрива в колата. Но като цяло трябва да се кара нормално! Друг е ?, че има един милион малоумно поставени знаци, с тях кво ще правим?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 24 фев 2009 11:05

Така, по повод веществените доказателства и тяхната стойност:
Наистина още 2007 измениха ЗДВп в член 189, ал. 7-който казва, че видеозаснемането е веществено доказателство по смисъла на административнонаказателния процес
ОБАЧЕ:
1. ЗДвП е материален закон-т.е. закон, който казва какви са правата, задълженията, нарушенията, санкциите и така нататък
Как се реализира процедурата по налагане на наказания, тяхното обжалване е в периметъра на действие на процесуалните закони-това е Закона за административните нарушения и наказания. За неуредените в него случаи се прилага НПК
2. В НПК е уредено доказателственото значение на видеозаписите-те наистина за годно доказателствено средство, ПРИ условие, че са събрани по съответния ред-а той е протокол за видеозаснемане, подписан от следовател/дознател/прокурор и още няколко неща
3. Камерите, които заснемат, записът им не представлява доказателство по смисъла на НПК/ЗАНН, защото не е събрано по съответния процесуален ред. ЗДвП може да си пише квото си иска, но НПК има ред за заснемане от убийството до преминаването на червено.
След 2007 /промвяната в ЗДвП и преди това разбира се/ съм имал дела именно на заснети от камери, на вдигнати коли от паяк и заснети на дигитално фото-НИТО едно от тях не съм загубил...

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 24 фев 2009 11:16

Pichaga написа:...... съм имал дела именно на заснети от камери, на вдигнати коли от паяк и заснети на дигитално фото-НИТО едно от тях не съм загубил...

комерс ли е, това ти твърдение?
:Mr Green Fun

Последна промяна от Pichaga на Вто 24 фев 2009 11:26, променено общо 1 път.
Причина: не...умрЕ сиганката...роудкил кафе

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Вто 24 фев 2009 11:59

Колега знаците на радарите отдавна ги има, обърни внимание

Върни се в “ОФФ-Топик - други”