Помощ за покупка на Пасат 5,5 от Германия

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Помощ за покупка на Пасат 5,5 от Германия

Мнениеот kiki1 » Сря 04 мар 2009 13:47

Здравейте колеги!
Другата седмица съм решил да ходя до Германия за покупка на Пасат 5,5 и поне знам ,че и там се правят магарии с километражите искам да питам някой,който работи или има контакти с представителния сервиз на VW евентуално да провери по рамата за посещенията и в сервиз.Ще бъда много благодарен за тази услуга и съответно ще си платя.За контакти пишете на лични.Благодаря предварително

Последна промяна от dobrin на Нед 08 мар 2009 21:27, променено общо 1 път.
Причина: По-конкретно заглавие!

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: Помощ за Пасат 5,5

Мнениеот StS » Сря 04 мар 2009 13:58

Колега, първо успех с избора, искам да попитам какъв двг си се насочил, комби/седан, и т.н

За километри винаги може да се маниполират, не гледай км-те те няма да ти кажат в какво състояние е колата. Разгледай как е двг,интериора, ламарините, ако може я закарай и в сервиз за ВАГ КОМ и така. За другото - късмет

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Сря 04 мар 2009 15:00

Така е прав си, но все пак не ми се ще да е на 300000.Спрял сам се на седан 1,9-131к.с или 1,8Т около 2003-2004г.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 04 мар 2009 15:22

kiki1 написа:Така е прав си, но все пак не ми се ще да е на 300000.Спрял сам се на седан 1,9-131к.с или 1,8Т около 2003-2004г.

Отличен избор, това са последните години от производството, /май в началото на 2005 също има някакви бройки ама това е без значение/. Ами търси от човек в такъв случай и бих те посъветвал да е бензин но, това си е лично мое мнение. Между другото ако можеш намини през Швейцария, там има страхотни от към качество бройки.

Като го докараш - задължително в форума снимки и да се похвалиш :D

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Сря 04 мар 2009 15:59

Разбира се :да: Да в Швейцария са най-хубави колите ,но са и най-скъпи.

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Сря 04 мар 2009 18:09

Здр.колега.аз имам такъв Пасат към какъвто си се насочил,дизел 131к.с. и мога да ти кажа че за 2-те години през които го карам вече не съм имал никакъв проблем!Аз също се съмнявам в истината за моите километри,но сега работя по въпроса да разбера дали са реални.Като го купих показваше 62000 и нещо!В миналия брой на Автобилд,който излезе тук имаше една статия за точно тези шашми с километрите.Пишеше,че на колите с електронни километражи в някои Официални представителства на БМВ могат по самия ключ да ти кажат на колко км реално е колата.Всичката информация се запаметявала в ключа :shock Предполагам,че Фолксваген може би имат същата система!Така,че няма да е зле като отидеш в Германия да поразпиташ!А и германците май имат много строги закони специално за бъзикането на километражите на автомобилите!

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Сря 04 мар 2009 18:17

за да попаднеш на магерена кола,трябва да попаднеш на българско или сръбско магаре.за един германец е доста под достойнството му да се занимава с такива магарии.купи си кола от германец за да спиш спокойно,личен опит от две покупки.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Сря 04 мар 2009 18:19

soto73 написа:Здр.колега.аз имам такъв Пасат към какъвто си се насочил,дизел 131к.с. и мога да ти кажа че за 2-те години през които го карам вече не съм имал никакъв проблем!Аз също се съмнявам в истината за моите километри,но сега работя по въпроса да разбера дали са реални.Като го купих показваше 62000 и нещо!В миналия брой на Автобилд,който излезе тук имаше една статия за точно тези шашми с километрите.Пишеше,че на колите с електронни километражи в някои Официални представителства на БМВ могат по самия ключ да ти кажат на колко км реално е колата.Всичката информация се запаметявала в ключа :shock Предполагам,че Волксваген може би имат същата система!Така,че няма да е зле като отидеш в Германия да поразпиташ!А и германците май имат много строги закони специално за бъзикането на километражите на автомобилите!

Имат,но го правят и там по автокъщите,,а тях повечето ги държат араби,сърби и т.н.
и повечето са за export.По ключа не става на VW.Казват ,че най-сигурно е проверка по рамата в представителен сервиз,но и то не е голяма гаранция

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Сря 04 мар 2009 18:26

palikari написа:за да попаднеш на магерена кола,трябва да попаднеш на българско или сръбско магаре.за един германец е доста под достойнството му да се занимава с такива магарии.купи си кола от германец за да спиш спокойно,личен опит от две покупки.

:да:

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Сря 04 мар 2009 18:33

soto73 написа:
palikari написа:за да попаднеш на магерена кола,трябва да попаднеш на българско или сръбско магаре.за един германец е доста под достойнството му да се занимава с такива магарии.купи си кола от германец за да спиш спокойно,личен опит от две покупки.

Абсолютно съм съгласен с теб :да:

Потребителски аватар
mopowah
Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
Двигател:

Мнениеот mopowah » Чет 05 мар 2009 10:58

100% за Германия!

Тук в официалния ми изкараха 4 страници разпечатки кога и какво е сменяно и ремонтирано, когато колата е карана там!

Мисля, че най-добре е да е била служебна на голяма фирма - сещаш се като му светне нещо и се води на сервиз на секундата.

Гледай да е или от съвестен германец, или от немска автокъща.

Последна промяна от mopowah на Пет 06 мар 2009 10:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 05 мар 2009 23:29

Истината е винаги "по средата"...

Разпечатки по принцип са възможни само и единствено, ако колата е била в оторизиран сервиз на VW. Няма значение от коя държава е (имам предвид от страните, от където се вкарват коли).Пример: Моя пасат е от Люксембург, разпечатка в Германия не е проблем.

Тва с "най-добре" от голяма фирма е много относително: Моя работодател е "средно голяма фирма" с под 100 автомобила на лизинг. От колегите, с които имам взимане даване няма нито един, който да кара така, както ние караме личните си коли:

1. Всички: Никога под 1/3 на оборотомера
2. Всички: Никога колата не се оставя да загрее, а се кара "както дойде"
3. Имам колега, който караше А6 само на S на автоматика само с кикдаун. Разхода му беше рядко под 18 бензин
4. Друг колега: Темпомата му беше "настроен" на 220, за да може на магистралата с Resume да "ускорява лесно"

и други такива...

А после лежи ти на тая кълка, че той ходи винаги да му долеят масло, като му светне лампата...

Vr6 2.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vr6 2.8 » Нед 08 мар 2009 16:02

здр на мен ми беше писнало от такива търговци да ме обеждават че определена кола хубава при положение че си личи че колата е истрадала.така че реших проблема като си поръчах на едно момче да ми докара от щатите там не се ебават така и сега съм мн доволен.
ако се интересуваш саита е cars.com а аз ще те свържа с момчето
:обичам ви

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 10 мар 2009 0:09

kiki1 написа:
soto73 написа:

Абсолютно съм съгласен с теб :да:

Криза е все пак,а и германците също биват няколко вида

http://www.tacho-vor-ort.com/
Тахо-тунинг по домовете :applause:

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Вто 10 мар 2009 9:54

icoico написа:Криза е все пак,а и германците също биват няколко вида

http://www.tacho-vor-ort.com/
Тахо-тунинг по домовете :applause:

Така си е има много видове "германци", а и името на тази фирмичка ми звучи много "германско" mhihi
Company: Ismail Incidelen
......
Явно ще да е от новите германци mhihi
Не случайно препатили дават съвет като прочетеш в обявата Für Export или името на собственика не "звучи по немски" да бягаш на далеч от тази кола.

Върни се в “Passat”