Здрасти, Данчо.
Със същия таралясник съм, та ще се пробвам с помощта...
Прочетох предния ти постинг, за опита ти със стабилизатора на напрежение в таблото, така, че първо по часта, която смятам, ще ти е по-лесно:
Бобината старателно е огледай за пукнатини. Ако това непалене се случва по-често при влажно време- много вероятно е да е от нея.
Отвори разпределителната капачка и виж под палеца да не би да има следи от масло. Хол-датчика хич не се разбира с маслата и корпуса му здава багажа

Свържи едно светодиодче паралелно на 5-ата дюза, отдясно на смукателния колектор. При студен старт тя трябва да сработва, докато въртиш стартера. Ако светодиода свети- отвий й двете болтчета и виж дали наистина пръска.
Друго, което се сещам е клемореда. Наскоро ми се случи да го диагностицирам на един Пассат. Даваш на контакт- всичко ОК. Въртиш на стартер- стартера върти, но изчезва контакта. Хванах го, като видях, че точно в този момент захранването на Хол-датчика изчезва!
Следващото е налягане на гориво

Може да си постъпва, но ако налягането е ниско- пиши го бегало да запали! Там вече или горивен филтър, или помпата ти е износена оста и заклинва. Като развърти- оправя се.
Налягането, без да си запалил, само на контакт трябва да е 3 бара. Мери се най-лесно пак на маркуча на 5-ата дюза.
Възможно е и да 'залепва' помпата от гадории от 'хубавия' ни бензин или да са се разложили гумените уплътнения и те да залепват.
Дано съм бил полезен!
Успех!