Изолация под мокета -от къде?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Golfara
Автомобил:
Двигател:

Изолация под мокета -от къде?

Мнениеот Golfara » Пет 06 мар 2009 16:10

Тмата ми е мн спе6на за6тото преди няколко дена дигнах си4ки мокети и отдолу сичко бе6е мокро незнаино от каде за6тото няма нито една дупчица.Всички изолационни кеченца са заминали тотално от водата са се свили и се късат дори като ги дръпне6,та въпроса ми е от каде мога да си взема такъв вит вата и да си я изрежа със съ6тата форма.
Благодаря ви предварително ;)

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: Изолация под мокета -от каде?

Мнениеот kaiser666 » Пет 06 мар 2009 18:51

От друг голф примерно... :talk:

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Пет 06 мар 2009 19:03

Не ти препоръзвам да се връщташ към ватата. След известно време пак можеш да получиш теч и тогава пак изхвърляне. Аз съм се замислил за нещо такова http://www.di-tradebg.com/articledetail ... 7&Group=50. Има и самозалепващо се около 1см. дебелина. И струва около 18лв. квадрата.

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Пет 06 мар 2009 19:48

има самозалепващи се плоскости, точно за това на 3М

Потребителски аватар
Golfara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfara » Пет 06 мар 2009 22:08

и за какви пари става въпрос и дали 6те е по ефектно.
А дали не може и с не6то такова http://www.di-tradebg.com/articledetail ... 7&Group=44

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 07 мар 2009 9:16

В Щатите ми се случи това, стъпвам в колата и като натиснах мокета краката ми плувнаха във вода.... колата е понтиак град американ 97

Решението , всички видове седалки, барчета около скоростите и т.н. вънка, вдигнах мокета , всичко беше МУХЛЯСАЛО и във вода, оттам, най евтините хавлии , 10 броя, попих водата, и всичката изолация я изхвърлих, оставих да изсъхне 2 часа на температура 37-38 градуса ....

после купих вата за топло и шумоизолация, тя е лъскава от едната страна , като домакинско фолио, от другата страна е като подложка за ламиниран паркет , ама доста по дебела, купих и от черния монтажен силикон...
купих и един дезинфектант за мокети, прилича на прах за пране , ръсиш си го по мокета , да престои няколко дена после прахосмукачка, така пишеше на опаковката, аз наръсих директно по ламарината, да обере мизерията от мухала, после поизрязах от изолацията и започнах да облепям под мокета със силикона. Като налепих всичко доволно, взех хавлии от хотела дето работих (доста дебели и меки) и с тях довърших изолирането като ги залепих директно върху тая изолация дето я слагах, отгоре пак с препарата за килими, после заболтих нещата ... Мокета стана мек, заради хавлиите, а за шумоизолирането нямам думи... перфектно , като бонус получих свежия аромат в купето , от препарата за мокети ....

Проблема беше, че , където е радиаторчето на климатика, под него има една ваничка дето отвежда конденза извън купето, та тя се беше пукнала и течеше в купето... Зор дойде докато успея да я достигна, цялото табло демонтирах ....

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 12 мар 2009 6:40

Пеноизолация (аз купувах от бриколаж) или пореста гума. Малко скъпички са - към 15лв квадрата, но не задържат вода и шумоизолират малко по-добре от ватата. Но по-добре си оправи теча - не е нормално да се мокри.

Потребителски аватар
Golfara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfara » Пон 16 мар 2009 22:23

Вече една седмица се опитвам да намеря от каде влиза ама не и не няма нито една дупчица цялата сам я огледал отдолу и се 4удя какво да правя.
Само да има 1 ден по хубаво време мисля да я мина с антикор отдолу а отвътре с нормална боя и да я оставя да исъхне добре предполагам 4е ако няква малка дупчица 6те се запълни и 6те спре но ще се види ;)

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 16 мар 2009 22:40

Не ти влиза вода отдолу, по вероятно е отгоре през някое протекло уплътнение.

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Вто 17 мар 2009 9:43

Golfara написа:Вече една седмица се опитвам да намеря от каде влиза ама не и не няма нито една дупчица цялата сам я огледал отдолу и се 4удя какво да правя.
Само да има 1 ден по хубаво време мисля да я мина с антикор отдолу а отвътре с нормална боя и да я оставя да исъхне добре предполагам 4е ако няква малка дупчица 6те се запълни и 6те спре но ще се види ;)

здрасти , и при мен биаха мокри кичетата на целиа под, не мога да разбера от каде влиза тази вода , дали е възможно това да е само кнденз???
колата няма и цънка ражда , а какво остава и за дупки
свалих кичетата преди месец изсуших ги и пак ги сложих , заливам я с вода , карам през големи локви :dontknow: нощо .
та не можах да разбера от каде се взе толкова вода в купето (не е антифриз)

Потребителски аватар
Golfara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfara » Вто 17 мар 2009 11:57

theultimate написа:Не ти влиза вода отдолу, по вероятно е отгоре през някое протекло уплътнение.

не ми се вярва да е уплътнение за6тото не си личи никаде да има стекло имам чуството 4е извира отдолу :lol: но определено не е конденз за6тото само в дъждовно време забелязвам да има вода.

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Вто 17 мар 2009 11:59

А тапичките, дето са по пода, прегледа ли ги? Може някоя да е прецакана или да я няма? :roll: Щом казваш, че извира отдолу..

Потребителски аватар
Golfara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfara » Вто 17 мар 2009 12:03

m2595 написа:А тапичките, дето са по пода, прегледа ли ги? Може някоя да е прецакана или да я няма? :roll: Щом казваш, че извира отдолу..

абсолютно всички сам ги извадил и залепил на ново ...

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Вто 17 мар 2009 19:30

Колкото пъти съм намерил вода в Голфа все е от найлоните на вратите. Сега съм си сложил една яка мушама и вече година никакви грижи.

Потребителски аватар
anton76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton76 » Вто 17 мар 2009 22:01

Имаш ли шибедах.На мене от там ми влизаше вода

Върни се в “ОФФ-Топик - други”