suba написа:Аз си мисля за ония готини системи дето зимата ти подгряват антифриза при изгасен двигател и се задействат с дистанционно от балкона
Това технически съвсем не е невъзможно ама туко виж като слезеш да запалиш вече подгрятия двигател вземе,че няма ток даже да ти отключи вратите....при големи студове зимата на акумулатора,колкото и да е изправен само това му липсва...да седи да грее антифриз

Иначе има всякакви странни щуротии на тема подгряване - един познат си направи подгряване на казанчето с течност за чистачките за да не сипват течност ами вода и зимата или то поне много по-слабо разредена течност и уж с топлата вода щело да му чисти по-добре...идеята беше изключително проста - една медна тръба,навита на серпентина и свързана към малкия охладителен кръг на двигателя (250ТД на Мерцедес

По повод копчето - аз сега тормозя един колега ако има да ми го прати и да го глася на мястото на другото.По повод това за халогените - още не съм измислил решение с какво да бъде заменено основно заради двете положения