Карайте със включени светлини и през деня!
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
Re: Карайте със включени светлини и през деня!
Нека са задължителни лятото но извън града тогава наистина помагат, но в града няма смисъл!
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
В града е почти безмислено да се включват фаровете през деня.
Когато съм на дълъг път ги включвам задължително.Много помага на насрещния да прецени дали ще може да изпревари безпроблемно.Създават по-ясно изразено чувство на дистанция.
В града...е смешна работа и лято и зиме.
Когато съм на дълъг път ги включвам задължително.Много помага на насрещния да прецени дали ще може да изпревари безпроблемно.Създават по-ясно изразено чувство на дистанция.
В града...е смешна работа и лято и зиме.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
В някой град, където има само еднопосочни улици и се кара с 30-40 може и да са безполезни, ама в София дето по големите улици се кара със 70-80 има смисъл.....
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз съм ЗА целогодишно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО каране със включени КЪСИ светлини !!!
Danny boy написа:Когато съм на дълъг път ги включвам задължително.Много помага на насрещния да прецени дали ще може да изпревари безпроблемно.Създават по-ясно изразено чувство на дистанция.
Сляп ли си или говориш наизуст? Преценяването и чувството за дистанция сериозно се изкривяват при включени светлини - виж ако си втълпяваш обратното, защото ти харесва като идея не мога да ти помогна. Свети ли кола насреща ти ВЪОБЩЕ не можеш да разбереш на какво разстояние е - за разлика от същата ситуация без светлини. Ако е на здрачаване е друго, но тогава въобще няма какво да се обсъжда трябват ли фарове или не.
Последна промяна от Pichaga на Пет 06 мар 2009 15:27, променено общо 1 път.
Причина: лоши първи мнения във форума. По-спокойно!
Причина: лоши първи мнения във форума. По-спокойно!
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Един написа:Danny boy написа:Когато съм на дълъг път ги включвам задължително.Много помага на насрещния да прецени дали ще може да изпревари безпроблемно.Създават по-ясно изразено чувство на дистанция.
Сляп ли си или говориш наизуст? Преценяването и чувството за дистанция сериозно се изкривяват при включени светлини - виж ако си втълпяваш обратното, защото ти харесва като идея не мога да ти помогна. Свети ли кола насреща ти ВЪОБЩЕ не можеш да разбереш на какво разстояние е - за разлика от същата ситуация без светлини. Ако е на здрачаване е друго, но тогава въобще няма какво да се обсъжда трябват ли фарове или не.
Ти мислиш така, а аз точно обратно. Кой е прав?
На 1ви пътувах 200+ километра. Тези с светлини (къде къси, къде дълги) се забелязваха пъти по-лесно и разстояните с тях съответно се преценяше пъти по лесно. А слънцето светеше доста прилично...
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това е копирано от сайта на небезизвестен производител
Непогрешимо забележими.
Дневни светлини.
Дневните светлини са интегрирани в кръглите рингове на фаровете и са по-ярки, отколкото габаритите. Осветените рингове са класическа черта на BMW дизайна, а светлината която осигуряват през деня, предава на Серия 1 безпогрешно присъствие, както и допринася за увеличаване на сигурността. Изисква се опционални би-ксенонови светлини.
Някому да прави впечатление на кое място е поставена сигурността,и то условно
Не ми се ще да измествам темата в тази посока,обаче представете си че освободят Максим Ставийски под предтекст че човекът когото уби не е карал с включени светлини примерно...
Непогрешимо забележими.
Дневни светлини.
Дневните светлини са интегрирани в кръглите рингове на фаровете и са по-ярки, отколкото габаритите. Осветените рингове са класическа черта на BMW дизайна, а светлината която осигуряват през деня, предава на Серия 1 безпогрешно присъствие, както и допринася за увеличаване на сигурността. Изисква се опционални би-ксенонови светлини.
Някому да прави впечатление на кое място е поставена сигурността,и то условно

Не ми се ще да измествам темата в тази посока,обаче представете си че освободят Максим Ставийски под предтекст че човекът когото уби не е карал с включени светлини примерно...
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
Един написа:Danny boy написа:Когато съм на дълъг път ги включвам задължително.Много помага на насрещния да прецени дали ще може да изпревари безпроблемно.Създават по-ясно изразено чувство на дистанция.

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Защо ли имам чувството че почти всички, които не обичат фаровете реално искат да спестят ток и пари за крушки, ама си търсят оправдания по 1001 начина
Голямата загуба от фаровете е че за година ще дадете вместо 1500лв за гориво+поддръжка за колата, 1530лв примерно, айде и още 30лв от това, че разхода се е покачил с 0.2 литра....

- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е малко ли са ти тия пари? Докато имам "избор" няма като е слънце да пускам шибаните фарове. Като ми е тъмно ще ги пускам като е светло нема да ги пускам. Поредната система за точене на пари-мутрите приватизираха заводите,които правят крушки и сега цицат ли цицат.
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
BastunSelski написа:Е малко ли са ти тия пари? Докато имам "избор" няма като е слънце да пускам шибаните фарове. Като ми е тъмно ще ги пускам като е светло нема да ги пускам. Поредната система за точене на пари-мутрите приватизираха заводите,които правят крушки и сега цицат ли цицат.

Знаех си че всичко е един голям заговор
Държавата получава пари от производителите на крушки и за това ни принуждава да караме с включени светлини целодневно. Трябва да се опълчим и вечер също да не си включваме фаровете.
Това пък от своя страна ще се отрази положително на статистиката за ПТП-та по пътя, защото всички ще намалим чувствително скоростта като караме без светлини

Ние сме невинни жертви на една тъмна конспирация

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хайде стига!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”