Какво да се прави в тази тегава ситуация?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Какво да се прави в тази тегава ситуация?
Има една малка подробност - може да си сменил какво ли не, да си лъснал всичко и т.н., но купувачът откъде да знае, че наистина е така? Всеки продавач си хвали стоката и "гарантира", че е обслужена и т.н. Пък в 70% от случаите не е вярно или "обслужването" е нещо на стойност 100лв и не може да оправдае надутата цена. Затова хората искат умерена/средна цена и да си вложат сами в ремъците, а не някой да им гарантира...
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ама колеги, колкото и да си говориме, нищо не е по добре от това да си стегнеш колата сам.Защото сервизна книжка може да си купиш от ибей, и да излезе така, че си вкарал 20к в тази кола.Аз специално не се доверявам на никой, за това предпочитам да дам по малко пари за кола и да си я обслужа сам от колкото да ме убеждатават, че "се качвам и карам"
А й никога няма да се съглася, че да продаваш голф 3 за 7к е нормално, но това е мое мнение, сигурно не разбирам.
А й никога няма да се съглася, че да продаваш голф 3 за 7к е нормално, но това е мое мнение, сигурно не разбирам.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Аз затова се отказах да си продавам колата реално погледнато няма никакъв смисъл.В момента по добро от това не мога да си позволя,ще си я карам а ако дай боже дойдат по добри времена ще я сменя с нещо значително по ново!!!
- tresto
- Автомобил:
- Двигател:
Хубава тема,най добър е момента за този,който има пари и иска да си купи хубава и евтина кола,пък нас който продаваме ,кучетата ни яли 

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tresto написа:Хубава тема,най добър е момента за този,който има пари и иска да си купи хубава и евтина кола,пък нас който продаваме ,кучетата ни яли
Нали

Четейки темата се сетих, за колко продаход старата Б3-ка.
Интересно ми е как биха я оцениели някой от колегите.
Б3, 1988 година. 1.6 моно (май !

Та колата беше много поддържана и всичко по предницата и беше сменено, както всички амортисьори, а също така беше с чисто новичка боя(боядисвана от бояджиите на Юнитрейд) когато я продадох.
Та колко пари би трябвало да и искам и за колко сам я продал спред вас ?
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
Да, темата наистина е хубава, а и има много интересно и ясно изразено разграничаване на мненията - продавачи поддържащи тезата, че трябва да се искат тия несериозни цени обявени в "продава" дето стана бетер "Мобиле.бг" - има поне по 4 "червени" страници с обяви
, и такива които гледат по реално на нещата.
Например мойта 3-ка, която съм купил за 6500лв., до момента за 4г. ми е струвала малко над 17000лв. Е, сега колко да й искам според колегите дето смятат, че нормалната цена за Г4 е поне 14000лв.
Може би 8500лв.(това е по-малко от 50% от това което ми струва) е добре преди пазарлък

by the way(към модовете) - не смятате ли, че за да се пусне обява в продава не е по-добре да се направи ограничение поне 100 мнения(не в продава
) и поне 3 месеца регистрация 

Например мойта 3-ка, която съм купил за 6500лв., до момента за 4г. ми е струвала малко над 17000лв. Е, сега колко да й искам според колегите дето смятат, че нормалната цена за Г4 е поне 14000лв.

Може би 8500лв.(това е по-малко от 50% от това което ми струва) е добре преди пазарлък

by the way(към модовете) - не смятате ли, че за да се пусне обява в продава не е по-добре да се направи ограничение поне 100 мнения(не в продава

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
AmW написа:
Б3, 1988 година. 1.6 моно (май !) без ел стъкла или каквото и да било по нея
![]()
Та колата беше много поддържана и всичко по предницата и беше сменено, както всички амортисьори, а също така беше с чисто новичка боя(боядисвана от бояджиите на Юнитрейд) когато я продадох.
Та колко пари би трябвало да и искам и за колко сам я продал спред вас ?
Не казваш обаче преди колко време си я продал. В момента според моето скромно мнение не би взел повече от 1700-1800 лева за тази кола... толкоз е моето предположение. Иначе нищо чудно и да си я продал за 3-4 бона, ако си уцелил подходящия купувач, или по-точно той ако е уцелил теб

п.п. ако си я продал преди три лета, си й взел не по-малко от 3000 лева, басирам се

Последна промяна от stefan4o на Нед 08 мар 2009 22:38, променено общо 2 пъти.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да пропуснах да кажа, преди около 3 години я продадох.
evgenyh написа:Например мойта 3-ка, която съм купил за 6500лв., до момента за 4г. ми е струвала малко над 17000лв.
Сигурно си сменил всичко възможно и си правил основен ремонт всяка пролет и есен.
- evgenyh
Един написа:evgenyh написа:Например мойта 3-ка, която съм купил за 6500лв., до момента за 4г. ми е струвала малко над 17000лв.
Сигурно си сменил всичко възможно и си правил основен ремонт всяка пролет и есен.
по принцип на глупави изказвания не отговарям, но все пак ако сметнеш колко е 200х48 може и да ти светне

Последна промяна от evgenyh на Пон 09 мар 2009 9:57, променено общо 1 път.
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
evgenyh написа:....
Например мойта 3-ка, която съм купил за 6500лв., до момента за 4г. ми е струвала малко над 17000лв. Е, сега колко да й искам според колегите дето смятат, че нормалната цена за Г4 е поне 14000лв.....
Много моля колегите, които смятат, че голф 4 струва поне 14000лв да си признаят веднага, за да ги насочим от време към голф 5 преди да са се набутали.
А колега след като си налял 17000 в нещо което струва 3000, защо го продаваш?
Не мога да ви разбера логиката!
1-во автомобила, като всяка друга техника, с времето остарява, износва се и цената му пада. Да на някой цената пада по-бавно от на други заради търсенето.
Тоест масовия автомобил не е инвестиция, а разход.
2-ро направените разходите по поддръжка на една техника, не са определящи за нейната цена. Това са така наречените експлоатационни разходи, които с времето нарастват, защото техниката старее.
3-то направените подобрения по един автомобил или по една система я правят уникална. Следователно се търси купувач готов търсещ уникална техника.
Тука обаче ще ме извиняват "уникалните". Махнал задната, чистачка, щото била по-красива така, да ама това значи само в слънчеви дни да се кара ли какво?
Махнал волна с Air Bag-a и сложил някаква имитация на рали волан... Да ама не продаваш рали автомобил нали???
Силовите подобрения, чиито майстори се хвалят колко двигатели са потрошили и колко скоростни кутии са счупили, докато го направят да върви.... еми сами си правите анти реклама...
Та "уникалните" търсете "уникални" купувачи и не се жалвайте.
А нормалните купувачи май, се жалваме защото не останаха нормални коли, всички са "уникални"

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Lizard написа:А нормалните купувачи май, се жалваме защото не останаха нормални коли, всички са "уникални"
Много си прав. Нагледах се на "уникални" коли от 2 месеца по автокъщите и Горубляне.
- evgenyh
Lizard написа:evgenyh написа:....
Например мойта 3-ка, която съм купил за 6500лв., до момента за 4г. ми е струвала малко над 17000лв. Е, сега колко да й искам според колегите дето смятат, че нормалната цена за Г4 е поне 14000лв.....
Много моля колегите, които смятат, че голф 4 струва поне 14000лв да си признаят веднага, за да ги насочим от време към голф 5 преди да са се набутали.
А колега след като си налял 17000 в нещо което струва 3000, защо го продаваш?
Не мога да ви разбера логиката!
1-во автомобила, като всяка друга техника, с времето остарява, износва се и цената му пада. Да на някой цената пада по-бавно от на други заради търсенето.
Тоест масовия автомобил не е инвестиция, а разход.
2-ро направените разходите по поддръжка на една техника, не са определящи за нейната цена. Това са така наречените експлоатационни разходи, които с времето нарастват, защото техниката старее.
3-то направените подобрения по един автомобил или по една система я правят уникална. Следователно се търси купувач готов търсещ уникална техника.
Тука обаче ще ме извиняват "уникалните". Махнал задната, чистачка, щото била по-красива така, да ама това значи само в слънчеви дни да се кара ли какво?
Махнал волна с Air Bag-a и сложил някаква имитация на рали волан... Да ама не продаваш рали автомобил нали???
Силовите подобрения, чиито майстори се хвалят колко двигатели са потрошили и колко скоростни кутии са счупили, докато го направят да върви.... еми сами си правите анти реклама...
Та "уникалните" търсете "уникални" купувачи и не се жалвайте.
А нормалните купувачи май, се жалваме защото не останаха нормални коли, всички са "уникални"
Явно и ти не си ме разбрал колега(като симпатягата с 11-те мнения от "ВТ",дето сигурно е и на толкова години

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В тази тегава ситуация ядене и пиене и това е. Който му е време да си сменя колата си я сменя, който както желае, въпрос на лично скимване. Но обикновенно колата струва повече да се експоатира от колкото да се има, затова смятам че няма никакво значение на кой колко му е излезнала колата, въпроса е каква и е пазарната цена в момента.
- stavrev
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина всяко "подобрение" се прави по вкуса на настоящия собственик и не е задължително кандидат купувача да изпадне в захлас.Наистина само "уникални" автомобили предлагат напоследък.А аз търся семпъл, обикновен ,стандартен...
ако ИСКАМ уникален ,аз ще си го направя както АЗ искам
ако ИСКАМ уникален ,аз ще си го направя както АЗ искам
Върни се в “ОФФ-Топик - други”