налягане в горивната система при спрял двигател на B3????
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
налягане в горивната система при спрял двигател на B3????
днес разглобих и почистих бензиновата помпа защото виеше ужасно.колата е PASSAT 1.8MI 89г. ,а съшо имам и GAS. махнах капака и видях маркучите на вход и изход от помпата.при махането на маркуча които е на изход от помпата имаше налягане,че даже и ни избръска с безин. това маи не е нормално??? от къде може е проблема. паля на бензин(клчът ми е автоматичен GAS-BENZIN).паля но неиска да върви на бензин.прекъсва много. след почистването на помпата не съм я пробвал но това налягане ме притеснява защото 2 пъти вече съм промивал дузата на ултразвук.
Последна промяна от burgazliqta2 на Пет 06 фев 2009 21:57, променено общо 1 път.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: налягане в горивната система при спрял двигател на B3????
Точно така трябва да бъде! Означава,че клапанчето на изхода на помпата ти е в изправност!
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Точно така трябва да бъде! Означава,че клапанчето на изхода на помпата ти е в изправност!
Колега какво е това клапанче на изхода?За какво е и как работи?
- pas1.8mi
Вградено е в самата помпа.Идеята е когато изгасиш двигателя(помпата спира) създаденото налягане по горивопровода между помпата и инжекциона да си остане с цел по-лесно палене(не трябва да се изчаква помпата отново да създава налягане)!
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
сега съм спокоен.мерси.
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
карах ве4е доста колиметри и пак си вие помпата.от какво може да е?
- pas1.8mi
Колко гориво имаш?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
burgazliqta2 написа:карах ве4е доста колиметри и пак си вие помпата.от какво може да е?
Ако не си промени звука при наличие на поне на ок 12 л. бенз. в резервоара(при здрава помпа не се чува, освен при стартиране в момента на подаване ключа на контакт), означава че е поизносена, но може да изкара и доста

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
И аз на скоро си смених помпата.И моята я чувам да жунти,ама мисля,че си е нормално.Стига да не е по-силен звукът.А иначе колега имам възможност стрелката да не ти показва правилно,Б3 често се е... в таблото.Аз никога не позволявам стрелката да влезе в резервата.
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
стрелката показва нормално.но маи ще излеза износена помпа.а инъ4е работи.как мога да проверя дали дузата на моно инжекцията дали постояно работи нормално защото до нея идва гориво с добро налягане но ми предъпва много.филтъра на помпата и горивния са по4истени. двигателя ми е RP .нямам карализатор(махнат е).89г е колата.
- pas1.8mi
На бензин ли ти придърпва само? TPS ?
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
да.на GAS е перфектна.паля на бензин автомати4но и като тръгна ми предърпва,забива муцуна и т.н. много пъти са ми ми промижали дъзата на ултра зжук и резутата е 4е преди даже не пале6е а сега пали.това е проблема.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
burgazliqta2 написа:да.на GAS е перфектна.паля на бензин автомати4но и като тръгна ми предърпва,забива муцуна и т.н. много пъти са ми ми промижали дъзата на ултра зжук и резутата е 4е преди даже не пале6е а сега пали.това е проблема.
ами качи я на една диарностика - може да е ламбда сонда,ТПС,температурен датчик,наблъскани грешки заради газта "нещо си mixture adaptation" е такава грешка примерно....и тем подобни.
Пробвай да откачиш клемата на акумулатора за ивзестно време (около час..така се чистят грешките от ЕКУ-то) и да я закачиш пак....после покарай 40-50км на бензин и виж как е.Ако е наред всичко значи нямаш проблем по колата а се трупат грешки при работата и на газ и оттам се лигави - при повечето е така.
За помпата - моята въобще не я чувам,че работи нито при първоначално даване на контакт нито по време на работа на двигателя....резервоара седи предимно с около 20-30Л гориво да има да се кисне

Успех!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Вярно, че на диагностика ще си каже всичко.
Но все пак, ако запалиш и оставиш да загрее на празен ход оборотите стабилни ли са?
Но все пак, ако запалиш и оставиш да загрее на празен ход оборотите стабилни ли са?