Български гражданин е починал в болница в гръцкия град Серес след пътен инцидент в района на гръцкия граничен контролно-пропускателен пункт "Промахон", съобщи пресцентърът на Областната дирекция на МВР в Благоевград.
Пътният инцидент е станал около 1.10 ч. в четвъртък. Малко преди това мъж подал сигнал на тел. 166, че има проблеми с колата си и не може да спре, съобщи БТА.
Той обяснил, че шофира "Опел Астра", синя на цвят, и че се движи с висока скорост по посока ГКПП-Кулата и с включени аварийни светлини. Полицията в Благоевград веднага е уведомила за случая граничните полицаи. Малко след това автомобилът преминал през граничния пункт, без да може да спре, но в трасето, което временно не работи. После се блъснал в полицейска кабина, малко преди паспортния контрол на ГКПП "Промахон".
На мястото на инцидента е извикана гръцката "Пътна полиция" и екип на "Бърза помощ" и пострадалият водач е откаран в болница в Серес. При осъщественото взаимодействие на двете гранични служби са предоставени ксерокопия на документите на българския гражданин и автомобила му. Тази сутрин гръцките власти се уведомили българските си колеги, че независимо от усилията на лекарския екип, раненият българин е починал
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Чета и ми става мъчно как си е отишъл човечеца - като на филма СКОРОСТ се е получило.
Не съм карал автоматик но се чудя при пълна газ на педала примерно 140 и е някаква турбо-печка 100 коня да речем, като се натисне и задържи спирачката дали няма да спре докрай колата преди да се подпалят спирачките

Също така - ако спирачките откажат едновременно с горния ефект какво правим

И в движение ако не може да се угаси колата с ключа, по какъв друг начин би могла да се угаси?
Мисля, че темата има смисъл, защото такива неща рядко се случват, но като се случат човек няма време да мисли.