ръчната хваща перфектно ама уви отзаде няма никой (на накладките има много феродо) ?? помагаите а да кажа вчера ми натискаха спирачките аз държах отзаде барабана и се чува вътре да мърда (даже леко поскърцва) другото дето ми направи впечетление че до задната лява гума има една буца с 4 тръбички в нея и като натиснат спирачката нещо като бутало се движи , помагаите
въпрос за спирачки
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за спирачки
и аз да си кажа болката , вчера ходих на годишен преглед минах си почти всичко и оп няма задни спирачки (сменил съм накладки предни и задни , чистиха ми там цилиндарчетата ) предните си ловчт перфектно само да чукна и забива муцуна , значи ако пита някои колата си има ABS,
ръчната хваща перфектно ама уви отзаде няма никой (на накладките има много феродо) ?? помагаите а да кажа вчера ми натискаха спирачките аз държах отзаде барабана и се чува вътре да мърда (даже леко поскърцва) другото дето ми направи впечетление че до задната лява гума има една буца с 4 тръбички в нея и като натиснат спирачката нещо като бутало се движи , помагаите
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: въпрос за спирачки
absent написа: до задната лява гума има една буца с 4 тръбички в нея и като натиснат спирачката нещо като бутало се движи , помагаите
Колега, това е така наречения "кантар" или разпределител на спирачната течност. 4 защото имаш 4 спирачни апарата и той определя къде да отиде повече течност и следователно да спират повече спрямо другите. По принцип на всички автомобили предните спирачки спират повече отколкото задните при ненатоварено положение. При натоварено положение спират и задните, затова е наречено "кантар". Провери го дали е в добро състояние (дали след като натиснеш педала на спирачките отива течност към задните апарати и ако не значи причината е в тръбичките). Успех, дано го оправиш, че е гадно без задни спирачки...
- reactiven
- Автомобил:
- Двигател:
pRo_4_LiFe написа:absent написа: до задната лява гума има една буца с 4 тръбички в нея и като натиснат спирачката нещо като бутало се движи , помагаите
Колега, това е така наречения "кантар" или разпределител на спирачната течност. 4 защото имаш 4 спирачни апарата и той определя къде да отиде повече течност и следователно да спират повече спрямо другите. По принцип на всички автомобили предните спирачки спират повече отколкото задните при ненатоварено положение. При натоварено положение спират и задните, затова е наречено "кантар". Провери го дали е в добро състояние (дали след като натиснеш педала на спирачките отива течност към задните апарати и ако не значи причината е в тръбичките). Успех, дано го оправиш, че е гадно без задни спирачки...
колега, не съм съгласен с теб.... тръбичките са 4 не защото са 4 спирачни апарата, а 2 за вход на течността и 2 за изход. КАНТАРА ДЕЙСТВА САМО И ЕДИНСТВЕННО В/У ЗАДНИТЕ КОЛЕЛА!
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
да колеги съгласен съм с вас ама проблема е че , няма никакви задни спирачки колкото и да натискам спирачката валяците на прегледа си въртяха нито лява нито дясна доколкото разбирам спирачна течност отива защото има някакво движение на накладките в барабаните скърцат
което също ми е чудно , а ръчната си бачка идеално феродо има спирачна течност има спирачки нема
забравх да кажа че преди една седмица беше светнала лампата за ABS ама като махнах клемата на акумолатора грешката се зачисти и сега си работи
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, имайте в предвид при смяна на задните накладки е необходимо да се "припасват" известно време.В моя случай минах 300км. (през Петрохан) докато задните "хванаха" както трябва.Гледах го вече филма-КАТ , дай сега задните..."а, нямааа", феродо ново , барабани чисти....Може да има нещо общо с ABS-системата , както е при колегата absent, не мога да кажа, при мен няма тая екстра,но така се излекувах
- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
Re:
[quote="absent"]да колеги съгласен съм с вас ама проблема е че , няма никакви задни спирачки колкото и да натискам спирачката валяците на прегледа си въртяха нито лява нито дясна доколкото разбирам спирачна течност отива защото има някакво движение на накладките в барабаните скърцат
което също ми е чудно , а ръчната си бачка идеално феродо има спирачна течност има спирачки нема
забравх да кажа че преди една седмица беше светнала лампата за ABS ама като махнах клемата на акумолатора грешката се зачисти и сега си работи[/quotе/
стара тема пресен случай същото ми се случи днес на гтп ако не стане с обезвъздушаване къде да търся проблема че задните са на 25%
стара тема пресен случай същото ми се случи днес на гтп ако не стане с обезвъздушаване къде да търся проблема че задните са на 25%
- reactiven
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Re:
дзвера написа:absent написа:да колеги съгласен съм с вас ама проблема е че , няма никакви задни спирачки колкото и да натискам спирачката валяците на прегледа си въртяха нито лява нито дясна доколкото разбирам спирачна течност отива защото има някакво движение на накладките в барабаните скърцаткоето също ми е чудно , а ръчната си бачка идеално феродо има спирачна течност има спирачки нема
забравх да кажа че преди една седмица беше светнала лампата за ABS ама като махнах клемата на акумолатора грешката се зачисти и сега си работи[/quotе/
Търси проблема в регулатора на усилието на задните колела, 'кантара'
Залагам на износени барабани(може да го провериш,премериш) или на калпаво фефодо.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Кантара не е майсторски термин. Когато се спира рязко предницата забива надолу, а задната част се повдига и сцеплението на задните гуми с асфалта намалява, което води до опасност от поднасяне на колата.Предназначението му е да намали налягането на спирачната течност в задните спирачки при повдигане на задната част на колата.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
колега а пробва ли да видиш как да го обесня хода на ръчната спирачка
и аз имам същия проблем и за мен решението е следното: проблема при мен се оказа в регулиращото устроиство на хлабината между челюста и барабана, представлява един клин с пружинка. и за така смених задните накладки и няма никои и чакам да се сработят и чакам и ми писна и рових в форума и намерих стара тема по въпроса, не помня каква беше точно на извода които запомних е че ръчната трябва да е натегната за да имаш спирачки
т.е трябва да ти лови на 2-3 зъб
така и я направих и се оправи
. но вчера забелязвам че спирачките не са това което бяха(явно съм ги поизпилил на витиня) не ловят. и си викам я за пробата да пробвам как ще е ако дръпна ръчната на един зъб, е досещате се е*ати спирачките
за мен това е решението на проблема поне при мен, но това е малко крайна мярка първо колега пробвай да им "обереш" хлабината като докато спираш първо дръпни ръчната малко докато усетиш че лови и тогава с педала спираш, може и на място да припомпваш педала после но на запален двигател заради сервото и ще видиш дали има ефект.
така и я направих и се оправи
. но вчера забелязвам че спирачките не са това което бяха(явно съм ги поизпилил на витиня) не ловят. и си викам я за пробата да пробвам как ще е ако дръпна ръчната на един зъб, е досещате се е*ати спирачките за мен това е решението на проблема поне при мен, но това е малко крайна мярка първо колега пробвай да им "обереш" хлабината като докато спираш първо дръпни ръчната малко докато усетиш че лови и тогава с педала спираш, може и на място да припомпваш педала после но на запален двигател заради сервото и ще видиш дали има ефект.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
По-принцип кантар на кола с АБС, не се монтира, напълно излишен е!!!
пробвай да натегнеш, от ръчната задните колела и ще усетиш разлика.
пробвай да натегнеш, от ръчната задните колела и ще усетиш разлика.
- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
колеги не съм видял че в цитата е споменат АБС
е аз нямам
а ръчната държи на 3-4 зъб
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”