Помощ - след смяна на...не пали сутрин - Решено!!! за ключ!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Помощ - след смяна на...не пали сутрин - Решено!!! за ключ!

Мнениеот pesho_sl » Сря 21 яну 2009 0:08

Колата е Голф 3 1.8 ми 75 муленца - кара се на бензин и на газ!
Проблема е следния - след смяна на кабели за свещи, дистрибуторна капачка, палец колата не иска да запали!
Малко пред история - карам си аз един хубав зимен ден към Варна (пътувам за изпит) и въпросното возило ми прави проблем като е на газ: подавам с педала газ - върви, върна педала на газта - прекъсва копчето за газта и не подава газ. Спирам, паля я държи обороти, обаче мине ли 2000 и спра ли да подавам газ изгасва, ако не я изпреваря и подам газ преди да е изгаснала! Та отидох на един газаджия във Варна-та и ми смениха копчето - сега всичко е 6 (относно копчето)! Аз споделих с газаджията, че една вечер вдигам капака и гледам кабелите за свещите дискотека си правят, капачката и тя! Човекът ми каза да ги сменя, понеже това може би било причината за развалянето на въпросното копче! Прибрах се аз на другия ден - събота - в Сливен-а и веднага първата работа беше да сменя горепосочените консумативи! Направих всичко както трябва - 1,3,4,2 - и колата веднага си запали! ОБАЧЕ взе да излиза много странен шум от дистрибуторната капачка, напомнящ скърцане - все едно нещо търка някъде! На следващия ден - неделя ми се наложи да отида някъде по работа и отивам да паля автомобила - :shock - ми тя не иска да пали - нито на газ, нито на бензин и събори акумулатора! Избутах я от гаража - един приятел помогна - и само докато превъртя гумите и запали! Веднага се обадих тук, там и ме пратиха в понеделник на майстор. Гледаха я и в първия момент казаха, че съм ги лъгал че не искала да пали понеже пред тях запали. Обаче аз я угасих и после пак я запалих - тя не искаше да запали. Пипаха едно къде чатка под капака за газта, като дадеш на контакт - забравих му името - и установиха, че било клеморед - смениха го - колата си палеше чук! Всичко уж е 6 и аз спокоен пак на път към Варна за изпит! Паркирах си аз пред квартирката и на сутринта въпросния автомобил пак направи мизерията - не запали - пак я бутах и тогава запали. И я гледах одеве под капака пак дискотека от към кабелите където се свързват със свещите - понеже тъкмо се прибрах от изпита!

Аз малко се поразписах, но четох доста теми във форума и такъв проблем не видях! МОЛЯ ВИ колеги помагайте да излекувам някак си бангийката, че четвъртък пак съм на път към морската столица!

ПОМОЩ с малки букви
mod edit: batmilko

Последна промяна от pesho_sl на Вто 03 мар 2009 21:50, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: ПОМОЩ - след смяна на кабели за свещи, ... пали когато иска?

Мнениеот Winner25 » Сря 21 яну 2009 0:22

Ако с новите кабели пак излизат искри около лулите, може би не си случил на кабели :roll: Проблема с клемореда ми е познат. Като завъртиш и угасват диодите на ключа и няма ток към газовия клапан. Колата директно на газ ли пали?

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Сря 21 яну 2009 0:27

Winner25 написа:Ако с новите кабели пак излизат искри около лулите, може би не си случил на кабели :roll: Проблема с клемореда ми е познат. Като завъртиш и угасват диодите на ключа и няма ток към газовия клапан. Колата директно на газ ли пали?

директно на газ си пали. като ги сложих кабелите първата вечер нямаше проблем, но сега я гледах има! Преди смяната на консумативите беше чук. Като се замисля май ще си върна всичко старо и ще я видя как се държи! Дистрибуторната капачка е някаква Олимпус, а старата беше БОШ! На газ, на бензин винаги си палеше! И диодите ми на ключа не угасваха, май само къде се обух с тоя клеморед, че и 42 лв. кочината със смяната!
Казаха ми, че щом светели кабелите, значи имало утечка! Как да я намеря тая утечка?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 21 яну 2009 1:00

Според мен трябва да си намериш кабели от които не хвърчат искри. Ако можеш вземи от някой пзнат за проба преди да купуваш за да не се вкарваш в излишни разходи.

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Сря 21 яну 2009 1:30

ходих сега, сложих старата дистрибуторна капачка и стария кабел който идва от бубината и искрите значително намаляха - едвам едвам се забелязват! НО продължава да не пали на бензин. Паля я на газ, прехвърлям я на бензин - работи, но изгася ли я на бензин после не мога да я запаля освен ако не я бутна - тогава е чук!

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Сря 21 яну 2009 14:10

така ... проблема с паленето на газ изчезна, обаче остана проблема с паленето на бензин. Да не би да е изгоряло нещо - помпата се чува като дам на контакт, като запаля на газ и прехвърля на бензин си работи идеално, но изгася ли я на бензин не иска и не иска да запали освен, ако не се бутне - тогава е "чук".
Що е то:
А) свещи;
Б) издъхнало моно;
В) нещо друго за което вие ще се сетите...
Някой да се отзове моля, че утре пак път!!! :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Вто 17 фев 2009 14:19

pesho_sl написа:така ... проблема с паленето на газ изчезна, обаче остана проблема с паленето на бензин. Да не би да е изгоряло нещо - помпата се чува като дам на контакт, като запаля на газ и прехвърля на бензин си работи идеално, но изгася ли я на бензин не иска и не иска да запали освен, ако не се бутне - тогава е "чук".
Що е то:
А) свещи;
Б) издъхнало моно;
В) нещо друго за което вие ще се сетите...
Някой да се отзове моля, че утре пак път!!! :cry: :cry: :cry:

Някой да изкаже мнение по загадката, все пак във форума има 30000+ регистрирани, от които поне 5000+ са активно пишещи и знаещи, не може някой да не се е сблъскал с подобен проблем? :roll: :roll: :idea: :idea:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 17 фев 2009 22:15

Виж дали палеца не превърта,спрямо вала,на който седи.
Може първоначално да си сложил капачката накриво,д асе е счупило чопчето на палеца,което го държи е едно положение,спрямо вала...виж какво е положението.

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Сря 18 фев 2009 14:45

andro_ написа:Виж дали палеца не превърта,спрямо вала,на който седи.
Може първоначално да си сложил капачката накриво,д асе е счупило чопчето на палеца,което го държи е едно положение,спрямо вала...виж какво е положението.

Копчето на палеца е здраво, на газ си пали, на бензин не иска - както писах само при бутане пали на бензин на стартер не иска. Иначе сутрин, от около месец, на газ не иска да запали - заради студа може би, но преди си палеше. Всяка сутрин я изкарвам от гаража и я паля с бутане, добре поне че има малък наклон та като излезе от гаража има как да се засили сама! Вече месец всяка сутрин я паля с бутане. Направо ми писна вече! Пълна death е тая кола!!!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ - след смяна на кабели за свещи, ... пали когато иска?

Мнениеот emo-gar » Сря 18 фев 2009 22:27

Абе да не "меша"газ с бензин,провери газовия клапан.Друго-акумулатора в ред ли е?И трето-тия искри около кабелите все пак са неприемливи.Нещо по делкото да е станало при подмяна на палеца,това скрибуцане оттам не е нормално,да не се бъзика Хол-сензора(разбирай-чукчето).На топла кола същия проблем ли е?

Потребителски аватар
pesho_sl

Re: Помощ - след смяна на кабели за свещи, ... пали когато иска?

Мнениеот pesho_sl » Чет 19 фев 2009 11:11

emo-gar написа:Абе да не "меша"газ с бензин,провери газовия клапан.Друго-акумулатора в ред ли е?И трето-тия искри около кабелите все пак са неприемливи.Нещо по делкото да е станало при подмяна на палеца,това скрибуцане оттам не е нормално,да не се бъзика Хол-сензора(разбирай-чукчето).На топла кола същия проблем ли е?

Тая кола от месец, че и два не иска да запали сутрин на стартер. Припалва и изгасва, и така няколко пъти и не иска да запали. Пали единствено на бутане. След това цял ден си пали, но само на газ - на бензин неиска и не иска! Акумулатора е чисто нов! И днес един комшия по гараж ме попита същото - да не меси бензин с газ! В събота ще я гледам, ще пусна директни кабели да пробвам да я запаля на бензин. Тоя датчик на Хол и той ме съмнява, ама не го знам къде се намира, а за да го проверя дали е от него или не май трябва да се сменя!
П.П. Тя не иска да запали сутрин откакто смениха превключвателя - копчето - за бензин и газ и сложили някакво реле(то трябва да го има, ама дали е сложено правилно)!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ - след смяна на...не пали сутрин - припалва и изгасва!

Мнениеот emo-gar » Чет 19 фев 2009 19:52

Щом пали устойчиво на "газ" винаги и не ти загасва изненадващо-Хол-сензора работи.Насочи се към проверка на налягане на бензина(това бензинова помпа,филтър на горивото..).1.5 бара мисля, че беше правилното налягане на Моно-спринцовката.Имам една версия-да вземеш да откачиш временно куплунга от термо-датчика за антифриз ,намира се на пластмасовия тройник на главата,и пробай как е работата.Евентуално "ресет"на компа чрез откачане на акумулатора за няколко минути и пак проба

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Пет 20 фев 2009 0:31

emo-gar написа:Щом пали устойчиво на "газ" винаги и не ти загасва изненадващо-Хол-сензора работи.Насочи се към проверка на налягане на бензина(това бензинова помпа,филтър на горивото..).1.5 бара мисля, че беше правилното налягане на Моно-спринцовката.Имам една версия-да вземеш да откачиш временно куплунга от термо-датчика за антифриз ,намира се на пластмасовия тройник на главата,и пробай как е работата.Евентуално "ресет"на компа чрез откачане на акумулатора за няколко минути и пак проба

Вече и на газ не иска да пали бангийката, припалва и изгасва. Утре ще махна тоя куплунг, сетих се къде е, но като го махна какво да очаквам - трябва да запали или ...? Голям зор и е първото палене - т.е. не иска да запали, после цял ден си пали! От това, че изпарителя бил замръзнал не е, понеже в големи студове съм я палил без проблем на газ. Всичко това е в резултат от смяна на копчето за газта с друго.

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Вто 03 мар 2009 15:24

Благодаря на отзовалите се колеги! Проблема е решен!!! Време е за :lock: на темата!!!

Потребителски аватар
JOY
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ - след смяна на...не пали сутрин - Решено!!! за ключ!

Мнениеот JOY » Сря 04 мар 2009 2:46

Не разбрах проблема в ключа ли се оказа или ? :gruebel

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”