Нов закон за младите шофьори

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Нов закон за младите шофьори

Мнениеот lou » Чет 05 мар 2009 23:21

Какво ще кажете за новия закон който са приели - Ако нямат 2 год стаж немогат да карат кола над 1.6 ? Според мен трябваше да го направят поне 1.8 но ...

П.С. Теа в парламента не са добре :screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Нов закон за младите шофьори

Мнениеот niikoo_1 » Чет 05 мар 2009 23:26

МИ закона е недомислен както и много други неща, защото има коли, който вървят сериозно а са 1.6литра.
Ситроен Саксо ВТС, Пежо 106 С16, Хонда ВТИ 160коня, Хонда Втек 125коня, Хйундай Турбо купе 1.5, Пунто ГТ 1.4Турбо и още подобни въшки, с който човек може да се пречука качествено.

Като го бяха гласували поне да бяха сложили ограничение за конски сили, има дизелови коли дето са по 60коня, а са 1.9.

Поредната недомислица, още веднъж се вижда, че не са в час.

Иначе подкрепям ограничението, но да беше измислинено по-читаво. :idea:

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Чет 05 мар 2009 23:53

абсолютна подигравка,
Освен ако това не е начин за повишаване дохода на полицаите,
което би било хитър ход от страна на правителството, По високи глоби - по високи подкупи.
И сега има закони, но няма контрол, и абслютно липсва контрол над полицаите
страшна корумпирана и адвокатска държава,
Някои да е чувал за полицаи които по собствена иницитива да свърши нещо на улицата, да помогне на някои или да въдвори ред,
Незнам за вас но като чуя за полиця веднага правя аналогия с първия студентски митинг, сценария за предизвикване на сблъсък и последвалия побои над мирни хора .
Големи мъже са когато става дума за бои по млади момичета

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 05 мар 2009 23:57

biol написа:...
Освен ако това не е начин за повишаване дохода на полицаите,
което би било хитър ход от страна на правителството, По високи глоби - по високи подкупи.
И сега има закони, но няма контрол, и абслютно липсва контрол над полицаите
страшна корумпирана и адвокатска държава,
Някои да е чувал за полицаи които по собствена иницитива да свърши нещо на улицата, да помогне на някои или да въдвори ред,
Незнам за вас но като чуя за полиця веднага правя аналогия с първия студентски митинг, сценария за предизвикване на сблъсък и последвалия побои над мирни хора .
Големи мъже са когато става дума за бои по млади момичета

Само да ти кажа, че престъпление е и да дадеш и да вземеш подкуп. Така че никога не е виновен само полицая. Ти ако не искаш да му дадеш подкуп и ако искаш закона да възтържествува, полицая сам няма да ти измъкне парите от джоба.
А иначе съм ЗА подобни промени в ЗДвП, но вече е друга тема, че сега предлаганите промени не са много, удачни :?

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 06 мар 2009 1:26

Дашо написа:
biol написа:...

Само да ти кажа, че престъпление е и да дадеш и да вземеш подкуп. Така че никога не е виновен само полицая. Ти ако не искаш да му дадеш подкуп и ако искаш закона да възтържествува, полицая сам няма да ти измъкне парите от джоба.
А иначе съм ЗА подобни промени в ЗДвП, но вече е друга тема, че сега предлаганите промени не са много, удачни :?

Дашо е прав, само един съвет - не се ядосвай.. Знаеш, че в тоя форум много хора мразят полицаите, щото ходят пеша заради превишена скорост..
Е - и мен оня ден ми писаха акт, превишил си бях скоростта с 21 км отгоре, писаха си акта, взеха ми талончето и след 1 месец там... А тъкмо си го бях взел от предишния акт, ама късмет :)
Имам си обеца на ухото сега и се опитвам по-бавничко..

Хубаво е да има ограничения за младите шофьори, ама както ония японските истории докарват по 140 коня на 1.4 двг, така и аз карам 75 коньов 1.9 двг, че даже и с турбина...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 06 мар 2009 6:19

lou написа:Какво ще кажете за новия закон който са приели - Ако нямат 2 год стаж немогат да карат кола над 1.6 ? ...

Ще кажем, че още не е приет: "Това е записано в новия Закон за движение по пътищата, който депутатите обсъдиха на първо четене."

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 06 мар 2009 7:18

поредната недомислица.вместо да слагат такива ограничения, по-добре да вземат да изкарат катаджиите по проблемните кръстовища и пътища, а не да се крият зад някой храст и да се чудят как да изкарат 10-20 лв.аз пари не им давам, хващали са ме в нарушения (няма начин) и след 15 минутно пъшкане и охкане от тяхна страна (ами какво ще правим сега и т.н.) след като не отварям дума да им дам някой лев ми връщат документите и ми казват: "хайде този път ще ти се размине акта, но другият път внимавай". е няма такъв смях.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пет 06 мар 2009 8:54

Изкарването на полицаите от храсталаците и подкупването им какво общо има с темата за младите шофьори? Сега ревем срещу тях, след някоя и друга година ще ревем по същия начин срещу камерите.
Иначе с всички ръце и крайници подкрепям ограничаването на кубиците. Само да бяха поограничили и конете - примерно 100 к.с. И даже ако може 3 години да го направят ще е още по-добре.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 06 мар 2009 9:05

Подкрепям, но ограничението да е макс 50 коня за бледите юноши. Те тия кълвачи си мислят, че всичко каквото хвърчи, се ебе.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 06 мар 2009 9:15

ISRalien написа: Дашо е прав ...

Дашо не е прав
дай пари на американски или германски или швейцарски или дори италиански полицай
дай бе
бутни му ги в ръцете 100 - 1000 -10 000 евро, да видиш какво ще ти се случи !!!!
тия ми ги разправяйте на старата шапка, че милиционера взема пари само и само да не ми троши хатъра и разваля настроението и трявбва да съм му благодарен за това!!!

Трябва да има закон и милиционера да знае,че ако бъде заловен с подкуп отива в панделата и му конфискуват цялото имущество, и ще го шибат манафите за кеф и разкош. и в затвора не да лъскат чикии по цял ден ами да си зароботват издръжката до последната стотинка, както той така и крадеца, убиеца и изналсивача !!!

същото да важи за всеки, който е на държавна работа - президент, премиер, министър, депутат до кмета и чистачката на най забутаното село
трябва закон за държавния служител !
мисля че тази теза я развивам за има няма 50 път само в тоз форум но няма да спра

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 06 мар 2009 9:41

handycam написа: ...хващали са ме в нарушения (няма начин) и след 15 минутно пъшкане и охкане от тяхна страна (ами какво ще правим сега и т.н.) след като не отварям дума да им дам някой лев ми връщат документите и ми казват: "хайде този път ще ти се размине акта, но другият път внимавай". е няма такъв смях...

точно колега, мен като ме питат - Е ко ша прайм ся? аз им казвам - кото кажете. И де почва - еми ся видиш ли ша пишем акт нам си кво алабала и портокала. Аз само давам едносрични отговори и след 10-15 мин. им писва и викат - айде ся ша напраим жеста ама другия път ше ти напишем два акта и ми дават дюкиментите. И аз казвам благодаря за жеста и Изображение Изображение

Последна промяна от KingoftheROAD на Пет 06 мар 2009 9:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 06 мар 2009 9:46

Дашо написа:Само да ти кажа, че престъпление е и да дадеш и да вземеш подкуп. Така че никога не е виновен само полицая. Ти ако не искаш да му дадеш подкуп и ако искаш закона да възтържествува, полицая сам няма да ти измъкне парите от джоба...

Е, не съм съгласен.
Неведнъж съм слушал за случаи, в които полицаят се мотае с писането на акта и буквално бави нещата с фразата: "Какво да те правим сега?" :evil:
Ако не им бутнеш продължават да се заяждат за всичко по колата! И в крайна сметка се разделяш с 20 или повече лв. Но, всяко стадо си има мърша...
А за проектозакона - niikoo_1 го е казал много точно.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 06 мар 2009 9:46

това е предложение
проект на МС
не е гласуван изобщо

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 06 мар 2009 9:56

То е ОК като предложение, но какво прави един млад шофьор, ако тате има автомобил над 1.6, а той няма собствен?

Купува си? Не всеки може на 18 години да извади пари за покупка и поддръжка на собствен автомобил. Не зная за другите, но така като гледам всеки започва да кара първо на тате колата, а после си купува своя... Така тази практика ще се прекрати.

Аз съм се учил да шофирам на 1.2 кола - шкода 120 Л. 2 години я карах и слава богу без инциденти, може би точно по тази причина.

Като цяло е добре и безопасно по този начин.

Трябваше по конски сили да ги ограничат, а не по обем на двигателя...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”