Евтин нов Голф V

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Евтин нов Голф V

Мнениеот GARTNER » Нед 01 мар 2009 0:47

carlitobrigante написа:И двете коли, които имам в момента са купени чисто нови. Едната от БГ другата от Германия. НОВИ!!!! До сега не съм купувал кола с такава отстъпка и искам да знам има ли нещо нередно?

Колега няма нищо нередно просто е спряна от произвотство и имат залежали коли на склад и гледат да ги продадат защото вече има голф 6.А това за 2,3,4,5 качество няма такова нещо просто сега е момента аз когато я взех моята петица септември още нямаше криза и цената беше 34000лв ако знаех че ще има такава криза сега бих я взел но така се случи.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 01 мар 2009 12:43

niikoo_1 написа:трето нещо това предложение за Голф 5 не е нищо особено, реално си купуваш за 26хил лв. кола 80коня с олекотено оборудване, че ти за 30хил лв. спокойно може да си вземеш автомобил с бензинов двигател +100коня от друга марка с по-добро оборудване без да ти дават остъпка и ще караш колата актуален модел, която ще държи повече цена и ще се предлага поне още 2-3години да речем.
:Mr Green Fun

Подкрепям това мнение.За 26К лева единственото морално удовлетворение което ти остава е че караш чисто нова кола,уж.Гола голеничка,с базисно оборудване и супер тромав двигател---има ли смисъл????А и точно този базов модел след 4-5 години пак ще е непродаваем,същата зла съдба като на Г4 1.4 16В 75к.с.
Като са с големите оферти от Порше БГ,защо не направят същата процентна отстъпка и за дизелите по 140 и 170 коня,за бензиновите ФСи и ТФСИ??????Ами много просто--продават се,въпреки появата на Голф6,което ми се струва несъстоятелно като довод---аз поне предпочитам да карам Г5 с фул екстри и двигател 140+ к.с. отколкото Г6 базов.
Ако правилно съм разбрал от темата колата ще се кара от жена---Мерцедес Ц класа купе,Мини Купър,БМВ 1-ва серия,Ауди А3--всички тези стават за дамски коли, в ценовата зона около 25-26 000 лева могат да се намерят до 3-4 годишни,с доста екстри и всички които съм изброил са в пъти по-атрактивни,актуални и ценозадържащи от автомобила в офертата на ПоршеБГ.Да не говорим че на всички бих се качил и аз без срам и с кеф да ги карам.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 01 мар 2009 18:31

propparo написа:Подкрепям това мнение.За 26К лева единственото морално удовлетворение което ти остава е че караш чисто нова кола,уж.Гола голеничка,с базисно оборудване и супер тромав двигател---има ли смисъл????А и точно този базов модел след 4-5 години пак ще е непродаваем,същата зла съдба като на Г4 1.4 16В 75к.с.
Като са с големите оферти от Порше БГ,защо не направят същата процентна отстъпка и за дизелите по 140 и 170 коня,за бензиновите ФСи и ТФСИ??????Ами много просто--продават се,въпреки появата на Голф6,което ми се струва несъстоятелно като довод---аз поне предпочитам да карам Г5 с фул екстри и двигател 140+ к.с. отколкото Г6 базов.
Ако правилно съм разбрал от темата колата ще се кара от жена---Мерцедес Ц класа купе,Мини Купър,БМВ 1-ва серия,Ауди А3--всички тези стават за дамски коли, в ценовата зона около 25-26 000 лева могат да се намерят до 3-4 годишни,с доста екстри и всички които съм изброил са в пъти по-атрактивни,актуални и ценозадържащи от автомобила в офертата на ПоршеБГ.Да не говорим че на всички бих се качил и аз без срам и с кеф да ги карам.

Според мен тези червените неща са достатъчни за да си купи колегата едно ново TDI и да го боли фара че жена му не кара най-гъзарската дамска кола ! За какво му е някоя от изброените на 3-4г. дето са много красиви и много бягат като една повреда в някоя по-завъртяна система ще го върне в първи клас с парите... :banghead:

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Нед 01 мар 2009 18:41

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Нед 01 мар 2009 18:46

Колега, а какво става с тези коли, които по Германски стандарти са 3-4-5-6-7 качество. Само не ми казвай, че ги претопяват

Няма такива. Как ще прецениш че колата е сглобена като 2ро качество?!
Не знам в Германия как е, но доколокото съм чел за заводите на 2 други не-немски марки, накрая на всеки етап от поточната линия се прави проверка - ако проверяващия открие нередност - отбелязва какво не му харесва и колата по някакъв начин се връща на конвейра за отстраняване на проблема. Или ако работника срещне проблем при сглобката - може дори да спре временното неговата част от линията и да повика помощ.

А това което веднъж е скрито от поглед - как ще го провериш и оцениш?!

Лично според мен за жена най-подходящо е бензин+автоматик+малко коне. Но то според зависи от жената де :)
Да си купиш нова кола според това доколко след 3-4-5 години ще държи цена... ми тогава никой няма да купува МБ или БМВ защото като абсолютна стойност обезценката е най-голяма :D

кеф ти Поло, кеф ти Голф или нещо 3то

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Нед 01 мар 2009 19:58

restless написа:

Хммм, това което описваш е доста стара практика в Тойота.... в златите години на автомобилостроенето ;-)
Колкото до контрол на качеството - затова има 1-2-3... качество. Това, че нещо е 2 качество, не значи, че не е за пазара. Понякога "проблемите" не са толкова големи, за да се бракува даден продукт. Просто има отклонение от определените норми (хммм, доста немско ми звучи). И сега да сметнем нещо. Ако автомобил от тази категория се пусне на пазара в Германия, след това ремонт и неустойки са доста по-скъпи от същите неща тук например (само погледни нашият закон за защита на потребителя и практиката в Германия). Така, че който каквото и да ми казва, не може да ме убеди, че бройките за нашият пазар, както и за този в Русия, и други "държави" са същите като тези в Германия, Франция...

Иначе на колегата - взимай смело голф-а дизел. Все пак е ново....

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 01 мар 2009 20:51

Stivi написа:...................................

Говорех имайки впредвид цената на куция бензин,а ТДИ-то за 30К и нагоре лева,още повече намаля пробега и възрастта на автомобилите,които съм изброил,тъй като за съответната сума се увеличава и избора.
А и посочените марки са доста здрави,и нека не си кривим душата далеч за предпочитане пред народния автомобил.
По довода за разходите ако станело нещо на тея марки--едва ли някой се заблуждава че Голф 5 е евтина за поддръжка кола,а и ако все си мислим за най-лошото,нали знаете--който го е страх от мечки не ходи в гората.
А и пак повтарям,някакси 30К лева за голф ако ще и голф10 да е,на мен лично не ми се дават,и то с минималното оборудване и двигател от дадения клас--точно затова ги пробутват тея нискобЮджетни голфчета в БГ,на запад освен за фирмени коли,едва ли човек който може да си позволи нова кола ще си вземе базовия гол модел.
Да не говорим че ел. инсталациите на народната кола ги правят в Кермен,България и то от няколко години.Няма да ви обяснявам колко квалифициран е там персонала и какви заплати им дава собственика,който даже не е българин или поне от западната част на Европа,та за качеството,да си дойдем на другия въпрос,в БГ винаги се предлага доста голям процент нискокачествени продукти от всякакъв вид и цена.В отклонение от темата--може да питате и musura,дали компЮтърни части и аксесоари произведени за по-белите страни на Европата не са за предпочитане пред уж същите на нашия пазар.
Но както и да е,всеки си има вкус,моят е че за 30 000 лева,немалка сума ,човек трябва да се поглези с друга марка коли,а не точно Голфче5.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Нед 01 мар 2009 22:54

на запад освен за фирмени коли,едва ли човек който може да си позволи нова кола ще си вземе базовия гол модел.

Извинявай, ама ти някога живял ли си в така наречения ЗАПАД? Щото ми звучиш на някой 17-20 годишен пубер, дето всичко знае, всичко разбира...кво се учудвам, заради подобни възгледи България е на това дередже.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 01 мар 2009 23:48

Как ти звуча слабо ме интересува.Както и коментари от подобен тип можеш да ми ги пуснеш на лични,но може би не ти стиска.Даже ще те помоля да ми пишеш на лични.
Както и да е темата е дали си струва евтиния голф5,ами логичния отговор е НЕ,като дори за части от секундата ако всички от тоя форум се абстрахират от мисълта че става въпрос за модел на фолксваген,ще си признаят че е така.Та какво купуваш за 26000 лева при бензиновия вариант--нищо.А парите са си доста да ги сложиш в тая криза кешово на тезгяха на ПоршеБГ.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 02 мар 2009 1:13

propparo написа:Та какво купуваш за 26000 лева при бензиновия вариант--нищо.А парите са си доста да ги сложиш в тая криза кешово на тезгяха на ПоршеБГ.

При положение, че Голф 6, 1.4 бензин, Trendline струва 29880лв. въобще не е оферта за мен, но можеби, има хора, които им се вижда изгодно. За всеки влак си има пътници :roll: .

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 02 мар 2009 1:57

morfei1 написа:
propparo написа:Та какво купуваш за 26000 лева при бензиновия вариант--нищо.А парите са си доста да ги сложиш в тая криза кешово на тезгяха на ПоршеБГ.

При положение, че Голф 6, 1.4 бензин, Trendline струва 29880лв. въобще не е оферта за мен, но можеби, има хора, които им се вижда изгодно. За всеки влак си има пътници :roll: .

Тук съм напълно съгласен с колегите. Цената от 26 000лв никак не е добра, за точно тази кола. Може би около 19 999 щеше да е оферта.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пон 02 мар 2009 8:27

propparo написа:
Да не говорим че ел. инсталациите на народната кола ги правят в Кермен,България и то от няколко години.Няма да ви обяснявам колко квалифициран е там персонала и какви заплати им дава собственика,който даже не е българин или поне от западната част на Европа

Това го казах и аз, но въпреки че си изцяло прав и е точно така, все пак качеството на готовата продукция е наистина на ниво. Ще ти кажа само че ФВ не позволява дори чувалите за кашоните, самите кашони и скоча за тях да са купени от друго място освен от тях.Тоест в процеса на изработка има само женски пръсти който ловко оплитат кабелите, всичко останало е от Германия. А и имай впредвид че правят и инсталаций за Ауди Кю серията и цялата А серия. Надали качеството не е на ниво защото неустойките от ФВ за спиране на производството са умножени стойностите на автомобилите който чакат на поточната линия :wink: Цифрите са потресаващи.
Много си прав обаче че за 30К има много по добри предложения на пазара от Голф5.
Аз лично не разбирам хората който биха си купили неква чисто нова колица без грам екстри за 20К, и това само защото "новото си е ново".
За тези пари аз бих се качил на нещо много- по като марка, и като технически характеристики, та макар и на 5 години. Колата е направена да ти върши работа и да ти създава удоволствие от шофирането, за това аз бих прадпочел нещо което да ме кефи без значение дали е старо.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пон 02 мар 2009 10:48

Ако имаш парите си купи новата кола, която си харесл и въобще не се влияй от мнения от тип не си струва итн.
Някои хора може да ги удоволетворява да карат бараки на по 10+ години!
До тук прочетеното разбирам, че булшинството от хора се кефат да карат стари коли, на които постоянно нещо им става все нещо не е наред!
Друго е да се качиш в нова кола с найлони по седалките и да мирише на ново, знаеш, че ти си 1вия ти си я разработваш до 100000км само ще караш без да сменяш почти нищо съществено след тези километри вече да му мислят любителите на старите коли, а както виждаш има, демек ще я продадеш лесно :wink: !
Замисли се даваш 26 000лв 2009г караш минимум 7г тази кола без да папаш почти нищо по-нея, и решаваш да я продадеш за 14 000лв примерно, и какво излиза, че си карал нова кола за 12 000лв!

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пон 02 мар 2009 11:19

POLO PAVLETI написа:Колата е направена да ти върши работа и да ти създава удоволствие от шофирането

По принцип си прав, но за една много голяма част от хората колата е само и единствено средтво за предвижване от т.А до т.Б. Такива хора не влагат чуваства и т.н., не им пука дали колата е 1.4, 1.6 или 1.9, а ги инересува колко гори и дали има климатик. Аз, както и повечето от форума не сме от този тип хора.

doaiena написа:Замисли се даваш 26 000лв 2009г караш минимум 7г тази кола без да папаш почти нищо по-нея, и решаваш да я продадеш за 14 000лв примерно, и какво излиза, че си карал нова кола за 12 000лв!

Мисля, че не са ти правилни сметките, защото нова кола от 26k лв е по-базова от колкото можеш да си представиш. След 7 години тази кола ще струва 7-8k, максимум 9 да и вземеш заради хубавия вид :wink:

carlitobrigante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот carlitobrigante » Пон 02 мар 2009 11:41

Не знам защо всички мислите, че колата е много базово оборудвана при положение че има двузонов климатроник, 4-ел. стъкла, CD плеър, фарове за мъгла, сервотроник, ел. огледала с подгряване, мултифункционален дисплей и т.н. Не е чак толкова зле оборудвана за това, за което ми трябва.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”