brabus написа:Та и аз най-накрая трябва да си взема някакъв цифров фотоапарат. Идеята е че не съм толкова богат, че да си купувам нещо евтино и след година пак да търся. Понеже нищо не разбирам, освен, че оптиката трябва да Карл Цайс Йена или Лайка. Търся мнението на хората от форума, които имат поглед върху тази техника да препоръчат какво да си купя. Цената да е макс. 700 лв.
За сега си мисля за
PANASONIC DMC-FZ55.0 Мегапиксела CCD, 1.8" LCD дисплей
Увеличение: 12x оптично и 4х цифрово
Оптика “Leica DC Vario-Elmarit”
Оптичен стабилизатор на изображението /MEGA O.I.S./
Видеоклип със звук -320 x 240 pxl./30fps
Слот за SD/MMC, в комплект с 16 МВ SD карта + Подарък 128 MB SD Карта Памет!
689 лв в Германос.

Но и всякакви други мнения подкрепени с доводи и цена ще бъдат полезни.

Панасоника е много добър избор няма какво да му мислиш. А относно Канон -> цените им в българия са супер надути така, че канон от Б-я не си взимай. Хубаво, е че си се насочил към Зуум камера -> няма да останеш разочарован. На панасоник цените в Б-я са реални. Единствения недостатък на панасоника, е че прави филмчета с ниска резолюция, но това за мен не е проблем.
http://www.dpreview.com/reviews/specs.asp
Значи аз имах подобен апарат на този панасоник, който си показъл, само че беше КОДАК Z740 с 10х Зуум, 5 МегаПикс и 640х320филмчета и въпреки, че не беше нещо особено бях много доволен от него и го продадох за 500лв с карта чанта и всичко беше перфектен.
За Канон избощо недей и да мислиш на дадеш 700лв. за А95 при положение, че той струва реално по-малко от Панасоника, но просто тъпия вносител явно е единствен и затова са такива цените.
Само панасоник, аз лично съм решил да си взема това лято един то тези модели на Панасоник.
Ако не ти се бърза можеш да изчакаш няколко месеца да паднат цените на тези Кодаци, а те определено си струват.
За сони какво да ти кажа, аз лично съм резервиран към апаратите им, защото съм бил свидетел на 4 прецакани нови сонита за няма и един месец. На един мой съкватирант в Бест Бай два пъти му сменяха сонито, защото му се прецака обектива, на едно друго момче Сонито Т33 се прецака точно след 1месец, а бе изобщо думи нямам.
Иначе аз бих си купил апарати от следните марки Канон (само, че не от Б-я), Панасоник, Сони, Кодак, Фуджи, Пентакс