Зумер за налягане на маслото на МК3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
snairl
Автомобил: GIV 4Motion
Двигател: AZJ 2003

Зумер за налягане на маслото на МК3

Мнениеот snairl » Вто 10 мар 2009 13:09

Здравейте колеги,

Знае ли някой къде се намира зумера за налягането на маслото? (който се вкл когато няма високо налягане).
Гледах на таблото ама там не видях нищо да прилича на зумер (няколко ИС и това е).

Става въпрос за 1.4моно инжекция 92г.

Последна промяна от snairl на Нед 29 мар 2009 14:57, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
bobo 22
Автомобил:
Двигател:

Re: Зумер за налягане на маслото на МК3

Мнениеот bobo 22 » Вто 10 мар 2009 16:59

ЗДР.колега значи и аз имам проблем сас зумера обаче при мене е следното...значи като натисна кам 170 -180 и после като смъкна на 80-90 и почва пищи зумера и светва лампата на маслото.а като го натисна отново към 130-140 пък спира.и така се повтаря.и тоя проблем го имам от както съм я купил.моля помагайте. а и дан забравя колата е голф3 1.8.90 коня-мотор-ABS. :обичам ви

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Вто 10 мар 2009 19:14

бобо аз съм със същия двигател и на мен ми правеше номера в движение, след съветите в тази статия > http://www.vwclub.bg/articles.php?id=13 нагласих всички стойности на максимум и оттогава не се е обадило нито веднъж.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 10 мар 2009 19:59

зумера мисля е в таблото извади някоя жица от масления филтър и виж от каде писка
Бобо вероятно като ти загрее маслото става доста рядко или е под минимума или вискозитета с 10W или 15W караш може и да не гокачва в норма.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Вто 10 мар 2009 21:38

:mrgreen: Пичове какви са тез скорости дето обаждате :) Горките каляски, не сме за тези висини с тез 90 условни коне. По темата, я кажи с какво масло си защото имам директно сравнение на 2 марки с мизерия от подобен род. ...Маслата с Valvoline Max Life 15W (сложено по приниуда) и motul 6100 10W-40 mhihi Ха ся познайте кога спря да пищи...

Потребителски аватар
snairl

Мнениеот snairl » Сря 11 мар 2009 8:51

Бобо и при мен проблема е подобен, само че карам максимум 120-130 (все пак колата е 1.4) та от тази скорост намалям някъде до 60-70 и след като дигна 80-90 светва. Проверявах датчици (т.е. сменях), кабели - нейсе. Нормално пробвам датчика за високо налягане с пробна лампа бачка (т.е. дава маса).
Бях я дал на един "майстор" ама той ми окасил интегралата в таблото и затворил датчика за ниско налягане през лампата на таблото.
Та след този майстор си оправих таблото, но немога да намеря зумера каде го е откъснал.

Както и да е карам с 10W40 и аз си мислех че след като загрее маслото по-малко мазни. Въпроса е че на място този проблем го няма.

Та причините според мен може да са следните:
1/ Незиправни датчици - сменени
2/ Кабелите дават на маса - проверени
3/ Дефектна интеграла - малко вероятно тъй като на място проблема го няма
4/ Некачествено(менте) масло - много вероятно
5/ Подпушване на мазителната система - на място щеше да го има същия проблем
6/ Износена маслената помпа - малко вероятно, на място след форсаж го няма проблема

Хайде някой ако го знае от къде иде този проблем да свирка. Почти съм сигурен, че половината голфове в Ямбол са с окасени табла :) минали през същия този майстор.

Та ако има желание някой колега може да дръпне кабела на датчика за високото и да се обади от къде се чува зумера - дали е в таблото или е долу при бушоните.

Само за информация, зумера пищи само като го няма високото налягане, за ниското светва лампата постоянно.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 11 мар 2009 13:53

Вие сте за смяна на основни и биелни лагери,за шлайф на коленовия вал и евентуално за нова малсена помпа!Съжалявам :(

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 11 мар 2009 21:42

paagrio написа:бобо аз съм със същия двигател и на мен ми правеше номера в движение, след съветите в тази статия > http://www.vwclub.bg/articles.php?id=13 нагласих всички стойности на максимум и оттогава не се е обадило нито веднъж.

Въй,има и :screwy
Я обясни какво точно си дал на "максимум" :talk: ,нещо май не ти е станало ясно от статията,еле пък от маслената система на Молфа mhihi

Потребителски аватар
snairl

Мнениеот snairl » Сря 11 мар 2009 22:36

Колеги нека не се заяждаме.

Даскала™ това за биелни и основни лагери сериозно ли го казваш? Може ли да се аргументираш? Как мога да проверя/разбера дали са за смяна лагерите?
Ако сваля маслената помпа как да разбера дали е износена?

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Сря 11 мар 2009 23:10

snairl,както даскала ти писа-биелни лагери,маслена помпа и тъй на татък...
1.кабели не могат да окъсяват/тогава зумера нямаше да ти писука
2.разликата между форсажа на място и карането с висока скорост няма нищо общо.ако имаше борд компютър щеше да забележиш разликата от 30-40 градуса на маслото.на място около 80-90градуса ,при висока скорост до 120-130 градуса.или помпата не успява да направи налягане при тази тепература ,или маслото бяга през износени лагери или повдигачи.не знам кой ти е ровил из таблото,ама едва ли е имал работа там.зумерчето е в таблото

Потребителски аватар
snairl

Мнениеот snairl » Сря 11 мар 2009 23:22

Мерси Poni, гледам че си градски от Ямбол. Ако сваля маслената помпа как да разбера дали е износена?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 12 мар 2009 0:23

Мери се с луфтомерни пластини какво разтояние има м/у зъбите на помпата и м/у зъбите и стената й.
Много по-лесно и правилно е, обаче, първо да се иде в сервиз и да се измери налягането на маслото ;)

Потребителски аватар
snairl

Мнениеот snairl » Чет 12 мар 2009 15:33

Послушах колегата radotom и ходих в сервиз, барабар с центровката измерихме и налягането. Значи при ниски обороти около 800-900 беше 1.6-1.8, на около 2000 стигаше до на 4.0 . Което автоматично изключи маслената помпа. Та за мене въпроса остава вече или е таблото или е маслото.
При това развитие на нещата има ли възможност биелните лагери да са за смяна и от там да иде проблема?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 12 мар 2009 17:12

Ако беше от биелни лагери, щеше да падне налягането на маслото ;)
Нямаш грижи от към това поне! :да:
Сменяй с читаво масло- нещо от рода на 10W40.
Ползвай одобрените от VAG марки и модели:
viewtopic.php?f=17&t=115074

Потребителски аватар
snairl

Мнениеот snairl » Чет 12 мар 2009 17:25

Мерси колега, това и ще направя. То маслото което е в момента не мога да му прочета името даже, пък камо ли да съм го чувал. Мда това изглежда важно.

Ще се опитам да сваля таблото тази вечер и ще кача някоя друга снимка. Надявам се някой дето ги знае работата да ме упъти къде е този прословут зумер.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”