Как може да се спре автоматик с блокирала газ ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Как може да се спре автоматик с блокирала газ ?

Мнениеот lyubobg » Чет 26 фев 2009 23:04

http://dnes.dir.bg/2009/02/26/news40630 ... #sepultura
Български гражданин е починал в болница в гръцкия град Серес след пътен инцидент в района на гръцкия граничен контролно-пропускателен пункт "Промахон", съобщи пресцентърът на Областната дирекция на МВР в Благоевград.
Пътният инцидент е станал около 1.10 ч. в четвъртък. Малко преди това мъж подал сигнал на тел. 166, че има проблеми с колата си и не може да спре, съобщи БТА.
Той обяснил, че шофира "Опел Астра", синя на цвят, и че се движи с висока скорост по посока ГКПП-Кулата и с включени аварийни светлини. Полицията в Благоевград веднага е уведомила за случая граничните полицаи. Малко след това автомобилът преминал през граничния пункт, без да може да спре, но в трасето, което временно не работи. После се блъснал в полицейска кабина, малко преди паспортния контрол на ГКПП "Промахон".
На мястото на инцидента е извикана гръцката "Пътна полиция" и екип на "Бърза помощ" и пострадалият водач е откаран в болница в Серес. При осъщественото взаимодействие на двете гранични служби са предоставени ксерокопия на документите на българския гражданин и автомобила му. Тази сутрин гръцките власти се уведомили българските си колеги, че независимо от усилията на лекарския екип, раненият българин е починал
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Чета и ми става мъчно как си е отишъл човечеца - като на филма СКОРОСТ се е получило.

Не съм карал автоматик но се чудя при пълна газ на педала примерно 140 и е някаква турбо-печка 100 коня да речем, като се натисне и задържи спирачката дали няма да спре докрай колата преди да се подпалят спирачките :roll:
Също така - ако спирачките откажат едновременно с горния ефект какво правим :shock
И в движение ако не може да се угаси колата с ключа, по какъв друг начин би могла да се угаси?

Мисля, че темата има смисъл, защото такива неща рядко се случват, но като се случат човек няма време да мисли.

Последна промяна от lyubobg на Чет 26 фев 2009 23:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Re: Как може да се спре автоматик с блокирала газ ?

Мнениеот sportul » Чет 26 фев 2009 23:11

виж какво в такива случай , скачам на спирачките , ако не гася от ключа кот ще да става , няма начин ако се изгаси от контакт ще спре

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 26 фев 2009 23:14

Е,не,по-подходящ кандидат за наградата Дарвин трудно би се намерил :horror:

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Мнениеот Mega » Чет 26 фев 2009 23:15

Ето статията с коментарите към нея!

И аз не мога да загрея какво е станало, по-скоро защо?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 26 фев 2009 23:34

Възможен отговор-багажник пълен с колумбийски прах за пране mhihi А иначе-при мисълта че по пътищата се движат шофьори които намират за добра идея да се обадят по телефона в такава ситуация ми иде да избягам на необитаем остров.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 26 фев 2009 23:38

icoico написа:Възможен отговор-багажник пълен с колумбийски прах за пране mhihi А иначе-при мисълта че по пътищата се движат шофьори които намират за добра идея да се обадят по телефона в такава ситуация ми иде да избягам на необитаем остров.

Хехе, ти пък се изказа.
Във всички случаи по-добре е направил че се е обадил. Тази лента по която е минал през българската чест на КППто може би е освободена след разговора му.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 26 фев 2009 23:48

A къв е проблема да се прасне на N като преди това се мине през 3-2-1,за да намали колата?!

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Чет 26 фев 2009 23:56

аз ли недовиждам, че е тъмно навън и стана полунощ - ама къде в статията видяхте да пише че колата е автоматик? :screwy

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 27 фев 2009 0:07

emdless4 написа:аз ли недовиждам, че е тъмно навън и стана полунощ - ама къде в статията видяхте да пише че колата е автоматик? :screwy

в коментарите

Най-вероятно ECU-то се е бъгнало, колата е била автоматик и включена на 5-та, а сервото на спирачките е отказало заедно с другите системи.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 27 фев 2009 0:08

Тая статия е пълно ла..но.Как мамка му ако е минал КПП-то са го откарали в болница в Серес на повече от 50 км.от границата?Май се е ударил още в гръцко.
По техническата част-колкото и да ти се бъгне отрупаната с електроники кола-има си достатъчно мантинели за спиране,особено по участъка преди Промахон.

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пет 27 фев 2009 0:15

da__buzz написа:
emdless4 написа:аз ли недовиждам, че е тъмно навън и стана полунощ - ама къде в статията видяхте да пише че колата е автоматик? :screwy

в коментарите

Най-вероятно ECU-то се е бъгнало, колата е била автоматик и включена на 5-та, а сервото на спирачките е отказало заедно с другите системи.
[/quote,

аха, е това е предположение само
иначе ако е с ръчни скорости може да се е счупил някой от лостовете, и колата да е останала на 5-та предавка, и ако е имал лошия късмет да му откажат спирачките в този момент няма как да спре. (на мен ми се е чупило такова лостче преди години и си останах на трета, но със спирачките спрях и колата естествено загасна)
а с автоматик - ако му се счупи кутията и пак остане с висока скорост и няма начин да намали чрез скоростите - пак липса на спирачки, ама пък и ръчната да ни му работи - просто това си е ебаси лошия късмет
така че за мен и с ръчни и с автоматични скорости е възможно това да се случи

icoico написа:има си достатъчно мантинели за спиране,особено по участъка преди Промахон.

човека май е идвал от Благоевград към Кулата - звъни на 166, после БГ граничари го пускат по едната лента и се забива в гръцка караулка - аз така го разбрах

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 фев 2009 0:20

Аз се чудя кой е подавал газ през цялото време :oops: /ако не е бил на темпомат/ но дори и тогава при натискане на педал би се изключил и да намали и изгасне....малко ми е сложна да обмисляне тази ситуация...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 27 фев 2009 0:25

Поддържам си първоначалната теза :mrgreen:
http://bgfactor.org/index_.php?cm=12&id=13812
Ще се класира по-напред от петото място.

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Пет 27 фев 2009 0:28

по-голяма измишльотина скоро не е имало.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 27 фев 2009 0:30

аз скоро се сблъсках с подобрен проблем
хамерикански джип автомат от друсане акумулатора мърда малко допира се до рамката си и.... изненада колата неможе да се угаси
ключа в ръката 2-3 жици светят на червено акумулатора (единия от двата) вече започва да се топи и ти седиш безсилен и гледаш
добре че едната клема се разтопи на половина и успях да я откъртя с ключа за гумите...
така че всичко става...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”