Става въпрос за G2 GTI, и на 4-те гуми са дискови спирачки. Та .... знам че единия от тях е крив, поради причината, че при спиране от скорост примерно 60км/ч педала на спирачките вибрира и се усеща как колата спира на интервали, т.е. сякащ придърпва, нещо такова. Идеята ми е да разбера кой диск е крив та да знам дали предни дискове да сменям или задни.
Мерси предварително на всички.
Как да разбера кой от 4-те диска е крив?
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
Re: Как да разбера кой от 4-те диска е крив?
и при мен е така колега
мисля че е от предните диксове,задните няма как да ти тресат така и са по скоро предите два диска.моите ги бях струговал,оправиха се за 2 месеца и после пак същата работа,ама са предни дискове според мен,и двата трябва да смениш,всъщност задните по може да се усещат на педала,ама почни от предните,гадна работа тия дискове... 
мисля че е от предните диксове,задните няма как да ти тресат така и са по скоро предите два диска.моите ги бях струговал,оправиха се за 2 месеца и после пак същата работа,ама са предни дискове според мен,и двата трябва да смениш,всъщност задните по може да се усещат на педала,ама почни от предните,гадна работа тия дискове... - zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Погледни тази тема, не е баш пож проблема но може да помогне.
viewtopic.php?f=5&t=89277&hilit=%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8+%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5
В търсачката излизат доста теми за дискове. Потърси.
viewtopic.php?f=5&t=89277&hilit=%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8+%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5
В търсачката излизат доста теми за дискове. Потърси.
- V_i_T
- Автомобил: Golf 2 GTI
- Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
- Контакти:
Колега, мерси разбира се за отговора, но ....... това е то, че аз искам да разбера КОЙ диск е крив - смяната, проблема и т.н. знам че ги има и знам какво трябва да се направи. Идеята ми е да не взема да сменя предните пък проблема да си остане - то е ясно, че ще е гот и 4-те диска да са нови, ама все пак - искам да разбера КОЙ точно диск е изкривен.
прави се измерване с микрометър на стойка на всяко едно колело, и разбираш кое е
стругари би трябвало да правят тази услуга.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Огледай първо дисковете за видими петна. Обикновено кривият диск има такива. След това, ако не откриеш такива, вдигни на крик едното предно колело, палиш и включваш на скорост, например трета, след това леко на спирачките. Бие ли ти педала значи е този, ако ли пък не, минаваш на другото предно. Да провериш задните ще ти трябва помощ. Пак вдигаш на крик едното и завърташ на ръка, някой от вътре натиска съвсем леко педала на спирачката, кривия диск хваща само на места ....
- V_i_T
- Контакти:
pedalchobaba написа:... вдигни на крик едното предно колело, палиш и включваш на скорост...
Sorry за въпроса
?- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
V_i_T написа:pedalchobaba написа:... вдигни на крик едното предно колело, палиш и включваш на скорост...
Sorry за въпроса, ама как така само едното колело вдигнато
, то така няма ли да захване и другото, да тръгне ........... и там вече падане от крика и к'ви ли не последици
?
Аз така с ладата правех 180

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
сваляш ги и при стругар
кви крикове кви 5 лв.
кви крикове кви 5 лв.
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
parno написа:сваляш ги и при стругар![]()
кви крикове кви 5 лв.
да колега и кво става като ги занесеш на стругар......?моите като ги струговах точно за два месеца пак почнаха да бият,не става то има умора на метала вече и кво ли не оше.....моят съвет е да не се занимава човек с тва да стргова,щото само временно се оправя,новото си е ново или на морга,ама там на късмет дали ще уцелиш и пак може би ше е временно
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Подкрепям колегата Lifeguard. Щом е GTI при всички положения е с вентилирани дискове. Най вероятно си имат вече и ръб на края. Като се прибави и отнемнето на струга ... то какво остана?
Не ми се е случвало, но мога да си представя какво е да счупиш диск.
Моят съвет е, виж дали са предни или задни, купувай два и сменявай.
Не ми се е случвало, но мога да си представя какво е да счупиш диск.
Моят съвет е, виж дали са предни или задни, купувай два и сменявай.
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Много лесно ще разбереш дали са предни или задни - ако са предни при натискане на спирачката при малко по-висока скорост ще имаш вибрации във волана (логично е да се получат) - сменяш ги и двата диска и си пушка 
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Lifeguard написа:...
не виждам къде съм писал да ги стругова ама аре
стругар ще му каже от голяма до най-малката кривина в който и да е от 4-те диска...
- V_i_T
- Контакти:
theraven написа:Много лесно ще разбереш дали са предни или задни - ако са предни при натискане на спирачката при малко по-висока скорост ще имаш вибрации във волана (логично е да се получат) - сменяш ги и двата диска и си пушка
Колега, мерси !!! Защото при по високи скорости наистина се усещат вибрации във волана, при по-малка скорост бие само педала - май наистина ще са предните. Ще ги сменям предните, пък ако не са те
P.S. Ако все още имате някакви реалистични предположения как може да се разбере КОЙ ТОЧНО диск е проблемния, моля споделете.
- kazalza
- Автомобил:
- Двигател:
значи колеги и аз съм струговал мойте дискове (предните) майстора ми каза че се изкривяват от резки спирачки и ,от това като са загрели да ги прискаш с студенна вода , и още нещо каза че дискове над 10000км прави няма!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”