Здравейте колеги!
Другата седмица съм решил да ходя до Германия за покупка на Пасат 5,5 и поне знам ,че и там се правят магарии с километражите искам да питам някой,който работи или има контакти с представителния сервиз на VW евентуално да провери по рамата за посещенията и в сервиз.Ще бъда много благодарен за тази услуга и съответно ще си платя.За контакти пишете на лични.Благодаря предварително
Помощ за покупка на Пасат 5,5 от Германия
Помощ за покупка на Пасат 5,5 от Германия
Последна промяна от dobrin на Нед 08 мар 2009 21:27, променено общо 1 път.
Причина: По-конкретно заглавие!
Причина: По-конкретно заглавие!
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: Помощ за Пасат 5,5
Колега, първо успех с избора, искам да попитам какъв двг си се насочил, комби/седан, и т.н
За километри винаги може да се маниполират, не гледай км-те те няма да ти кажат в какво състояние е колата. Разгледай как е двг,интериора, ламарините, ако може я закарай и в сервиз за ВАГ КОМ и така. За другото - късмет
За километри винаги може да се маниполират, не гледай км-те те няма да ти кажат в какво състояние е колата. Разгледай как е двг,интериора, ламарините, ако може я закарай и в сервиз за ВАГ КОМ и така. За другото - късмет
Така е прав си, но все пак не ми се ще да е на 300000.Спрял сам се на седан 1,9-131к.с или 1,8Т около 2003-2004г.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
kiki1 написа:Така е прав си, но все пак не ми се ще да е на 300000.Спрял сам се на седан 1,9-131к.с или 1,8Т около 2003-2004г.
Отличен избор, това са последните години от производството, /май в началото на 2005 също има някакви бройки ама това е без значение/. Ами търси от човек в такъв случай и бих те посъветвал да е бензин но, това си е лично мое мнение. Между другото ако можеш намини през Швейцария, там има страхотни от към качество бройки.
Като го докараш - задължително в форума снимки и да се похвалиш

- soto73
- Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
- Двигател: CRLB 2015
- Контакти:
Здр.колега.аз имам такъв Пасат към какъвто си се насочил,дизел 131к.с. и мога да ти кажа че за 2-те години през които го карам вече не съм имал никакъв проблем!Аз също се съмнявам в истината за моите километри,но сега работя по въпроса да разбера дали са реални.Като го купих показваше 62000 и нещо!В миналия брой на Автобилд,който излезе тук имаше една статия за точно тези шашми с километрите.Пишеше,че на колите с електронни километражи в някои Официални представителства на БМВ могат по самия ключ да ти кажат на колко км реално е колата.Всичката информация се запаметявала в ключа
Предполагам,че Фолксваген може би имат същата система!Така,че няма да е зле като отидеш в Германия да поразпиташ!А и германците май имат много строги закони специално за бъзикането на километражите на автомобилите!

- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
за да попаднеш на магерена кола,трябва да попаднеш на българско или сръбско магаре.за един германец е доста под достойнството му да се занимава с такива магарии.купи си кола от германец за да спиш спокойно,личен опит от две покупки.
soto73 написа:Здр.колега.аз имам такъв Пасат към какъвто си се насочил,дизел 131к.с. и мога да ти кажа че за 2-те години през които го карам вече не съм имал никакъв проблем!Аз също се съмнявам в истината за моите километри,но сега работя по въпроса да разбера дали са реални.Като го купих показваше 62000 и нещо!В миналия брой на Автобилд,който излезе тук имаше една статия за точно тези шашми с километрите.Пишеше,че на колите с електронни километражи в някои Официални представителства на БМВ могат по самия ключ да ти кажат на колко км реално е колата.Всичката информация се запаметявала в ключаПредполагам,че Волксваген може би имат същата система!Така,че няма да е зле като отидеш в Германия да поразпиташ!А и германците май имат много строги закони специално за бъзикането на километражите на автомобилите!
Имат,но го правят и там по автокъщите,,а тях повечето ги държат араби,сърби и т.н.
и повечето са за export.По ключа не става на VW.Казват ,че най-сигурно е проверка по рамата в представителен сервиз,но и то не е голяма гаранция
- soto73
- Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
- Двигател: CRLB 2015
- Контакти:
palikari написа:за да попаднеш на магерена кола,трябва да попаднеш на българско или сръбско магаре.за един германец е доста под достойнството му да се занимава с такива магарии.купи си кола от германец за да спиш спокойно,личен опит от две покупки.

soto73 написа:palikari написа:за да попаднеш на магерена кола,трябва да попаднеш на българско или сръбско магаре.за един германец е доста под достойнството му да се занимава с такива магарии.купи си кола от германец за да спиш спокойно,личен опит от две покупки.
Абсолютно съм съгласен с теб

- mopowah
- Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
- Двигател:
100% за Германия!
Тук в официалния ми изкараха 4 страници разпечатки кога и какво е сменяно и ремонтирано, когато колата е карана там!
Мисля, че най-добре е да е била служебна на голяма фирма - сещаш се като му светне нещо и се води на сервиз на секундата.
Гледай да е или от съвестен германец, или от немска автокъща.
Тук в официалния ми изкараха 4 страници разпечатки кога и какво е сменяно и ремонтирано, когато колата е карана там!
Мисля, че най-добре е да е била служебна на голяма фирма - сещаш се като му светне нещо и се води на сервиз на секундата.
Гледай да е или от съвестен германец, или от немска автокъща.
Последна промяна от mopowah на Пет 06 мар 2009 10:28, променено общо 1 път.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Истината е винаги "по средата"...
Разпечатки по принцип са възможни само и единствено, ако колата е била в оторизиран сервиз на VW. Няма значение от коя държава е (имам предвид от страните, от където се вкарват коли).Пример: Моя пасат е от Люксембург, разпечатка в Германия не е проблем.
Тва с "най-добре" от голяма фирма е много относително: Моя работодател е "средно голяма фирма" с под 100 автомобила на лизинг. От колегите, с които имам взимане даване няма нито един, който да кара така, както ние караме личните си коли:
1. Всички: Никога под 1/3 на оборотомера
2. Всички: Никога колата не се оставя да загрее, а се кара "както дойде"
3. Имам колега, който караше А6 само на S на автоматика само с кикдаун. Разхода му беше рядко под 18 бензин
4. Друг колега: Темпомата му беше "настроен" на 220, за да може на магистралата с Resume да "ускорява лесно"
и други такива...
А после лежи ти на тая кълка, че той ходи винаги да му долеят масло, като му светне лампата...
Разпечатки по принцип са възможни само и единствено, ако колата е била в оторизиран сервиз на VW. Няма значение от коя държава е (имам предвид от страните, от където се вкарват коли).Пример: Моя пасат е от Люксембург, разпечатка в Германия не е проблем.
Тва с "най-добре" от голяма фирма е много относително: Моя работодател е "средно голяма фирма" с под 100 автомобила на лизинг. От колегите, с които имам взимане даване няма нито един, който да кара така, както ние караме личните си коли:
1. Всички: Никога под 1/3 на оборотомера
2. Всички: Никога колата не се оставя да загрее, а се кара "както дойде"
3. Имам колега, който караше А6 само на S на автоматика само с кикдаун. Разхода му беше рядко под 18 бензин
4. Друг колега: Темпомата му беше "настроен" на 220, за да може на магистралата с Resume да "ускорява лесно"
и други такива...
А после лежи ти на тая кълка, че той ходи винаги да му долеят масло, като му светне лампата...
-
- Автомобил:
- Двигател:
здр на мен ми беше писнало от такива търговци да ме обеждават че определена кола хубава при положение че си личи че колата е истрадала.така че реших проблема като си поръчах на едно момче да ми докара от щатите там не се ебават така и сега съм мн доволен.
ако се интересуваш саита е cars.com а аз ще те свържа с момчето

ако се интересуваш саита е cars.com а аз ще те свържа с момчето

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kiki1 написа:soto73 написа:palikari написа:за да попаднеш на магерена кола,трябва да попаднеш на българско или сръбско магаре.за един германец е доста под достойнството му да се занимава с такива магарии.купи си кола от германец за да спиш спокойно,личен опит от две покупки.
Абсолютно съм съгласен с теб
Криза е все пак,а и германците също биват няколко вида
http://www.tacho-vor-ort.com/
Тахо-тунинг по домовете

icoico написа:Криза е все пак,а и германците също биват няколко вида
http://www.tacho-vor-ort.com/
Тахо-тунинг по домовете
Така си е има много видове "германци", а и името на тази фирмичка ми звучи много "германско"

Company: Ismail Incidelen
......
Явно ще да е от новите германци

Не случайно препатили дават съвет като прочетеш в обявата Für Export или името на собственика не "звучи по немски" да бягаш на далеч от тази кола.