Придърпване...

Техническа и сервизна информация за Passat
rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Придърпване...

Мнениеот rumenbm » Пон 02 мар 2009 19:14

Привет колеги!При мен проблемът е следният:когато двигателят е студен колата работи перфектно,но когато вдигне малко градосите колата започва да ми придърпва и се дави един вид,всякаш не и достига бензин...Не мога да си обясня от каде идва причината...Благодаря предварително!

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Придърпване...

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 02 мар 2009 19:28

Хол?

rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rumenbm » Пон 02 мар 2009 19:32

Познато ми е това,но не мога в момента да се сетя какво беше това :roll:

rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rumenbm » Пон 02 мар 2009 20:01

Да спомена,че на газ работи перфектно...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 03 мар 2009 1:04

rumenbm написа:...когато двигателят е студен колата работи перфектно,но когато...

А двигателят беше?...
Хол, това ще рече Хол-датчика, този, който казва кога точно и дали да се пусне искрата (впрочем- и бензина...)
Намира се под дистрибуторната капачка. Буксичката с трите кабелчета там е за него.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 03 мар 2009 1:22

Това сигурно е датчика за температура на водата, особено щом на газ няма този проблем и на студен двигател е Ок.

"Компютъра" не разбира че е загрял двигателя и преобогатява сместа. Може да е самия датчик, а може да е и жицата от него до компа. Разбира се това е само една от възможностите, но поне е лесно да се провери. Потърси малко - писано е как, че сега ме мързи да го описвам пак с подробности, но общо взето трябва да намериш таблицата със съпротивления при различни температури на антифриза и да засечеш с мултицет дали твоя датчик ее в тези граници.

Стрелката за температурата на таблото показва ли вярно ?

rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rumenbm » Вто 03 мар 2009 19:01

Утре ще погледна кабелчетата на датчика на Хол.При мен всичките ми кабели са иэолирани с иэолирт бан и ще ги погледна само при връските.Доста неща съм
сменил по колата като дистрибуторната капачка и палеца, кабелите и сфещтите,датчика эа температурата и т.н...
Стрелката за температурата на таблото ми показва вярно

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 03 мар 2009 19:13

като караш на 3-4 -та и подадеш рязко газ да ускориш и колата забоде муцуната и после бавно набере ,не се съмнявай-палец, капачка и кабели .около 60лв. но това са консумативи. :) прави се проверка и с мотортестер за по сигурно ,защото може да има и свещи.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 03 мар 2009 19:18

Така и не разбрахме кода на мотора...

rudoni, доста категорично поставяш диагнози, но позволи ми да не се съглася изобщо с мнението ти. Особено ако говорим за 1.8 моно мотор. Това което описваш много по-често е причинено от неправилна центровка, проблем с ТПС-а, неработещ датчик за въздуха и/или водата и др. Плюс това само читави кабели са над 60лв. А и би ли обяснил какво имаш предвид под "Мототестер", че нещо нищо не ми говори ?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 03 мар 2009 19:27

колега , професионално се занимавам .мотор тестера е електронна система за диагностика на запалването . и по точно чрез изследване на искрата и напреженията във първичната верига /ниско/ и във вторичната/високото/напрежение се определя работоспособността им. преди се казваха " Елкони" но тъй и неможаха да се научат да работйт със тях :) виждал съм на много места да стоят като паметници. всички сега работят с кодочетци ,но те не хващат проблемите във високите токове. :) може и с осцилоскоп с подходящи измервателни параметри.стига да има около теб.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 03 мар 2009 19:35

Аз пък не се занимавам професионално :) Според мен на първо време е време да разберем какъв е мотора. :Mr Green Fun

rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rumenbm » Вто 03 мар 2009 19:41

Мотора ми е 2Е пълен инжекцион.Кабелите са ми маркови и съм дал 80лв.за тях.В момента не мога да се сетя каква марка бяха ,но мисля,че с В започваше.Никога не съм спестявал за качество.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 03 мар 2009 20:02

rumenbm написа:Да спомена,че на газ работи перфектно...

потвърждавам мнение за проверка на това което писах по горе . работата на бензин и газ се отразява различно на запалителната система ,особено ако в нея има пробиви.газово горивната смес на различните горива се отразява различно на горенето на искрата. в някои случаи се опитва да я гаси и тя избивая на вън по изолатора и там обикновено свещите са черни. но може и друго . да мине през мотор тестер за по сигурня диагностика ,щом кодочетците казват че няма повреда.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 03 мар 2009 20:18

[quote="rumenbm"Кабелите са ми маркови и съм дал 80лв.за тях.
    Блаженни са вярващите :D Хубави маркови кабели под 120лв комплекта/5бр/ трудно ще намериш :wink:

Потребителски аватар
    zfa159
    Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 03 мар 2009 20:33

Теодор написа:[quote="rumenbm"Кабелите са ми маркови и съм дал 80лв.за тях.
      Блаженни са вярващите :D Хубави маркови кабели под 120лв комплекта/5бр/ трудно ще намериш :wink:

Аз съм с 1.8 моно ама...си купих читави на Bosch за 130лв от свестен магазин....изкараха няма 3 месеца и светнаха.
      Сега съм с Beru за 80лв и съм много доволен.
      Иначе за кабелите - при проблем с тоците е много по-осезаем при газ отколкото при бензин...няма логика да дирите проблем с тоците при положение,че колата работи добре на газ.А и при студен двигател проблемите с тоците са по-видими понеже е по-влажно...а проблемите се вясват като позагрее.
      Според мен иде реч за някой датчик а не за токов проблем.Нека да се види тая кола какви грешки дава поне преди да се изтърбушва :roll:

Последна промяна от zfa159 на Сря 04 мар 2009 9:24, променено общо 1 път.

Върни се в “Passat”