ето я историята накратко:
колата си палеше супер лесно, подгрява и пали за 1 оборот,
един студен и скапан ден запали много трудно, подгряване - въртене 3-4 секунди, пак подгряване пак въртене 3-4 секудни и запали, след което от време на време в движение нямаше сила, натискам педала, тя глъхне, на критиката да загасне беше, установих че се е развалила някаква пластмасова пишк@ на нафтовия филтър и влизал въздух в системата, как го установих не ме питайте, приказка без край, както и да е, държа да вметна че дори и топла колата палеше много трудно, с много въртене,
такаа, смених тази пластмасовата пишк@ и колата като чели заработи добре, вече топла, пак започна да си пали от половин оборот, струва ми се дори че върви повече от преди, обаче остана трудното палене сутрин на много студен двигател, въздух в системата вече няма, но сутрин пали много трудно, запали ли веднъж след това вече пали от половин оборот,
това което съм направил е всички филтри сменени, подгревни свещи са проверени, всичките работят, колата няма грешки гледкам си я на ваг ком, но пали ужасно трудно след тази интервенция с въздуха в горивото от пластмасовия клапан
всякаква помощ и съвете са добре дошли, нямам пари за 3-ти акумолатор

поздрави
едит: за малко да забравя, нормално ли е в маркуча след нафтовия филтър където горивото отива към помпата, да минава от време на време по някое балонче въздух? може ли някой просто да хвърли един поглед на работещо тди 1з, преди просто не съм обръщал внимание на това и нямам спомен дали са фърчали балончета, когато колата имаше проблеми с въздъх в горивото бяха горе долу 50/50 балони/гориво
поздрави
едит: ако ще помогне още малко инфо: като запали двигателя тресе доста докато се стабилизира и пуши доста, малко като поработи и пушека и тресенето изчезват
едит: колата не подгрява, свещите и релето за тях са работещи