Какво не трябва да сменяме с втора употреба части?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво не трябва да сменяме с втора употреба части?

Мнениеот alex_zazy » Чет 05 мар 2009 8:15

Според мен има неща където нови или няма къде да ги намериш нови или не можеш да ги купиш нови: Моторче празен ход, Дебитомер, ЕКУ, Дроселови клапи и други работи, които са неоправдано скъпи (бензинови регулатори например за мен ми искаха за голфа 180 лв. за един кирлив регулатор пък си го намерих за 20 лв. 2ра ръка)

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Чет 05 мар 2009 16:09

А бе вие що сте си взели коли които не можете да поддържате ? Само ново всичко друго е компромис ама не ново от Симеон или други незнайни клошарски магазини.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Чет 05 мар 2009 17:10

shpeki ,ти въобще разбра ли замисъла на темата??!!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 05 мар 2009 19:44

shpeki написа:А бе вие що сте си взели коли които не можете да поддържате ? Само ново всичко друго е компромис ама не ново от Симеон или други незнайни клошарски магазини.

Купи си нова хидравлична рейка като ти протече бе отвореняк,струва 1300лв,колата ти цялата е 3000-ще си купиш ли? :evil:

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Мнениеот di4evv » Съб 07 мар 2009 0:30

shpeki написа:А бе вие що сте си взели коли които не можете да поддържате ? Само ново всичко друго е компромис ама не ново от Симеон или други незнайни клошарски магазини.

да бе колега,точно тъй.ама кат караш кола за 2000 лв и кат ти се прецака демпферната шайба на коляновия вал ,тогава кво прайм?Отивам в аутоплюса и изсипвам 1053 лв за нова шайба?

бутала що да не може ,аз си взех 2-ра употреба MAHLE за 60 лв от колега,а на магазина са 600.И кво няма да върви мотора с тях ли?Тва са консумативи дет са доста скъпички(поне за моите възможности),и никой не може да ме убеди,че трябва да си ги купя нови.То по таз логика дай всички да си купим нови коли и да си караме.3 датчика смених за температурата(нови),еми докато не си намерих оригинален(2-ра употреба)стрелката не спря да се е..ава

Никога не съм правил компромиси за части по окачването,спирачки,кормилната уредба.Накладки,шарнири ,накрайници,маркучета и т.н-САМО НОВИ.Има обаче и други части които трябва да се сменят и които според мен е по добре да са 2-ра употрба,отколкото някое китайско менте.Все пак това е мое лично мнение и аз никой не ангажирам с него

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Мнениеот JoroKN » Съб 07 мар 2009 4:49

di4evv написа:

да бе колега,точно тъй.ама кат караш кола за 2000 лв и кат ти се прецака демпферната шайба на коляновия вал ,тогава кво прайм?Отивам в аутоплюса и изсипвам 1053 лв за нова шайба?

бутала що да не може ,аз си взех 2-ра употреба MAHLE за 60 лв от колега,а на магазина са 600.И кво няма да върви мотора с тях ли?Тва са консумативи дет са доста скъпички(поне за моите възможности),и никой не може да ме убеди,че трябва да си ги купя нови.То по таз логика дай всички да си купим нови коли и да си караме.3 датчика смених за температурата(нови),еми докато не си намерих оригинален(2-ра употреба)стрелката не спря да се е..ава

Никога не съм правил компромиси за части по окачването,спирачки,кормилната уредба.Накладки,шарнири ,накрайници,маркучета и т.н-САМО НОВИ.Има обаче и други части които трябва да се сменят и които според мен е по добре да са 2-ра употрба,отколкото някое китайско менте.Все пак това е мое лично мнение и аз никой не ангажирам с него

Колега евала за казаното според мен си напълно прав и те подкрепям на 100% :applause: :да:
И да не съм офф, не слагайте втора ръка аудио говорители :wink:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 08 мар 2009 15:07

А възможно ли е примерно един амортисьор даден магазин да го купува от моргата,след това да го пребоядисва,лъсват го целия, и му слагат 100% че и повече надценка и да го продават за нов :?: :roll:

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Мнениеот JoroKN » Пон 09 мар 2009 8:36

Golf_Diesel_ написа:А възможно ли е примерно един амортисьор даден магазин да го купува от моргата,след това да го пребоядисва,лъсват го целия, и му слагат 100% че и повече надценка и да го продават за нов :?: :roll:

На мен лично не ми се вярва но в нашата държава всичко е възможно :|

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 09 мар 2009 16:08

Не мисля че някой си купува само нови неща. Колко хора биха си купили нов карбуратор, борд компютър или изобщо нещо безсмислено скъпо - много ясно че няма да дам за Г2 1000лв за една отделна част.

Ама има един голям процент от хора, дето обясняват, че неща като съединител, амортисьор или термостат е супер оферта да си купиш 2 ръка, понеже нови са ментета. С Трабанта работех на тоя принцип - ново менте или втора ръка. Ами....ремонтирах постоянно едни и същи неща, докато не се изръся за оригинално ново. Вярно излиза двойно, ама като си сметнеш загубеното време и труда на майстора излиза баш същото.

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Пон 09 мар 2009 19:36

Не можеш да сравняваш цената на нови части на Трабант и Фолксваген, разликата е драстична. А и колко ментета има за Трабант и колко за ФВ?

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 09 мар 2009 21:08

Вярно е не са еднакви. За трабант са по скъпи : спирачна помпа МЕНТЕ 120лв, колянов вал менте е 150лв, предни фалшиви накладки 40комплект лв, цилиндърчета пак ментаци 80лв Свикнах да ми казват "няма" "свърши" "като докараме" "има унгарско" "много е запазено" и т.н, защото оригинални части има само с връзки или от запасите на някой дядо.

За голф винаги мога да си купя оригинални части, които струват малко повече от втора ръка, ама вероятно ще ме надживеят. Втората ръка осоновна част след 1-2 години макс пак ще е за смяна и пак ще минавам през същите филми вместо да си карам колата. Одавна разбрах че евтиното излиза скъпо, ама не се знае кога ще го разберат и другите - може би при N-тата смяна на изпуснали амортисьори или при десетия термостат/температурен датчик, който или е от най-евтините или е втора ръка.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 19 мар 2009 10:03

:lol: Хах- интересна тема се заформи! Няма еднозначен отговор на тоя въпрос- все ки решава сам. Искам обаче да попитам "феновете" на НОВИ И ОРИГИНАЛНИ части да кажат колко такива са закупили и монтирали в колите си? Щото тук в НЕТ-а е лесно, ама на гишето в Юнитрейд е друго нещо. Аз не виждам какъв е проблема да си взема от Тони 2-ра употреба тапицерия за задна врата на Ауди А3 или постелка за багажник при положение, че ги взеимам в ПЪТИ по-евтоно отколкото са чисто нови и оригинални.
Другата страна на мометата е, че в доста случаи по моргите ценообразуват на око и цифрите са по-солени отколкото във фирмения магазин. Давам пример: блок с бутони за стъкла на Ц-класа 2000г. В автоморга която няма да назовавам искат 350лв. Да ама оригинален и чисто нов във Балкан Стар струва 200лв!!!!! :shock Хубаво е когато се купува нещо първо да се ориентираш в цените и тогава да преценяваш кое и от къде. :wink:

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Сря 01 апр 2009 17:54

Така да попитам.Рейката ремонтира ли се или чисто нова да купувам.За натягане нестава. :) .И колко пари струва горе долу за Поло 92г.

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Сря 08 апр 2009 17:23

di4evv написа:

Мда хората отдавна са осъзнали, че новата кола е най оферта и е най изгодна ама ние винаги се опитваме да минеме метър.

Потребителски аватар
M_POLO
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот M_POLO » Сря 29 юли 2009 6:21

НОСАЧИ

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”