Какво да се прави в тази тегава ситуация?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво да се прави в тази тегава ситуация?

Мнениеот Един » Съб 07 мар 2009 19:58

Има една малка подробност - може да си сменил какво ли не, да си лъснал всичко и т.н., но купувачът откъде да знае, че наистина е така? Всеки продавач си хвали стоката и "гарантира", че е обслужена и т.н. Пък в 70% от случаите не е вярно или "обслужването" е нещо на стойност 100лв и не може да оправдае надутата цена. Затова хората искат умерена/средна цена и да си вложат сами в ремъците, а не някой да им гарантира...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 08 мар 2009 20:55

Ама колеги, колкото и да си говориме, нищо не е по добре от това да си стегнеш колата сам.Защото сервизна книжка може да си купиш от ибей, и да излезе така, че си вкарал 20к в тази кола.Аз специално не се доверявам на никой, за това предпочитам да дам по малко пари за кола и да си я обслужа сам от колкото да ме убеждатават, че "се качвам и карам"
А й никога няма да се съглася, че да продаваш голф 3 за 7к е нормално, но това е мое мнение, сигурно не разбирам.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 08 мар 2009 21:41

Аз затова се отказах да си продавам колата реално погледнато няма никакъв смисъл.В момента по добро от това не мога да си позволя,ще си я карам а ако дай боже дойдат по добри времена ще я сменя с нещо значително по ново!!!

Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tresto » Нед 08 мар 2009 22:01

Хубава тема,най добър е момента за този,който има пари и иска да си купи хубава и евтина кола,пък нас който продаваме ,кучетата ни яли :drunk

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 08 мар 2009 22:07

tresto написа:Хубава тема,най добър е момента за този,който има пари и иска да си купи хубава и евтина кола,пък нас който продаваме ,кучетата ни яли :drunk

Нали mhihi :drunk

Четейки темата се сетих, за колко продаход старата Б3-ка.
Интересно ми е как биха я оцениели някой от колегите.

Б3, 1988 година. 1.6 моно (май ! :oops: ) без ел стъкла или каквото и да било по нея mhihi
Та колата беше много поддържана и всичко по предницата и беше сменено, както всички амортисьори, а също така беше с чисто новичка боя(боядисвана от бояджиите на Юнитрейд) когато я продадох.
Та колко пари би трябвало да и искам и за колко сам я продал спред вас ?

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Нед 08 мар 2009 22:25

Да, темата наистина е хубава, а и има много интересно и ясно изразено разграничаване на мненията - продавачи поддържащи тезата, че трябва да се искат тия несериозни цени обявени в "продава" дето стана бетер "Мобиле.бг" - има поне по 4 "червени" страници с обяви :screwy , и такива които гледат по реално на нещата.
Например мойта 3-ка, която съм купил за 6500лв., до момента за 4г. ми е струвала малко над 17000лв. Е, сега колко да й искам според колегите дето смятат, че нормалната цена за Г4 е поне 14000лв. :idea:
Може би 8500лв.(това е по-малко от 50% от това което ми струва) е добре преди пазарлък :?: :Mr Green Fun

by the way(към модовете) - не смятате ли, че за да се пусне обява в продава не е по-добре да се направи ограничение поне 100 мнения(не в продава :idea: ) и поне 3 месеца регистрация :idea:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 08 мар 2009 22:35

AmW написа:
Б3, 1988 година. 1.6 моно (май ! :oops: ) без ел стъкла или каквото и да било по нея mhihi
Та колата беше много поддържана и всичко по предницата и беше сменено, както всички амортисьори, а също така беше с чисто новичка боя(боядисвана от бояджиите на Юнитрейд) когато я продадох.
Та колко пари би трябвало да и искам и за колко сам я продал спред вас ?

Не казваш обаче преди колко време си я продал. В момента според моето скромно мнение не би взел повече от 1700-1800 лева за тази кола... толкоз е моето предположение. Иначе нищо чудно и да си я продал за 3-4 бона, ако си уцелил подходящия купувач, или по-точно той ако е уцелил теб mhihi
п.п. ако си я продал преди три лета, си й взел не по-малко от 3000 лева, басирам се :да:

Последна промяна от stefan4o на Нед 08 мар 2009 22:38, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 08 мар 2009 22:37

Да пропуснах да кажа, преди около 3 години я продадох.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 08 мар 2009 22:52

evgenyh написа:Например мойта 3-ка, която съм купил за 6500лв., до момента за 4г. ми е струвала малко над 17000лв.

Сигурно си сменил всичко възможно и си правил основен ремонт всяка пролет и есен.

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Нед 08 мар 2009 23:06

Един написа:
evgenyh написа:Например мойта 3-ка, която съм купил за 6500лв., до момента за 4г. ми е струвала малко над 17000лв.

Сигурно си сменил всичко възможно и си правил основен ремонт всяка пролет и есен.

по принцип на глупави изказвания не отговарям, но все пак ако сметнеш колко е 200х48 може и да ти светне :idea:

Последна промяна от evgenyh на Пон 09 мар 2009 9:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Нед 08 мар 2009 23:25

evgenyh написа:....
Например мойта 3-ка, която съм купил за 6500лв., до момента за 4г. ми е струвала малко над 17000лв. Е, сега колко да й искам според колегите дето смятат, че нормалната цена за Г4 е поне 14000лв.....

Много моля колегите, които смятат, че голф 4 струва поне 14000лв да си признаят веднага, за да ги насочим от време към голф 5 преди да са се набутали.

А колега след като си налял 17000 в нещо което струва 3000, защо го продаваш?

Не мога да ви разбера логиката!
1-во автомобила, като всяка друга техника, с времето остарява, износва се и цената му пада. Да на някой цената пада по-бавно от на други заради търсенето.
Тоест масовия автомобил не е инвестиция, а разход.
2-ро направените разходите по поддръжка на една техника, не са определящи за нейната цена. Това са така наречените експлоатационни разходи, които с времето нарастват, защото техниката старее.
3-то направените подобрения по един автомобил или по една система я правят уникална. Следователно се търси купувач готов търсещ уникална техника.
Тука обаче ще ме извиняват "уникалните". Махнал задната, чистачка, щото била по-красива така, да ама това значи само в слънчеви дни да се кара ли какво?
Махнал волна с Air Bag-a и сложил някаква имитация на рали волан... Да ама не продаваш рали автомобил нали???
Силовите подобрения, чиито майстори се хвалят колко двигатели са потрошили и колко скоростни кутии са счупили, докато го направят да върви.... еми сами си правите анти реклама...

Та "уникалните" търсете "уникални" купувачи и не се жалвайте.
А нормалните купувачи май, се жалваме защото не останаха нормални коли, всички са "уникални" :)

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Нед 08 мар 2009 23:31

Lizard написа:А нормалните купувачи май, се жалваме защото не останаха нормални коли, всички са "уникални" :)

Много си прав. Нагледах се на "уникални" коли от 2 месеца по автокъщите и Горубляне.

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Нед 08 мар 2009 23:50

Lizard написа:
evgenyh написа:....
Например мойта 3-ка, която съм купил за 6500лв., до момента за 4г. ми е струвала малко над 17000лв. Е, сега колко да й искам според колегите дето смятат, че нормалната цена за Г4 е поне 14000лв.....

Много моля колегите, които смятат, че голф 4 струва поне 14000лв да си признаят веднага, за да ги насочим от време към голф 5 преди да са се набутали.

А колега след като си налял 17000 в нещо което струва 3000, защо го продаваш?

Не мога да ви разбера логиката!
1-во автомобила, като всяка друга техника, с времето остарява, износва се и цената му пада. Да на някой цената пада по-бавно от на други заради търсенето.
Тоест масовия автомобил не е инвестиция, а разход.
2-ро направените разходите по поддръжка на една техника, не са определящи за нейната цена. Това са така наречените експлоатационни разходи, които с времето нарастват, защото техниката старее.
3-то направените подобрения по един автомобил или по една система я правят уникална. Следователно се търси купувач готов търсещ уникална техника.
Тука обаче ще ме извиняват "уникалните". Махнал задната, чистачка, щото била по-красива така, да ама това значи само в слънчеви дни да се кара ли какво?
Махнал волна с Air Bag-a и сложил някаква имитация на рали волан... Да ама не продаваш рали автомобил нали???
Силовите подобрения, чиито майстори се хвалят колко двигатели са потрошили и колко скоростни кутии са счупили, докато го направят да върви.... еми сами си правите анти реклама...

Та "уникалните" търсете "уникални" купувачи и не се жалвайте.
А нормалните купувачи май, се жалваме защото не останаха нормални коли, всички са "уникални" :)

Явно и ти не си ме разбрал колега(като симпатягата с 11-те мнения от "ВТ",дето сигурно е и на толкова години :Mr Green Fun ), изобщо нямам намерение за момента да си продавам колата, просто давам пример, а ако/когато евентуално реша да я продавам цената ще е съобразена с реалната такава(реална цена е пазарната - може да я сметнеш като извадиш всички обяви на подобни коли от същата година например - предлагането спрямо търсенето определят цената). Иначе напълно споделям мнението ти, особено в т.1, т.2 и т.3 :да:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 09 мар 2009 1:15

В тази тегава ситуация ядене и пиене и това е. Който му е време да си сменя колата си я сменя, който както желае, въпрос на лично скимване. Но обикновенно колата струва повече да се експоатира от колкото да се има, затова смятам че няма никакво значение на кой колко му е излезнала колата, въпроса е каква и е пазарната цена в момента.

Потребителски аватар
stavrev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stavrev » Пон 09 мар 2009 7:54

Наистина всяко "подобрение" се прави по вкуса на настоящия собственик и не е задължително кандидат купувача да изпадне в захлас.Наистина само "уникални" автомобили предлагат напоследък.А аз търся семпъл, обикновен ,стандартен...
ако ИСКАМ уникален ,аз ще си го направя както АЗ искам

Върни се в “ОФФ-Топик - други”