Карайте със включени светлини и през деня!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Re: Карайте със включени светлини и през деня!

Мнениеот 1z » Вто 03 мар 2009 19:01

Нека са задължителни лятото но извън града тогава наистина помагат, но в града няма смисъл!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 03 мар 2009 19:10

В града е почти безмислено да се включват фаровете през деня.
Когато съм на дълъг път ги включвам задължително.Много помага на насрещния да прецени дали ще може да изпревари безпроблемно.Създават по-ясно изразено чувство на дистанция.
В града...е смешна работа и лято и зиме.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 03 мар 2009 19:34

В някой град, където има само еднопосочни улици и се кара с 30-40 може и да са безполезни, ама в София дето по големите улици се кара със 70-80 има смисъл.....

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Вто 03 мар 2009 19:37

И аз съм ЗА целогодишно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО каране със включени КЪСИ светлини !!!

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 03 мар 2009 23:04

Danny boy написа:Когато съм на дълъг път ги включвам задължително.Много помага на насрещния да прецени дали ще може да изпревари безпроблемно.Създават по-ясно изразено чувство на дистанция.

Сляп ли си или говориш наизуст? Преценяването и чувството за дистанция сериозно се изкривяват при включени светлини - виж ако си втълпяваш обратното, защото ти харесва като идея не мога да ти помогна. Свети ли кола насреща ти ВЪОБЩЕ не можеш да разбереш на какво разстояние е - за разлика от същата ситуация без светлини. Ако е на здрачаване е друго, но тогава въобще няма какво да се обсъжда трябват ли фарове или не.

Последна промяна от Pichaga на Пет 06 мар 2009 15:27, променено общо 1 път.
Причина: лоши първи мнения във форума. По-спокойно!

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 03 мар 2009 23:23

Един написа:
Danny boy написа:Когато съм на дълъг път ги включвам задължително.Много помага на насрещния да прецени дали ще може да изпревари безпроблемно.Създават по-ясно изразено чувство на дистанция.

Сляп ли си или говориш наизуст? Преценяването и чувството за дистанция сериозно се изкривяват при включени светлини - виж ако си втълпяваш обратното, защото ти харесва като идея не мога да ти помогна. Свети ли кола насреща ти ВЪОБЩЕ не можеш да разбереш на какво разстояние е - за разлика от същата ситуация без светлини. Ако е на здрачаване е друго, но тогава въобще няма какво да се обсъжда трябват ли фарове или не.

Ти мислиш така, а аз точно обратно. Кой е прав?

На 1ви пътувах 200+ километра. Тези с светлини (къде къси, къде дълги) се забелязваха пъти по-лесно и разстояните с тях съответно се преценяше пъти по лесно. А слънцето светеше доста прилично...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 04 мар 2009 0:16

Това е копирано от сайта на небезизвестен производител
Непогрешимо забележими.
Дневни светлини.
Дневните светлини са интегрирани в кръглите рингове на фаровете и са по-ярки, отколкото габаритите. Осветените рингове са класическа черта на BMW дизайна, а светлината която осигуряват през деня, предава на Серия 1 безпогрешно присъствие, както и допринася за увеличаване на сигурността. Изисква се опционални би-ксенонови светлини.

Някому да прави впечатление на кое място е поставена сигурността,и то условно :wink:
Не ми се ще да измествам темата в тази посока,обаче представете си че освободят Максим Ставийски под предтекст че човекът когото уби не е карал с включени светлини примерно...

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 04 мар 2009 5:03

Един написа:

:063: яко! :063: че и първо мнение... продължавай с тоя тон :applause: със светлини колата се забелязва по-добре, както и дистанцията до нея! спор по този въпрос няма!

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 04 мар 2009 9:44

Защо ли имам чувството че почти всички, които не обичат фаровете реално искат да спестят ток и пари за крушки, ама си търсят оправдания по 1001 начина :) Голямата загуба от фаровете е че за година ще дадете вместо 1500лв за гориво+поддръжка за колата, 1530лв примерно, айде и още 30лв от това, че разхода се е покачил с 0.2 литра....

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 04 мар 2009 10:02

Е малко ли са ти тия пари? Докато имам "избор" няма като е слънце да пускам шибаните фарове. Като ми е тъмно ще ги пускам като е светло нема да ги пускам. Поредната система за точене на пари-мутрите приватизираха заводите,които правят крушки и сега цицат ли цицат.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 04 мар 2009 10:07

BastunSelski написа:Е малко ли са ти тия пари? Докато имам "избор" няма като е слънце да пускам шибаните фарове. Като ми е тъмно ще ги пускам като е светло нема да ги пускам. Поредната система за точене на пари-мутрите приватизираха заводите,които правят крушки и сега цицат ли цицат.

:screwy
Знаех си че всичко е един голям заговор
Държавата получава пари от производителите на крушки и за това ни принуждава да караме с включени светлини целодневно. Трябва да се опълчим и вечер също да не си включваме фаровете.
Това пък от своя страна ще се отрази положително на статистиката за ПТП-та по пътя, защото всички ще намалим чувствително скоростта като караме без светлини :screwy mhihi
Ние сме невинни жертви на една тъмна конспирация
mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 04 мар 2009 10:14

Хайде стига!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”