Свирене на турбина?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
didi7777
Автомобил:
Двигател:

Re: Свирене на турбина?

Мнениеот didi7777 » Вто 24 фев 2009 20:33

morfei1 написа:Незнам какво точно чувате, но турбина с променлива геометрия "свири" малко по различно. Карайте си колите и не се шашкайте.

Когато геометрията се зацапа прилично, колата ще влезе в авариен режим. Когато турбото се счупи, ще видите едни бели пушаци през ауспуха, ще усетите силен спад в мощността и след малко ще ви светне лампата на маслото, след което ще се наложи да си купите ново турбо, в най-добрият случай, или ще правите и ремонт на двигателя :| . Това кога едно турбо ще се счупи, никой неможе да ви каже, така на око с ВАГКОМ под ръка.

Работата на турбото е да "свири". Не се притеснявайте, когато ви "свирят" турбините, а когато спрат да свирят.

:да:

Потребителски аватар
Deo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Deo » Сря 25 фев 2009 12:31

Значи резултата е следния...
Замърсен е някакъв там клапан на турбото, както писа и morfei 1. Вариантите пред мен били 3. Единия да се свали и почисти, 2рия да направя една разходка на по-прилична скорост от София до Пловдив и 3тия е да угася колата в движение и да я запаля (тука имаше нещо по-специфично, ама не разбрах какво точно :oops: )

Свиренето иначе било нормално, просто признак на поразработена турбина :roll:

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Сря 25 фев 2009 13:26

колата няма да ти позволи. аз исках да пробвам така със 160км/ч по магистралата. Загасих, дадох на контакт и почна да пищи колата няква аларма и не върти...Спрях и запалих. ТДИ явно е умно и не иска да го ебават така...Съмнява ме да ти позволи да запалиш в движение...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 25 фев 2009 18:21

bai_ILIA написа:колата няма да ти позволи. аз исках да пробвам така със 160км/ч по магистралата. Загасих, дадох на контакт и почна да пищи колата няква аларма и не върти...Спрях и запалих. ТДИ явно е умно и не иска да го ебават така...Съмнява ме да ти позволи да запалиш в движение...

И моята не може и пищи а на един комшия /със същия двигател/ може -установил го е когато се е срещнал за сефте с ЗАБИВАНЕТО :wink:

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Сря 25 фев 2009 20:41

bai_ILIA написа:колата няма да ти позволи. аз исках да пробвам така със 160км/ч по магистралата. Загасих, дадох на контакт и почна да пищи колата няква аларма и не върти...Спрях и запалих. ТДИ явно е умно и не иска да го ебават така...Съмнява ме да ти позволи да запалиш в движение...

този номер съм го правил с едно БМВ, обаче не само загасих но и заключих волана по инерция :lol: :lol: Последва звучен бурдюр и доживотен базик :D

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Сря 25 фев 2009 21:27

тука ми намирисва на каране като GTI,а не като TDI.

Stoqn_Golf_Stoqnov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqn_Golf_Stoqnov » Сря 25 фев 2009 22:56

свиренето добре ,на тези нови модели било така,ами това пусто забиване-почистих турбината и пак съштата песех ,задържам в обороти 7,8s и хоп авариен режим :horror:

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Сря 25 фев 2009 23:13

palikari написа:тука ми намирисва на каране като GTI,а не като TDI.
То каква е разликата? И двете могат да се карат бързо, а само едната да гори малко :) Верно, имало разлика :)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 26 фев 2009 0:54

Една турбина не струва милион, нито пък евентуално рецикриране. Това с изключването на мотора в движение не е много добра идея, въпреки че на пръв поглед изглежда много безобидно. Ситуацията на пътя се променя за част от секундата, за съжаление в най-неподходящия момент.

Върни се в “Дизелови агрегати”