Здравейте колеги,
Знае ли някой къде се намира зумера за налягането на маслото? (който се вкл когато няма високо налягане).
Гледах на таблото ама там не видях нищо да прилича на зумер (няколко ИС и това е).
Става въпрос за 1.4моно инжекция 92г.
Зумер за налягане на маслото на МК3
- snairl
- Автомобил: GIV 4Motion
- Двигател: AZJ 2003
Зумер за налягане на маслото на МК3
Последна промяна от snairl на Нед 29 мар 2009 14:57, променено общо 2 пъти.
- bobo 22
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зумер за налягане на маслото на МК3
ЗДР.колега значи и аз имам проблем сас зумера обаче при мене е следното...значи като натисна кам 170 -180 и после като смъкна на 80-90 и почва пищи зумера и светва лампата на маслото.а като го натисна отново към 130-140 пък спира.и така се повтаря.и тоя проблем го имам от както съм я купил.моля помагайте. а и дан забравя колата е голф3 1.8.90 коня-мотор-ABS. 

бобо аз съм със същия двигател и на мен ми правеше номера в движение, след съветите в тази статия > http://www.vwclub.bg/articles.php?id=13 нагласих всички стойности на максимум и оттогава не се е обадило нито веднъж.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
зумера мисля е в таблото извади някоя жица от масления филтър и виж от каде писка
Бобо вероятно като ти загрее маслото става доста рядко или е под минимума или вискозитета с 10W или 15W караш може и да не гокачва в норма.
Бобо вероятно като ти загрее маслото става доста рядко или е под минимума или вискозитета с 10W или 15W караш може и да не гокачва в норма.
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Ха ся познайте кога спря да пищи...- snairl
Бобо и при мен проблема е подобен, само че карам максимум 120-130 (все пак колата е 1.4) та от тази скорост намалям някъде до 60-70 и след като дигна 80-90 светва. Проверявах датчици (т.е. сменях), кабели - нейсе. Нормално пробвам датчика за високо налягане с пробна лампа бачка (т.е. дава маса).
Бях я дал на един "майстор" ама той ми окасил интегралата в таблото и затворил датчика за ниско налягане през лампата на таблото.
Та след този майстор си оправих таблото, но немога да намеря зумера каде го е откъснал.
Както и да е карам с 10W40 и аз си мислех че след като загрее маслото по-малко мазни. Въпроса е че на място този проблем го няма.
Та причините според мен може да са следните:
1/ Незиправни датчици - сменени
2/ Кабелите дават на маса - проверени
3/ Дефектна интеграла - малко вероятно тъй като на място проблема го няма
4/ Некачествено(менте) масло - много вероятно
5/ Подпушване на мазителната система - на място щеше да го има същия проблем
6/ Износена маслената помпа - малко вероятно, на място след форсаж го няма проблема
Хайде някой ако го знае от къде иде този проблем да свирка. Почти съм сигурен, че половината голфове в Ямбол са с окасени табла
минали през същия този майстор.
Та ако има желание някой колега може да дръпне кабела на датчика за високото и да се обади от къде се чува зумера - дали е в таблото или е долу при бушоните.
Само за информация, зумера пищи само като го няма високото налягане, за ниското светва лампата постоянно.
Бях я дал на един "майстор" ама той ми окасил интегралата в таблото и затворил датчика за ниско налягане през лампата на таблото.
Та след този майстор си оправих таблото, но немога да намеря зумера каде го е откъснал.
Както и да е карам с 10W40 и аз си мислех че след като загрее маслото по-малко мазни. Въпроса е че на място този проблем го няма.
Та причините според мен може да са следните:
1/ Незиправни датчици - сменени
2/ Кабелите дават на маса - проверени
3/ Дефектна интеграла - малко вероятно тъй като на място проблема го няма
4/ Некачествено(менте) масло - много вероятно
5/ Подпушване на мазителната система - на място щеше да го има същия проблем
6/ Износена маслената помпа - малко вероятно, на място след форсаж го няма проблема
Хайде някой ако го знае от къде иде този проблем да свирка. Почти съм сигурен, че половината голфове в Ямбол са с окасени табла
Та ако има желание някой колега може да дръпне кабела на датчика за високото и да се обади от къде се чува зумера - дали е в таблото или е долу при бушоните.
Само за информация, зумера пищи само като го няма високото налягане, за ниското светва лампата постоянно.
Вие сте за смяна на основни и биелни лагери,за шлайф на коленовия вал и евентуално за нова малсена помпа!Съжалявам 
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
paagrio написа:бобо аз съм със същия двигател и на мен ми правеше номера в движение, след съветите в тази статия > http://www.vwclub.bg/articles.php?id=13 нагласих всички стойности на максимум и оттогава не се е обадило нито веднъж.
Въй,има и
Я обясни какво точно си дал на "максимум"
,нещо май не ти е станало ясно от статията,еле пък от маслената система на Молфа 
- snairl
Колеги нека не се заяждаме.
Даскала™ това за биелни и основни лагери сериозно ли го казваш? Може ли да се аргументираш? Как мога да проверя/разбера дали са за смяна лагерите?
Ако сваля маслената помпа как да разбера дали е износена?
Даскала™ това за биелни и основни лагери сериозно ли го казваш? Може ли да се аргументираш? Как мога да проверя/разбера дали са за смяна лагерите?
Ако сваля маслената помпа как да разбера дали е износена?
snairl,както даскала ти писа-биелни лагери,маслена помпа и тъй на татък...
1.кабели не могат да окъсяват/тогава зумера нямаше да ти писука
2.разликата между форсажа на място и карането с висока скорост няма нищо общо.ако имаше борд компютър щеше да забележиш разликата от 30-40 градуса на маслото.на място около 80-90градуса ,при висока скорост до 120-130 градуса.или помпата не успява да направи налягане при тази тепература ,или маслото бяга през износени лагери или повдигачи.не знам кой ти е ровил из таблото,ама едва ли е имал работа там.зумерчето е в таблото
1.кабели не могат да окъсяват/тогава зумера нямаше да ти писука
2.разликата между форсажа на място и карането с висока скорост няма нищо общо.ако имаше борд компютър щеше да забележиш разликата от 30-40 градуса на маслото.на място около 80-90градуса ,при висока скорост до 120-130 градуса.или помпата не успява да направи налягане при тази тепература ,или маслото бяга през износени лагери или повдигачи.не знам кой ти е ровил из таблото,ама едва ли е имал работа там.зумерчето е в таблото
- snairl
Мерси Poni, гледам че си градски от Ямбол. Ако сваля маслената помпа как да разбера дали е износена?
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Мери се с луфтомерни пластини какво разтояние има м/у зъбите на помпата и м/у зъбите и стената й.
Много по-лесно и правилно е, обаче, първо да се иде в сервиз и да се измери налягането на маслото
Много по-лесно и правилно е, обаче, първо да се иде в сервиз и да се измери налягането на маслото
- snairl
Послушах колегата radotom и ходих в сервиз, барабар с центровката измерихме и налягането. Значи при ниски обороти около 800-900 беше 1.6-1.8, на около 2000 стигаше до на 4.0 . Което автоматично изключи маслената помпа. Та за мене въпроса остава вече или е таблото или е маслото.
При това развитие на нещата има ли възможност биелните лагери да са за смяна и от там да иде проблема?
При това развитие на нещата има ли възможност биелните лагери да са за смяна и от там да иде проблема?
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ако беше от биелни лагери, щеше да падне налягането на маслото 
Нямаш грижи от към това поне!
Сменяй с читаво масло- нещо от рода на 10W40.
Ползвай одобрените от VAG марки и модели:
viewtopic.php?f=17&t=115074
Нямаш грижи от към това поне!
Сменяй с читаво масло- нещо от рода на 10W40.
Ползвай одобрените от VAG марки и модели:
viewtopic.php?f=17&t=115074
- snairl
Мерси колега, това и ще направя. То маслото което е в момента не мога да му прочета името даже, пък камо ли да съм го чувал. Мда това изглежда важно.
Ще се опитам да сваля таблото тази вечер и ще кача някоя друга снимка. Надявам се някой дето ги знае работата да ме упъти къде е този прословут зумер.
Ще се опитам да сваля таблото тази вечер и ще кача някоя друга снимка. Надявам се някой дето ги знае работата да ме упъти къде е този прословут зумер.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”